Απλό, τίμιο και αν κάνεις και το twist υπεραρωματικό το γλυκάκι που λέμε να σε κεράσουμε σήμερα με τη συνταγή μας. Κρέμα βανίλια στο τηγάνι (aka "μαμαδίστικη κρέμα" για τους μύστες) όταν θέλεις κάτι γρήγορο για να κλείσεις ωραία το γεύμα σου, είτε ζεστή είτε ακόμα καλύτερα κρύα.
Υλικά (για 4 μερίδες φουλ):
• 1 λίτρο γάλα (ή μισό-μισό με εβαπορέ για πιο "μπόμπα" γεύση)
• 5 κ.σ. ζάχαρη (ή και παραπάνω αν είσαι του γλυκού)
• 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
• 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• Κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ, λιώνεις το κορν φλάουρ με λίγο κρύο γάλα (προσοχή, να μη σβολιάσει).
2. Ζεσταίνεις το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ή μεγάλο τηγάνι.
3. Μόλις πάει να κάψει (πριν βράσει), ρίχνεις το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύεις χωρίς έλεος με μαρίζ αν χρησιμοποιείς αντικολλητικό ή σύρμα για συμβατική κατσαρόλα.
4. Μόλις πήξει (θα γίνει σαν παχύρρευστη κρέμα), ρίχνεις τη βανίλια και αποσύρεις.
5. Μοιράζεις σε μπολ/ταπεράκια/ό,τι παίζει, πασπαλίζεις κανέλα (ή και όχι), και την αφήνεις να σταθεί/κρυώσει. Αν δεν αντέχεις, την τρως ζεστή. Σ’ αγαπάει όπως και να 'χει.
Bonus Tips (για σοβαρούς παίκτες):
• Προσθήκη μπισκότου ΠΤΙ ΜΠΕΡ στο κάτω μέρος του μπολ!
• Κομματάκια σοκολάτας από πάνω όσο είναι ζεστή και λιώνει!
• Αντικατάσταση βανίλιας με ξύσμα λεμονιού για ανάλαφρο twist!