Νιώθεις χωρίς ενέργεια; Αυτές οι πέντε τροφές θα σε βοηθήσουν να... γεμίσεις μπαταρίες

29.03.2024
Νιώθεις χωρίς ενέργεια; Αυτές οι πέντε τροφές θα σε βοηθήσουν να... γεμίσεις μπαταρίες
Αν νιώθεις κάπως... στραγγισμένη από ενέργεια, ιδού πώς μπορείς να πάρεις ένα boost και από το πιάτο σου!

Αρχικά αν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση μην ανησυχείς -δεν είσαι η μόνη. Η άνοιξη έχει συχνά τέτοια επίδραση στους ανθρώπους και έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη βεβαρημένη από πλευράς προγραμμάτων ζώη που διάγουμε όλοι, πάνω κάτω!

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις, όπως να βγεις έξω να περπατήσεις, να πάρεις βαθιές ανάσες, να αφήσεις να σε δει ο ήλιος, όμως υπάρχουν και μερικές τροφές που θα σε βοηθήσουν να πάρεις... μπρος!

Αν τις ενσωματώσεις στη διατροφή σου θα δεις σημαντική αλλαγή. Θυμήσου πάντα να ενυδατώνεσαι σωστά και γενικά να διατηρείς μια ισορροπημένη διατροφή. Ιδού οι πέντε τροφές boosters ενέργειας.

Αϋπνίες - 7 σνακς που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς πιο εύκολα, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Μπανάνες: Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, φυσικά σάκχαρα (όπως γλυκόζη, φρουκτόζη και σακχαρόζη) και κάλιο, τα οποία παρέχουν μια γρήγορη ώθηση ενέργειας. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Βρώμη: Η βρώμη είναι μια εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι παρέχουν μια σταθερή απελευθέρωση ενέργειας. Περιέχουν επίσης βιταμίνες Β, οι οποίες συμμετέχουν στην παραγωγή ενέργειας μέσα στο σώμα. Επιπλέον, η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και διατήρηση της ενέργειας.

Σολομός: Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Η πρωτεΐνη σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι και παρέχει μια σταθερή πηγή ενέργειας, ενώ τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, προάγοντας τα συνολικά επίπεδα ενέργειας.

Ξηρό δέρμα: 10 τροφές που θα σε βοηθήσουν να λύσεις το πρόβλημά σου

Σπανάκι: Το σπανάκι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα και την πρόληψη της κούρασης. Περιέχει επίσης φυλλικό οξύ και βιταμίνη C, τα οποία συμμετέχουν στην παραγωγή ενέργειας και στη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα είναι ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά σνακ πλούσιο σε υγιή λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Περιέχουν επίσης μαγνήσιο, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στη μετατροπή των τροφίμων σε ενέργεια. Επιπλέον, τα αμύγδαλα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι απελευθερώνουν ενέργεια αργά και βοηθούν στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.03.2024 - 15:27