SEX

Σεξ μετά τα παιδιά: 5 μυστικά για να μην το... ξεχάσεις

05.10.2018
Σεξ μετά τα παιδιά: 5 μυστικά για να μην το... ξεχάσεις
Η γέννηση ενός παιδιού ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του ζευγαριού που εκτός από την τεράστια χαρά, φέρνει μαζί και πολλές αλλαγές στις οποίες χρειάζεται προσαρμογή.

Ξενύχτια, αγωνίες, πάνες, κούραση, ξενύχτια ξανά! Πού να σκεφτείς το σεξ; Κι όμως... Ακόμη και να μην το ακούσεις από εμάς, το ξέρεις ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της υγιούς σχέσης του ζευγαριού που, όσο και να μην περνά από το μυαλό σου εκείνες τις ώρες, δεν πρέπει να ξεχάσεις.

Ιδού μερικές λεπτομέρειες που μπορεί να σε βοηθήσουν

1. Δέξου την καινούρια πραγματικότητα ως φυσιολογική
Μη νιώθεις ότι έχεις πρόβλημα. Βασικό σημείο. Η άφιξη ενός παιδιού φέρνει τα πάνω κάτω. Σίγουρα τα πράγματα αλλάζουν. Αλλά το ότι γίνονται διαφορετικά, δεν σημαίνει ότι είναι και προβληματικά. Η "κανονικότητά" σου τώρα, απλά θα είναι άλλη. Επίσης, έχε στον νου σου ότι συμβαίνει σε όλους και αυτό μπορεί να ελαφρύνει το συναίσθημά σου. Μην κατηγορείτε ο ένας τον άλλο για την έλλειψη σεξ και σίγουρα θα βρείτε τον δρόμο σας. Όσο πιο γρήγορα το δεχτείτε αυτό ως γεγονός, τόσο πιο γρήγορα θα λειτουργήσετε σωστά στις νέες συνθήκες.

Διάβασε επισης: 7 τρόποι να κρατήσεις το πάθος ζωντανό σε μια μακροχρόνια σχέση

2. Του αρέσεις ακόμη, μην αγχώνεσαι
Το σώμα σου έχει αλλάξει, έχεις σημάδια που δεν είχες, τα κιλά σου ακόμη δεν έχουν φύγει και τα μάτια σου είναι μόνιμα κουρασμένα. Ε και; Γιατί να βγάλεις το συμπέρασμα ότι ο αγαπημένος σου δεν σε θέλει έτσι; Μην μπεις σε μια γωνία όπου δεν σε έχει βάλει κανένας. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που νιώθουν πιο ποθητές μετά την εγκυμοσύνη. Πάρε λίγο χρόνο μόνο, δώστου κι εκείνου το ίδιο και θα είστε κερδισμένοι και οι δυο.

3. Μίλα
Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις -και- σε αυτή τη φάση είναι να κρατάς το στόμα σου κλειστό. Κανείς δεν χρειάζεται να φανταστεί τι νιώθεις ή τι θέλεις. Φρόντισε να του το πεις εσύ. Χωρίς θυμό. Χωρίς ένταση. Με αγάπη. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να περπατήσετε μαζί σε αυτό το νέο κεφάλαιο της κοινής ζωής σας. Και εκείνος θέλει τον χρόνο του. Και εκείνος θέλει να σου πει. Άρχισε να μιλάς και να είσαι έτοιμη να ακούσεις. Μόνο για καλό θα είναι...

Διάβασε κι αυτό: Έχει "βαλτώσει" η σχέση σου; 10 τρόποι για να βάλεις ξανά τον ρομαντισμό στη ζωή σου

4. Δώσε ραντεβού
Όσο παράξενο και να σου ακούγεται, ένα από τα νέα δεδομένα της σεξουαλικής σας ζωής ορίζεται από το... ξυπνητήρι! Αν χρειάζεται να δίνετε ραντεβού για να βρίσκεστε στο κρεβάτι να το κάνετε. Ξεπέρασε το κλισέ περί της οργάνωσης που σκοτώνει τη διάθεση και προσαρμόσου. Κάνε την αρχή έτσι και όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

5. Δοκίμασε κάτι καινούριο
Όπως κατάλαβες καλά, το ότι γίνατε γονείς δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η ζωή σου τελείωσε. Ειδικά η σεξουαλική. Μέσα στην κρεβατοκάμαρα μπορείς -και πρέπει- να συνεχίζεις να ζεις. Μαζί του. Θα βρεις τον χρόνο. Βρες κάτι που θα σε ανανεώσει. Αν το νιώθεις "βουνό", ζήτησέ του να το κάνει εκείνος. Βάλε μουσική, που δεν έβαζες πιο πριν... Αγόρασε ένα τρελό εσώρουχο... Γέλα... Κάνε πλάκα.. Κάνε σεξ. Ζήσε και απόλαυσε τη ζωή σου για να μπορείς να απολαύσεις και τη μητρότητα πιο έντονα..