7 τρόποι να κρατήσεις το πάθος ζωντανό σε μια μακροχρόνια σχέση | σχεσεις & sex , ερωτας , ζευγάρι | womenonly.gr
21:30
6/3/2019

7 τρόποι να κρατήσεις το πάθος ζωντανό σε μια μακροχρόνια σχέση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Δώσε στο σύντροφο σου την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό που του αξίζει

Οι σχέσεις είναι έργα σε εξέλιξη. Φυσικά, δύο άτομα πρέπει να γνωρίζονται πολύ καλά πριν αποφασίσουν μαζί, αλλά τα πράγματα δεν σταματάνε εκεί. Οι άνθρωποι σε μια σοβαρή, μακροπρόθεσμη σχέση πρέπει να δουλεύουν σε συνεχή βάση για να ικανοποιήσουν τις μυριάδες αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας ζωής. Υπάρχουν πολλές αναμενόμενες αλλαγές μέσα σε μέση διάρκεια ζωής, αλλά και μερικές που δεν είναι και τόσο αναμενόμενες.

Το να καθιερώνουμε ρουτίνες μας βοηθά να περάσουμε τις ημέρες, τις εβδομάδες και τα χρόνια, ενώ οι ίδιες οι ρουτίνες μας βοηθούν να εξομαλύνουμε τον τρόπο με τον οποίο οργανώνουμε τη ζωή και μας βοηθούν να ζούμε με αποτελεσματικό, προβλέψιμο τρόπο. Τι γίνεται όμως με το πιπέρι στη ζωή μας; Πέρα από όσα απαιτείται να κάνουμε στην καθημερινότητα μας, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι πρέπει να καλλιεργούμε ιδιαίτερο χρόνο και μοναδικές στιγμές, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη σχέση μας.

Διάβασε επίσης: Με αυτό το κόλπο θα κάνει ό,τι του ζητήσεις

Όσο κι αν αγαπάμε το σύντροφο μας, πολλές φορές μπλεκόμαστε με τις καθημερινές μας υποχρεώσεις, ειδικά όταν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι στη ζωή μας που χρειάζονται την προσοχή μας (τα παιδιά, και οι γονείς, τα αδέλφια κλπ.), και ξεχνάμε να αφιερώσουμε χρόνο για να δημιουργήσουμε ειδικές στιγμές με εκείνους που μας ενδιαφέρουν περισσότερο. Είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους να κρατάμε τη φλόγα ζωντανή και να θυμόμαστε τι μας έκανε εξ αρχής να θέλουμε να είμαστε μαζί. Αυτές οι ιδιαίτερες στιγμές είναι, και θα παραμείνουν, ο πυρήνας της σχέσης που την πάει μπροστά.

Αυτοί είναι οι 7 τρόποι με τους οποίους μπορείτει να κρατήσετε τη φλόγα ζωντανή στη σχέση σας:

1. Γίνετε καλύτεροι μαζί
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνετε αυτό, αλλά ξεκίνα να εξελίσσεσαι ως άτομο. Όσο καλύτερη είσαι, τόσο καλύτερη γίνεσαι, και τόσα περισσότερα θα φέρεις στη σχέση. Όταν δύο άτομα σε μια σχέση εξελίσσονται μαζί, η σχέση μεγαλώνει και αυτή. Μοιραστείτε τους προσωπικούς σας στόχους και τις φιλοδοξίες σας και  κρατήστε την επικοινωνία ανοιχτή. 

2. Δημιουργήστε κοινές αναμνήσεις
Μοιραστείτε κάθε μέρα μεταξύ σας. Τίποτα δεν είναι πολύ ασήμαντο ή βαρετό για να το συζητήσετε. Πηγαίνετε πέρα ​​από τα γεγονότα της ημέρας και μιλήστε για συνεχιζόμενες προσπάθειες, φιλοδοξίες και projects. Με άλλα λόγια, βάλε το σύντροφο σου μέσα σε αυτό που είναι πιο σημαντικό για εσένα σε καθημερινή βάση. Επίσης σημαντικό είναι να κάνετε μαζί πράγματα που σας βγάζουν από τη ρουτίνα. Κάντε πράγματα που γνωρίζετε και να απολαμβάνετε μαζί αλλά και καινούργια που δεν έχετε κάνει ποτέ πριν.

3. Κάντε έκπληξη ο ένας στον άλλο

Στους περισσότερους αρέσουν οι εκπλήξεις. Τα μικρά δώρα οποιουδήποτε είδους εκτιμώνται. Λουλούδια, ένα ρομαντικό ραντεβού, εισιτήρια για μια συναυλία, πρωινό στο κρεβάτι, σχεδόν οτιδήποτε που αντιπροσωπεύει έναν ιδιαίτερο χρόνο μαζί και κάνει το σύντροφο σου να ξέρει ότι ξόδεψες χρόνο και έκανες προσπάθεια για να κάνεις το επιπλέον βήμα για να τον ευχαριστήσεις. 

Διάβασε επίσης: 8 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν τον ύπνο

4. Εκφράστε ευγνωμοσύνη συχνά
Κάνε το σύντροφο σου να καταλάβει πόσο τον εκτιμάς για το ποιός είναι και τι κάνει (δεδομένου πάντα ότι το αξίζει). Δείξε του πώς σε κάνει να αισθάνεσαι, πώς συμβάλλει στη ζωή σου, πώς σε καλλιεργεί και σε στηρίζει. Ένας καλός τρόπος για να εκφράσεις ευγνωμοσύνη είναι να τον εξυπηρετείς  - όχι μόνο όταν χρειάζεται βοήθεια, αλλά σε καθημερινή βάση, με έναν πολύ προσωπικό τρόπο. 

Και μην το παρακάνεις με τα μικροπράγματα. Όλοι έχουμε ατομικές συνήθειες / ιδιορρυθμίες που έχουμε αποκτήσει και υπάρχουν αναπόφευκτα πράγματα στον καθένα μας που άλλοι δεν θα ήθελαν να έχουμε ή που βρίσκουν πως είναι ενοχλητικά. Πρέπει όλοι να βάλουμε αυτές τις διαφορές σε προοπτική και να αφήσουμε αυτά που πραγματικά δεν είναι τόσο σημαντικά πίσω μας.

5. Αγγίξτε ο ένας τον άλλο
Προφανώς, και με τη σεξουαλική έννοια, αλλά όχι απαραίτητα μόνο με αυτή. Το να τον φιλάς όταν γυρνάς από τη δουλειά, να χαμογελάς και κάνεις οπτική επαφή, να κρατάς το χέρι του, οτιδήποτε απασχολεί τις αισθήσεις και κάνει το σύντροφο σου να ξέρει ότι είσαι πλήρως παρούσα, δείχνει ότι είσαι "εκεί" μαζί του. Πηγαίντε μαζί για ύπνο και ποτέ μην κοιμηθείτε τσακωμένοι - διευθετήσετε τις διαφορές σας πριν κοιμηθείτε.

Αυτό το διάβασες; Υπάρχει "χημεία" μεταξύ σας; 6 στοιχεία που το φανερώνουν

6. Δοκιμάστε κάτι νέο μαζί
Ζήστε νέες εμπειρίες, όπως διακοπές, αθλητικές εκδρομές, διαλέξεις ή μαθήματα, που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί. Όχι μόνο θα περάσετε ευχάριστα την ώρα σας αλλά θα προσθέσετε μια εντελώς νέα διάσταση στη σχέση. Πολλά ζευγάρια μοιράζονται μερικά από τα ίδια ενδιαφέροντα πράγματα από την αρχή της σχέσης και συνεχίζουν να τα κάνουν μαζί. 

7. Αποσυνδεθείτε
Αποφασίστε από κοινού να αποσυνδεθείτε από συσκευές κάθε είδους και από τα κοινωνικά μέσα. Πάρτε ξεχωριστό χρόνο μακριά από όλα και όλους. Βεβαιωθείτε ότι ο χρόνος σας μαζί, κατά τη διάρκεια των γευμάτων, στο τέλος της ημέρας, ή όποτε χρειάζεται να περάστε χρόνο για να επικοινωνήσετε δε θα δεχτεί διακοπές ή διαταραχές. Μην αφήσετε τίποτα να σας αποσπά την προσοχή και προσπαθείστε να είστε εντελώς παρόντες.

Μην πάρεις ποτέ τον σύντροφό σου ή τη σχέση σου για δεδομένη. Παρόλο που ίσως δεν αισθάνεσαι τον ενθουσιασμό που είχες όταν τον συνάντησες για πρώτη φορά, είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να κρατήσετε τη φλόγα ζωντανή. Και στις περιπτώσεις όπου η φλόγα έχει πέσει κάτω ή έχει σβήσει, είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους για να την ανάψετε ξανά.

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ