3 λόγοι για τους οποίους πρέπει να πλένεις το πρόσωπο σου μετά από το ντους

3 λόγοι για τους οποίους πρέπει να πλένεις το πρόσωπο σου μετά από το ντους
Τώρα που ο καιρός είναι ακόμα κρύος μπορεί να απολαμβάνεις να πλένεις το πρόσωπό σου με ζεστό νερό την ώρα του ντους αλλά να έχεις στο νου σου ότι αυτό μπορεί να φέρει προβλήματα στην επιδερμίδα σου.

Το πλύσιμο του προσώπου σου την ώρα που κάνεις ντους δεν είναι και η καλύτερη ιδέα επειδή τα προϊόντα μαλλιών σου μπορεί να ξεπλυθούν στο δέρμα σου. Είναι καλύτερα να καθαρίζεις το πρόσωπό σου αφού τελειώσεις το ντους και παρακάτω θα δεις τους λόγους που πρέπει να υιοθετήσεις αυτή τη συνήθεια.

Μήπως ο τρόπος που κάνεις ντους κάνει το δέρμα σου πιο ξηρό;

Μπορεί να φράξουν οι πόροι σου

Είναι σχεδόν αδύνατο να λούσεις τα μαλλιά σου με σαμπουάν και να αποφύγεις να τρέξει μέρος του σαμπουάν στο πρόσωπό σου. Πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών περιέχουν συστατικά που κάνουν καλό στα μαλλιά σου, αλλά μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το δέρμα σου. Για παράδειγμα, τα έλαια βοηθούν στην ενυδάτωση των μαλλιών σου, αλλά μόλις το έλαιο βρει το δρόμο του προς το δέρμα σου, μπορεί να φράξει τους πόρους.

Μπορεί να ερεθιστεί το δέρμα σου

Εννοείται ότι δεν θα έπλενες ποτέ το πρόσωπό σου με σαμπουάν, αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν πλένεις τα μαλλιά σου στο ντους. Τα προϊόντα μαλλιών έρχονται σε επαφή με το δέρμα σου όταν ξεπλένεις τα μαλλιά σου και πολλά τεχνητά συστατικά μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σου και πιθανόν να σου προκαλέσουν φαγούρα.

Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης από την ορμονική ακμή

Μπορεί να βγάλεις ακμή

Τα σαμπουάν και τα μαλακτικά στο ντους, μπορεί να προκαλέσουν ακμή. Είναι καλύτερα να αφήσεις το πλύσιμο του προσώπου σου για το τέλος για να βεβαιωθείς ότι δεν έχουν μείνει υπολείμματα προϊόντος στο δέρμα σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 17.03.2023 - 09:10