Μαύροι κύκλοι: 6 τεχνικές για να εφαρμόσεις σωστά το concealer και να απαλλαγείς

Μαύροι κύκλοι: 6 τεχνικές για να εφαρμόσεις σωστά το concealer και να απαλλαγείς
Σίγουρα έχουν υπάρξει μέρες που έχεις ξυπνήσει με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και ίσως να γνωρίζεις και τους λόγους που εμφανίζονται αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σου τους θυμίσουμε: η γενετική προδιάθεση, η ηλικία, η έλλειψη ύπνου και η αφυδάτωση είναι μερικοί από αυτούς.

Ωστόσο δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι γιατί μπορείς άνετα να αντιμετωπίσεις τους μαύρους κύκλους και να δείχνεις φρέσκια με ένα καλό μακιγιάζ. Διάβασε λοιπόν παρακάτω τι πρέπει να κάνεις και τι δεν πρέπε.

Εφάρμοσε concealer όχι μόνο στην περιοχή των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια

Λάθος τεχνική: Η εφαρμογή concealer σε σχήμα χαμόγελου κάτω από τα μάτια σου δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Μάλιστα, αντί να κρύβει τους μαύρους κύκλους, μπορεί να τους αναδείξει.

Σωστή τεχνική: Η δημιουργία ενός ανεστραμμένου τριγώνου (με την κορυφή προς τα κάτω) κάτω από τα μάτια σου, με τόνο παρόμοιο με τον τόνο του δέρματός σου, είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγεις το πρόβλημα. Απλώς σημειώσε ένα σημείο σε κάθε πλευρά του ματιού, ένα τρίτο σημείο κάτω και στη μέση και άπλωσε το concealer με κατεύθυνση προς τα πάνω.

Ενυδάτωσε την περιοχή

Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι αρκετά ευαίσθητο, επομένως μπορεί εύκολα να στεγνώσει ή να σπάσει, ειδικά αν κάνεις μακιγιάζ ή δεν το φροντίζεις τακτικά, Επομένως, πριν εφαρμόσεις οτιδήποτε κάτω από τα μάτια σου, πρέπει να ενυδατώσεις την περιοχή χρησιμοποιώντας ένα κατάλληλο προϊόν. Είναι επίσης απαραίτητο να παραμένεις ενυδατωμένη, να κοιμάσαι και να τρως καλά.

Είναι σημαντικό να ενυδατώνεις και να θρέφεις το δέρμα. Διαφορετικά, το concealer σου θα κάθεται στην επιφάνεια αντί να απορροφάται.

5 φυσικές αντιγηραντικές πρακτικές θα σε βοηθήσουν να κάνεις το δέρμα σου σφριγηλό και λαμπερό

Χρησιμοποίησε το σωστό χρώμα concealer

Λάθος τεχνική: Αν χρησιμοποιήσεις μια πιο ανοιχτή απόχρωση από το φυσικό χρώμα του δέρματός σου, θα το κάνει να φαίνεται γκριζωπό και θαμπό.

Σωστή τεχνική: Για να μη συμβεί κάτι τέτοιο, χρησιμοποίησε πρώτα ένα concealer ζεστού χρώματος. Οι αποχρώσεις του κόκκινου, πορτοκαλί ή ροδακινί είναι τα βασικά χρώματα. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το concealer που μοιάζει περισσότερο με τον τόνο του δέρματός σου.

Χρησιμοποίησε το foundation πριν το concealer

Λάθος τεχνική: Μερικές φορές, αντί να απλώσεις το foundation σε όλο το πρόσωπό σου, μπορεί να μπεις στον πειρασμό να αποφύγεις την περιοχή κάτω από τα μάτια, νομίζοντας ότι ούτως ή άλλως θα βάλεις concealer εκεί. Δεν είναι όμως η καλύτερη επιλογή.

Σωστή τεχνική: Η εφαρμογή μιας ελαφριάς στρώσης βάσης στην περιοχή κάτω από τα μάτια, θα βοηθήσει την εφαρμογή concealer.

Μην εφαρμόζεις πολύ concealer

Λάθος τεχνική: Το περισσότερο δεν είναι πάντα και το καλύτερο, καθώς θα μπορούσες να δημιουργήσεις μια πυκνή στρώση μακιγιάζ που τραβάει περισσότερο την προσοχή σε αυτήν την περιοχή.

Σωστή τεχνική: Τοποθέτησε μερικές σταγόνες ή κουκκίδες, ανάλογα με τη μορφή που έχει το concealer σου (το υγρό αναμειγνύεται πιο εύκολα) και άπλωσε το πολύ καλά. Επανάλαβε το βήμα αν χρειάζεσαι περισσότερη κάλυψη, πάντα με λεπτές στρώσεις.

Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου

Καθάρισε καλά την περιοχή πριν βάλεις make-up

Λάθος τεχνική: Εκτός από το να μην ενυδατώνεις την περιοχή, το να μην την καθαρίζεις είναι επίσης λάθος. Είναι απαραίτητο να καθαρίζεις καλά το δέρμα σου και να αφαιρείς όλα τα υπολείμματα του μακιγιάζ.

Σωστή τεχνική: Πριν ξεκινήσεις να βάφεσαι, η καλύτερη επιλογή είναι να καθαρίσεις τέλεια την περιοχή από υπολείμματα μάσκαρα, σκιών ματιών ή οποιουδήποτε άλλου προϊόντος έχεις εφαρμόσει. Καλό είναι επίσης να χρησιμοποιήσεις μια κρύα κομπρέσα για να ξεκουράσεις την περιοχή και, όπως ήδη αναφέραμε, να την ενυδατώσεις τέλεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 09.04.2023 - 07:59