5 φυσικές αντιγηραντικές πρακτικές θα σε βοηθήσουν να κάνεις το δέρμα σου σφριγηλό και λαμπερό

17.07.2022
5 φυσικές αντιγηραντικές πρακτικές θα σε βοηθήσουν να κάνεις το δέρμα σου σφριγηλό και λαμπερό
Το 2022, η παγκόσμια αγορά προϊόντων αντιγήρανσης αναμένεται να φτάσει τα 67,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Αλλά μια υψηλή οικονομική επίδοση δεν ισοδυναμεί πάντα με καλύτερα αποτελέσματα. Ο λόγος είναι ότι τα αντιγηραντικά προϊόντα όπως οι ενυδατικές κρέμες, οι κρέμες νύχτας και τα foundation είναι καλλυντικά και όχι θεραπείες. Επιπλέον, οι κατασκευαστές τους μόνο συμβουλεύονται, αλλά δεν υποχρεώνονται, να διεξάγουν συγκεκριμένες δοκιμές στα προϊόντα τους. Γι' αυτό ίσως είναι καιρός να επιστρέψουμε στα φυσικά συστατικά και πρακτικές, για να αναζωογονήσουμε τη νεότητά μας.

Εμείς σου έχουμε βρει τις πιο φυσικές, προσιτές και αποτελεσματικές συνταγές και πρακτικές που, με συνέπεια, θα κάνουν το δέρμα σου σφριγηλό και λαμπερό χωρίς να εκτινάξεις τον οικογενειακό σου προϋπολογισμό.

Εξάλειψε τα γκρίζα μαλλιά με δεντρολίβανο

Εάν θέλεις να αποφύγεις όσο μπορείς τα γκρίζα μαλλιά, το δεντρολίβανο είναι στην πραγματικότητα μια φυσική θεραπεία για την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης των μαλλιών. Ο ψεκασμός με νερό δεντρολίβανου πάνω από τα μαλλιά θα τα σκουρύνει και θα επαναφέρει το φυσικό τους χρώμα.

Προτίμησε μη λιπαρό γάλα

Το γάλα είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα τρόφιμα αυτή τη στιγμή, αλλά μια πρόσφατη μελέτη είχε σημαντικά αποτελέσματα. Διαπιστώθηκε ότι οι ενήλικες που δεν έπιναν γάλα γερνούσαν πιο γρήγορα από εκείνους που κατανάλωναν γάλα με χαμηλά λιπαρά. Αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα, αυτό υποδηλώνει ότι η κατανάλωση γάλακτος χαμηλών λιπαρών ή χωρίς λιπαρά, επιβραδύνει τη βιολογική γήρανση, ενώ η αποχή από το γάλα ή η κατανάλωση γάλακτος πλήρους λιπαρών, την επιταχύνει.

Δίαιτα 16:8: Πόσο αποτελεσματική και υγιεινή είναι για σένα η διαλείπουσα νηστεία

Πειραματίσου με μια διαλείπουσα νηστεία

Η διαλείπουσα νηστεία είναι μια δημοφιλής πρακτική εδώ και πολλά χρόνια. Όμως πρόσφατες μελέτες που εμπίπτουν στην ομπρέλα μελετών μακροζωίας, διαπίστωσαν ότι έχει και αντιγηραντική δράση. Καθώς γερνάμε, το DNA μας υποβαθμίζεται, κάτι που μας κάνει να γερνάμε. Με τη νηστεία επιταχύνεται η επιδιόρθωση του DNA, η οποία ελέγχει τη διαδικασία γήρανσης.

Κοιμήσου ανάσκελα

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τρόπους να επιβραδύνουν τη γήρανση, ωστόσο παραβλέπουν τις βλαβερές συνήθειές τους κατά το ένα τρίτο της ημέρας τους: την ώρα του ύπνου. Η στάση στην οποία κοιμάσαι επηρεάζει την εμφάνισή σου, ειδικά στην περιοχή του στήθους και του προσώπου. Ίσως αξίζει τον κόπο να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να κοιμάται ανάσκελα αντί πάνω στο στομάχι σου ή στο πλάι.

Διπλός καθαρισμός προσώπου

Ο διπλός καθαρισμός προσώπου είναι χρήσιμος, καθώς περιλαμβάνει το πλύσιμο του προσώπου σου δύο φορές με δύο διαφορετικά καθαριστικά. Το πρώτο καθαριστικό είναι συνήθως ένα καθαριστικό με βάση το λάδι και το άλλο είναι ένα καθαριστικό με βάση το νερό. Το σκεπτικό πίσω από αυτή τη μέθοδο είναι ότι το πρώτο βήμα θα αφαιρέσει το μακιγιάζ, το αντηλιακό και τη ρύπανση, ενώ το επόμενο θα απαλλάξει το δέρμα σου από τη βρωμιά και τον ιδρώτα.