Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου

20.04.2022
Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου
Σύμφωνα με μια δερματολόγο

Αν είμαστε ειλικρινείς, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε πριν πάμε για ύπνο είναι συχνά η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας. Μπορεί να είναι δύσκολο να απομακρυνθούμε από το άνετο κρεβάτι μας και τις σειρές του Netflix και να πάμε προς το νεροχύτη για να ξεπλύνουμε το μακιγιάζ μας—ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα ή βραδινή έξοδο.

Αλλά ο ύπνος με το μακιγιάζ μας (ή το αντηλιακό) είναι ένα σημαντικό λάθος, σύμφωνα με τους κανόνες περιποίησης της επιδερμίδας. Με τη βοήθεια της πιστοποιημένης δερματολόγου Dr. Alicia Zalka, ιδρύτριας της Surface Deep, παρακάτω θα δεις τη σημασία της αφαίρεσης του μακιγιάζ και του πλυσίματος του προσώπου σου πριν από τον ύπνο, αλλά και τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τα μαντηλάκια καθαρισμού μιας χρήσης.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση;

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Το να αφαιρείς το μακιγιάζ σου πριν τον ύπνο δεν είναι απλώς αισθητικό, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη πολλών από τις πιο κοινές ανησυχίες του δέρματος - όπως τα μαύρα στίγματα και οι πρόωρες λεπτές γραμμές. «Όταν κοιμόμαστε, το σώμα ως σύνολο, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, υφίσταται κυτταρική επισκευή και αναπλήρωση. Δίνοντας στο δέρμα έναν καθαρό καμβά για να κάνει τη δουλειά του ενισχύει περαιτέρω αυτόν τον ενσωματωμένο μηχανισμό», λέει η Zalka.

Εκτός αυτού, υπάρχει και η ακμή: Η λιπαρότητα, ο ιδρώτας, η βρωμιά, τα βακτήρια και άλλα σκουπίδια μπορούν να συσσωρευτούν και να προσκολληθούν στο δέρμα όλη την ημέρα. Αν αναμείξεις και τις ακαθαρσίες του μακιγιάζ, δημιουργείς την τέλεια συνταγή για φραγμένους πόρους και σπυράκια.

Ο καθαρισμός του δέρματος κατά τη διάρκεια της νύχτας «Παρέχει επίσης την ευκαιρία να εφαρμόσεις ενυδατική κρέμα και άλλα προϊόντα που βοηθούν στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος, ώστε να ξυπνάς ανανεωμένη», προσθέτει η Zalka.

ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΜΑΝΤΙΛΑΚΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ;
Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι μια γρήγορη και εύκολη επιλογή εάν ξεχνάς πάντα να καθαρίζεσαι πριν τον ύπνο. Όμως, ενώ είναι βολικά, πολλά από τα μαντηλάκια καθαρισμού στην αγορά περιέχουν σκληρά συστατικά όπως φορμαλδεΰδη, οινόπνευμα και μεθυλισοθειαζολινόνη που είναι τραχιά στο δέρμα και τον μανδύα του. Αυτό μπορεί να αφήσει το πρόσωπό σου επιρρεπές σε ερεθισμούς και ξεσπάσματα.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Εάν φοράς μακιγιάζ (ή απλά αντηλιακό) αναζήτησε ένα καθαριστικό που λιώνει το μακιγιάζ και τις ακαθαρσίες χωρίς να αφαιρεί την υγρασία από το δέρμα σου.

Εάν θέλεις να διασφαλίσεις ότι το δέρμα είναι πραγματικά καθαρό, κάνε διπλό καθαρισμό με ένα καθαριστικό gel με βάση το νερό.