Πρόωρη χαλάρωση και ρυτίδες στον λαιμό: 4 τρόποι για να προστατεύσεις το δέρμα σου

26.04.2022
Πρόωρη χαλάρωση και ρυτίδες στον λαιμό: 4 τρόποι για να προστατεύσεις το δέρμα σου
Ακριβώς όπως το πρόσωπό σου, ο λαιμός σου γερνά γρήγορα λόγω των γονιδίων και της παρατεταμένης έκθεσης στις υπεριώδεις ακτίνες (UV). Και ακόμα κι αν καταβάλλεις προσπάθεια για να κρύψεις τα σημάδια γήρανσης, όπως τις ρυτίδες προσώπου ή τις λευκές τρίχες, οι προσπάθειές σου μπορεί να είναι μάταιες αν παραμελήσεις τον λαιμό σου. Για να σε βοηθήσουμε να πετύχεις μια σταθερή νεανική λάμψη, θα μοιραστούμε μαζί σου τις παρακάτω συμβουλές που θα μπορούσαν να σώσουν το λαιμό σου από την πρόωρη χαλάρωση και τις ρυτίδες.

Το να κοιμάσαι με τον σωστό τρόπο και να τρως το σωστό φαγητό μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις τις ρυτίδες στον λαιμό

Η θέση σου κατά τον ύπνο μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ρυτίδων στο δέρμα σου. Όταν κοιμάσαι στο πλάι ή πάνω στο στομάχι σου πιέζεις το πρόσωπό σου στο μαξιλάρι και αναγκάζεις τον λαιμό σου να διπλώνει. Τελικά, αυτή η επαναλαμβανόμενη στάση θα χαράξει γραμμές στο δέρμα σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τις ρυτίδες στον λαιμό ενώ κοιμάσαι, είναι να ξαπλώνεις ανάσκελα.

Τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α και βήτα-καροτίνη μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις ένα καλύτερο δέρμα. Τα κίτρινα-πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά όπως η κολοκύθα, τα καρότα και το γκρέιπφρουτ είναι πλούσια σε καροτενοειδή, τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα σου.

Ρυτίδες στον λαιμό: 6 βήματα για σωστή αντιμετώπιση

Συμπεριέλαβε τον λαιμό στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου

Οι περισσότεροι ειδικοί ομορφιάς θα έλεγαν ότι η περιποίηση του δέρματος δεν σταματά στη γραμμή του σαγονιού. Όταν κάνεις την καθημερινή σου ρουτίνα, θα πρέπει να «επισκεφτείς την περιοχή της σφαγίτιδας» όταν εφαρμόζεις κρέμες και ορούς. Τα προϊόντα με βάση τη ρετινόλη και τη βιταμίνη C συνιστώνται για την προστασία του δέρματος από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Είναι επίσης σημαντικό να ενυδατώνεις τον λαιμό κάθε μέρα, μαζί με το πρόσωπο. Η διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος το βοηθά να διατηρήσει τη σφριγηλότητα του. Και επειδή ο λαιμός είναι εξίσου εκτεθειμένος στις ακτίνες UV, πρόσθεσε ένα στρώμα αντηλιακού πάνω του.

DIY: Συσφιγκτική κρέμα για το σώμα για όσες αγαπούν τα φυσικά καλλυντικά

Χρησιμοποίησε scrub απολέπισης ή μάσκες DIY για να διώξεις το νεκρό δέρμα

Εάν θέλεις να αποφύγεις να φαίνεσαι σαν ένα εντελώς διαφορετικό άτομο από το λαιμό προς τα κάτω, η απολέπιση θα πρέπει επίσης να εκτείνεται πέρα από το πρόσωπο. Το ξεφλούδισμα του δέρματός σου θα σε βοηθήσει να αφαιρέσεις τη βρωμιά και το έλαιο που προκαλούν ακμή που έχουν συσσωρευτεί στους πόρους. Τα προϊόντα μπορούν επίσης να διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα όταν είναι καθαρό και φρέσκο. Ωστόσο, πριν κάνεις απολέπιση, βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν σκληρές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σε βλάψουν.

Αν θέλεις, μπορείς επίσης να φτιάξεις τα δικα σου σπιτικά scrub χρησιμοποιώντας τρόφιμα από την κουζίνα σου. Τα καθαριστικά και οι ενυδατικές κρέμες που πωλούνται στα καταστήματα περιέχουν συνήθως οργανικά στοιχεία όπως εσπεριδοειδή, ζαχαροκάλαμο και φυτά και μπορείς να δημιουργήσεις μια DIY έκδοση χρησιμοποιώντας τα ίδια συστατικά.

Το smoothie της Jennifer Aniston για λαμπερό και νεανικό δέρμα

Το μασάζ μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου του σώματός σου

Με το μασάζ νιώθεις χαλαρή ενώ αποκτάς όμορφο, λαμπερό δέρμα. Το ζεστό μασάζ προκαλεί το σχηματισμό κολλαγόνου, το οποίο βοηθά στην ανανέωση και την επισκευή των κυττάρων. Το μασάζ προσώπου βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ενισχύει και τα αποτελέσματα των κρεμών ομορφιάς.

Μια τεχνική μασάζ που μπορείς να κάνεις μόνη σου είναι να χρησιμοποιήσεις το εξωτερικό των δακτύλων σου για να πιέσεις το λαιμό, ξεκινώντας από την κορυφή και πηγαίνοντας προς τα κάτω.