Yves Saint Laurent: 5 συμβουλές για να αποκτήσεις ένα στιλ που ξεχωρίζει

Yves Saint Laurent: 5 συμβουλές για να αποκτήσεις ένα στιλ που ξεχωρίζει
O Yves Saint Laurent άλλαξε αναμφίβολα την παγκόσμια ιστορία της μόδας και παραμένει πάντα επίκαιρος ως προς τις παγκόσμιες τάσεις.

Ο Γάλλο-Αλγερινός σχεδιαστής έντυσε τις μούσες του με σμόκιν, παντελόνια και διάφανες μπλούζες. Έφερε στη μόδα τα ζιβάγκο και το καμουφλάζ. Εφηύρε το τραπεζοειδές φόρεμα και το στυλ «σαφάρι». Τα ρούχα του έκαναν τις γυναίκες να αισθάνονται πιο ελεύθερες και σίγουρες για τον εαυτό τους, βοηθώντας πολλές να συνειδητοποιήσουν ότι η ελκυστικότητα δεν σημαίνει μόνο μια βαθιά λαιμόκοψη και ένα προκλητικό μπούστο.

Kαι αν δεν χρήσιμες οι συμβουλές στυλ του Yves Saint Laurent τότε ποιού άλλου θα μπορούσαν να είναι; Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις 5 χαρακτηριστικές συμβουλές του εμβληματικού σχεδιαστή μόδας για ξεχωριστό στιλ καθώς και το πού θα μπορούσαν να σου χρησιμεύσουν.

{https://www.instagram.com/p/CpnbOIdIy3O/?hl=el}

«Ακόμη και το πιο εκλεπτυσμένο ένδυμα χρειάζεται τουλάχιστον μια σταγόνα αρώματος. Είναι αυτό που προσθέτει μια αίσθηση τελειότητας και δίνει μια ορισμένη ποσότητα γοητείας και γοητείας».

Ο Saint Laurent δεν ήταν λάτρης των φανταχτερών κοσμημάτων. Το αγαπημένο του είδος αξεσουάρ ήταν ένα ζευγάρι γυαλιά με φαρδύ μαύρο σκελετό. Συνιστούσε να συμπληρώνεις το ντύσιμό σου απλά με ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και πίστευε πραγματικά ότι ένα εκλεκτό και κατάλληλο άρωμα βοηθάει να τονιστεί το στυλ σου πολύ καλύτερα από τα τεράστια κοσμήματα.

Λευκό πουκάμισο: 6 ιδέες για να φορέσεις το αγαπημένο all time classic ρούχο

«Για να δείχνει όμορφη, μια γυναίκα χρειάζεται ένα μαύρο πουλόβερ, μια ίσια μαύρη φούστα και έναν άντρα για να την αγαπήσει».

Ο Saint Laurent πίστευε ότι το μαύρο χρώμα είναι ένας θρίαμβος κομψότητας. Ο σχεδιαστής κατάφερε να μετατρέψει το μαύρο χρώμα από ένα σπάνια φορεμένο χρώμα σε ένα κλασικό κάθημερινό. Το μαύρο παραμένει σήμερα ένα παγκόσμιο χρώμα που παρατηρείται σε όλα τα είδη ενδυμάτων.

{https://www.instagram.com/p/ChsAU-TI8qk/?hl=el}

«Τα γυναικεία παντελόνια πρέπει να είναι θηλυκά, πρέπει να ταιριάζουν στο σχήμα του σώματος είτε να κρύβουν είτε να τονίζουν αυτό που χρειάζεται να τονιστεί ή να κρυφτεί»

Ο Yves Saint Laurent ήταν ένας από τους πρώτους σχεδιαστές που έκανε πολλά ανδρικά αντικείμενα να ταιριάζουν στο γυναικείο ντύσιμο. Πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής του προσπαθώντας να αποδείξει στον κόσμο ότι μια γυναίκα με παντελόνι είναι όμορφη — αλλά μόνο με εκείνα που ταιριάζουν απόλυτα στο σχήμα του σώματος της. Ο σχεδιαστής πρότεινε τον συνδυασμό παντελονιών με ντελικάτες μεταξωτές μπλούζες, που κατά την άποψή του επιτρέπουν στις γυναίκες να τονίσουν τη θηλυκότητά τους.

Carolina Herrera: «Δεν είναι “κλασάτο” για μια γυναίκα να φοράει τζιν μετά τα 30 και να έχει μακριά μαλλιά μετά τα 40»

«Ένα πραγματικά εντυπωσιακό φόρεμα είναι κομψό μόνο όταν δεν μπορεί να φορεθεί δεύτερη φορά».

Ο Saint Laurent συμβούλευε τις γυναίκες να μην τσιγκουνεύονται να δώσουν χρήματα για ένα ρούχο αν πρόκειται να πάνε σε μια πραγματικά ιδιαίτερη εκδήλωση. Το να νιώθεις άνετα και να δείχνεις όμορφη ήταν ένας από τους χρυσούς κανόνες του.

{https://www.instagram.com/p/Cs8JtNZgWVb/?hl=el}

«Έχω πει συχνά ότι θα ήθελα να είχα εφεύρει το τζιν»

Ο Saint Laurent λάτρευε απόλυτα τα τζιν. «Έχουν έκφραση, σεμνότητα, σεξουαλικότητα, απλότητα – όλα όσα ελπίζω στα ρούχα μου», είπε. Μην φοβάσαι να φορέσεις το πιο κατάλληλο τζιν για εσένα ως καθημερινό ρούχο – τίποτα πιο ελκυστικό για όλους δεν έχει εφευρεθεί ποτέ άλλοτε.

Τελευταία τροποποίηση στις 25.06.2023 - 11:49