Carolina Herrera: «Δεν είναι “κλασάτο” για μια γυναίκα να φοράει τζιν μετά τα 30 και να έχει μακριά μαλλιά μετά τα 40»

Η Carolina Herrera στο τέλος επίδειξής της το 2017
Η Carolina Herrera στο τέλος επίδειξής της το 2017 (Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images)
H σχεδιάστρια μόδας Carolina Herrera πυροδότησε μια έντονη συζήτηση στη βιομηχανία της μόδας με τον τολμηρό ισχυρισμό της ότι θεωρεί ότι δεν είναι «κλασάτο» να φοράει μια γυναίκα, τζιν μετά την ηλικία των 30 ετών και να διατηρεί μακριά τα μαλλιά της μετά τα 40 της. Γνωστή για τα κομψά της σχέδια και το εκλεπτυσμένο γούστο της, η παρατήρηση της Herrera έχει πυροδοτήσει μια παθιασμένη διαμάχη σχετικά με τα ρούχα που ταιριάζουν στην ηλικία και το προσωπικό στυλ.

Η αλήθεια είναι ότι η Carolina Herrera είναι μια από τις πιο διακεκριμένες σχεδιάστριες. Εκπέμπει μια αδιαμφισβήτητη κομψότητα και αβίαστη χάρη που έχει γίνει συνώνυμη με το fashion brand της για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Το εντυπωσιακό ταξίδι της στην κορυφή της άκρως ανταγωνιστικής βιομηχανίας της μόδας, ξεκίνησε με το λανσάρισμα του brand της στη Νέα Υόρκη. Σήμερα η Carolina έχει μια διακεκριμένη συλλογή μόδας, μια νυφική σειρά, εξαιρετικά αρώματα και αξεσουάρ. Με πολλά καταστήματα σε όλο τον κόσμο, η επιχείρησή της αποφέρει έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων.

{https://www.instagram.com/p/CsLk7jzLnuo/}

Η Carolina είναι σίγουρη ότι τίποτα δεν γερνάει μια γυναίκα περισσότερο από το να προσποιείται ότι είναι νέα και πιστεύει ότι οι γυναίκες πρέπει να αλλάζουν όσο περνούν τα χρόνια. Τόνισε σε συνέντευξη της στο upsocl.com, τη σημασία της καλλιέργειας του προσωπικού στυλ αφού κάποια φτάσει σε μια συγκεκριμένη ηλικία: «Δεν πιστεύω στις τάσεις γιατί οι τάσεις κάνουν να φαίνεται σαν να φοράς στολή. Κάποιο ρούχο γίνεται της μόδας - και ξαφνικά όλες φαίνονται ίδιες».

5 ιδέες για να ντύνεσαι με στυλ χωρίς να ακολουθείς κανόνες

Η σχεδιάστρια λέει: «Μην φοράς ποτέ μίνι φούστες. Μια μίνι φούστα είναι για νεαρά κορίτσια. Όσο για τα μπικίνι, τα άφησα πίσω όταν ήμουν στα τέλη της δεκαετίας των 40 μου / αρχές των 50 μου». Πιστεύει επίσης ότι το να φοράει τζιν μετά τα 30 «δεν φαίνεται σωστό», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συναδέλφων της.

Η σχεδιάστρια πιστεύει ότι μόνο οι νεαρές γυναίκες πρέπει να έχουν μακριά μαλλιά. Η Carolina πιστεύει ότι οι γυναίκες άνω των 40 θα πρέπει να έχουν κοντά μαλλιά, διαφορετικά φαίνονται «ότι δεν είναι κλασάτες». Εξηγεί, «Μια γυναίκα πρέπει να γερνάει αρμονικά και να μην προσπαθεί να είναι σε ηλικία που δεν είναι, αλλιώς θα φαίνεται γελοία. Βλέπω πολλές γυναίκες στο δρόμο και, από πίσω, φαίνονται πολύ ωραίες με τα μακριά μαλλιά και τις κοντές τους φούστες. Αλλά όταν γυρίζουν - ωχχ, είναι αρχαίες!».

Στο βίντεο που ακολουθεί η Carolina Herrera συζητά με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του brand της, Wes Gordon.

{https://www.youtube.com/watch?v=JmbzvS0V6fg}

Αν και η Carolina συμβουλεύει να μην αφήνεις μακρυά μαλλιά μετά τα 40 σου, διασημότητες όπως η J. Lo, η Nicole Kidman ή η Angelina Jolie εξακολουθούν να δείχνουν εντυπωσιακές με μακριά μαλλιά και είναι δύσκολο να διαφωνήσεις. Το πιο σημαντικό είναι να νιώθεις άνετα μέσα στο σώμα σου και να αγαπάς αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη.

5 ενδυματολογικές επιλογές μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη από την ηλικία σου

Το να έχεις τον έλεγχο του προσωπικού σου στυλ δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Αν και η μόδα έχει πολλούς κανόνες, δεν χρειάζεται πραγματικά να τους ακολουθείς. Πρέπει να μάθεις να επιλέγεις αυτούς που σου ταιριάζουν.

Μιχαήλ Ταμπακάκης - Σάντυ Χατζηιωάννου: Η νέα κοινή φωτογραφία και η... καρδούλα

Τελευταία τροποποίηση στις 07.06.2023 - 22:54