5 ιδέες για να ντύνεσαι με στυλ χωρίς να ακολουθείς κανόνες

5 ιδέες για να ντύνεσαι με στυλ χωρίς να ακολουθείς κανόνες
(Photo by Jeremy Moeller/Getty Images)
Δεν χρειάζεται να ακολουθείς κανόνες για να δείχνεις κομψή. Μερικές φορές αρκεί απλά να τους γνωρίζεις και να τους αγνοείς εσκεμμένα. Έτσι οι εμφανίσεις σου θα είναι μοναδικές και θα συζητάνε όλοι για το ντύσιμό σου. Δες παρακάτω μερικές επιλογές για να ντύνεσαι με στυλ με τον δικό σου τρόπο...

Τα ρούχα με κάθετες ρίγες δεν αδυνατίζουν

Η πεποίθηση ότι οι κάθετες γραμμές σε κάνουν να δείχνεις πιο ψηλή και αδύνατη είναι μύθος. Ο επιστήμονας Hermann von Helmholtz ανακάλυψε μια ψευδαίσθηση σύμφωνα με την οποία ένα τετράγωνο που αποτελείται από οριζόντιες γραμμές φαίνεται πιο ψηλό από το ίδιο τετράγωνο που αποτελείται από κάθετες γραμμές. Και αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια ενός πειράματος σε τρισδιάστατες φιγούρες. Αποδεικνύεται ότι, με τον ίδιο σωματότυπο, ένα άτομο που φορά ρούχα με οριζόντιες ρίγες φαίνεται πιο αδύνατο από ένα άτομο που φορά ρούχα με κάθετες ρίγες.

Λευκό πουκάμισο: 6 ιδέες για να φορέσεις το αγαπημένο all time classic ρούχο

Tα αθλητικά μπορούν να φορεθούν και έξω από το γυμναστήριο.

Ένας άλλος ξεπερασμένος κανόνας ενδυματολογικού κώδικα λέει ότι πρέπει να φοράμε αθλητικά μόνον όταν αθλούμαστε. Η άνεση είναι ο κύριος παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας σήμερα.

Εξάλλου, τα αθλητικά έχουν πιο μοντέρνο στυλ από παλιά. Μπορείς να συνδυάσεις πολλά στυλ με διαφορετικά ρούχα και να τα φορέσεις όπου θέλεις.

Ρούχα διαφορετικού στυλ μπορούν να φορεθούν μαζί

Μπορείς να συνδυάσεις διαφορετικά στυλ ρούχων και να φαίνεσαι υπέροχη. Για παράδειγμα, μπορείς να φορέσεις ένα κλασικό ίσιο παντελόνι και ένα σακάκι με αθλητικά παπούτσια. Μια φόρμα μπορεί να φαίνεται υπέροχη με ένα κλασικό παλτό και ένα φόρεμα με ένα δερμάτινο μπουφάν, επίσης.

style_1.jpg

Τα κοντά κορίτσια φαίνονται κομψά με μάξι φούστες

Σίγουρα θα έχεις ακούσει που λένε ότι τα κοντά κορίτσια δεν μπορούν να φορούν μάξι φούστες. Λάθος. Αυτό το άνετο και θηλυκό ρούχο μπορεί να δείχνει όμορφο σε γυναίκες κάθε ύψους και σωματότυπου. Οι μακριές φούστες είναι πολύ στη μόδα φέτος, με μεγάλη ποικιλία στυλ, υφασμάτων και χρωμάτων για να διαλέξεις.

5 στιλιστικές συμβουλές που θα αλλάξουν άμεσα την εμφάνισή σου

Μπορούμε να φορέσουμε κολάν αντί για παντελόνι

Μια ακόμα προκατάληψη σχετικά με τα αθλητικά ρούχα είναι ότι τα κολάν δεν πρέπει ποτέ να φοριούνται ως παντελόνια. Η αλήθεια είναι ότι τα βαμβακερά κολάν μπορούν πράγματι να εφαρμόζουν πολύ σφιχτά στο σώμα και να δείχνουν προκλητικά ειδικά αν κάνουν διαφάνεια ενώ υπάρχουν και άλλα λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν φορούν κολάν.

Ωστόσο, υπάρχουν κολάν από πιο πυκνά υλικά που μπορείς να φορέσεις άνετα. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις το μέγεθος και το μήκος που σου ταιριάζει. Συνήθως, οι στυλίστες συνιστούν να συνδυάσεις το κολάν με ένα πουκάμισο ή σακάκι για να αποφύγεις να φαίνεσαι ότι βγήκες χωρίς φούστα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21.03.2023 - 11:05