5 ενδυματολογικές επιλογές μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη από την ηλικία σου 

5 ενδυματολογικές επιλογές μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη από την ηλικία σου 
(Photo by Edward Berthelot/Getty Images)
Δεν είναι όλα τα ρούχα για όλους. Πρέπει να βρεις τι σου ταιριάζει καλύτερα, αλλά και τι δεν σου προσθέτει χρόνια, επίσης.

Ζούμε στην εποχή της εικόνας και οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να δείχνουν μοντέρνες, γυμνασμένες και νέες. Και για να το καταφέρουν αυτό, ακολουθούν τις τάσεις της μόδας η κάθε μια με τη δική της ερμηνεία. Ωστόσο, όλες οι προσπάθειες μπορεί να είναι μάταιες γιατί ακόμη και τα εξαιρετικά μοντέρνα ρούχα μπορούν να μην σου ταιριάζουν. Και όχι μόνο αυτό αλλά μπορεί να σου προσθέτουν και χρόνια. Παρακάτω θα διαβάσεις ποιες ενδυματολογικές επιλογές μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη από την ηλικία σου και τι πρέπει να κάνεις για να το αποφύγεις.

5 ενδυματολογικά κόλπα για το ιδανικό ντύσιμο αν έχεις «γεμάτα» μπράτσα

Φοράς υπερβολικά πολλά ρούχα

Ένα ντύσιμο που κρύβει το σώμα κάτω από πολλές στρώσεις ρούχων κυριολεκτικά κραυγάζει ότι το άτομο κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να μην ξεχωρίσει. Αυτή η επιλογή είναι πιο συνηθισμένη για ηλικιωμένους που τείνουν να καλύπτονται με ρούχα.

Είναι καλύτερο να αποκαλύπτεις ορισμένα σημεία του σώματός σου, όπως η περιοχή του λαιμού ή τα μπράτσα, για να φαίνεσαι πιο φωτεινή και μοντέρνα.

Φοράς πολλά συντηρητικά κομμάτια ταυτόχρονα

Το συντηρητικό στυλ σου επιτρέπει να φαίνεσαι κομψή σε κάθε περίσταση. Αλλά δεν πρέπει να το παρακάνεις, καθώς ο συνδυασμός πολλών κλασικών αντικειμένων σε ένα ντύσιμο μπορεί να σου προσδίδει χρόνια. Ένα τουίντ σακάκι, πέρλες και μια μπλούζα με φιόγκο, για παράδειγμα, είναι υπερβολικά πολλά για μια εμφάνιση.

Αντίθετα, είναι καλύτερο να συνδυάσεις συντηρητικά κομμάτια με πιο τολμηρά αντικείμενα, δημιουργώντας μια ισορροπημένη εμφάνιση. Για παράδειγμα, δοκίμασε να φορέσεις ένα tweed jacket με μοντέρνα κοσμήματα ή ένα κλασικό κολιέ με πέρλες με ένα στενό φόρεμα.

Φοράς εντελώς μαύρα ρούχα

Μπορεί το μαύρο χρώμα να σε κάνει να φαίνεσαι πιο αδύνατη και να είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση, αλλά, στην πραγματικότητα, τα ρούχα αυτού του χρώματος κάνουν μεγάλη αντίθεση. Και όταν κάτι μαύρο είναι κοντά στο πρόσωπό σου, αναδεικνύει όλες τις ρυτίδες και τις κηλίδες πάνω του.

Επομένως, είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα τοπ σε πιο ανοιχτό χρώμα, ενώ το κάτω μέρος να είναι μαύρο.

Φοράς υπερβολικά ψηλές κάλτσες

Το να φοράς αθλητικά παπούτσια ή φλατ χωρίς κάλτσες μπορεί να είναι αρκετά άβολο, αλλά το να συνδυάσεις παπούτσια με κάλτσες ως τον αστράγαλο κάνει τη γενική σου εμφάνιση πιο ακαλαίσθητη.

Αντί για αυτό, επίλεξε κάλτσες χαμηλές που δεν θα φαίνονται από το παπούτσι ή κάλτσες για loafer που προσφέρουν κάλυψη χωρίς να «κόβουν» το πόδι.

Πώς να φορέσεις το oversized πουκάμισο για μια cool και άνετη εμφάνιση

Φοράς μακριές φούστες μέχρι το έδαφος

Μερικές φορές οι γυναίκες φορούν πολύ μακριές φούστες για να κρύψουν τις ατέλειες του σώματος. Αλλά μπορεί να καταλήξεις με το αντίθετο αποτέλεσμα, επειδή αυτός ο τύπος φούστας μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι πιο παχιά και ντεμοντέ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορείς να βρεις το πιο κολακευτικό μήκος της φούστας για το σχήμα του σώματός σου, κοιτάζοντας στον καθρέφτη και σημειώνοντας το πιο λεπτό μέρος της περιοχής γύρω από το γόνατό σου. Εκεί πρέπει να τελειώνει το στρίφωμα σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 24.04.2023 - 07:58