Gucci Marmont: Μια κομψή τσάντα που επιλέγουν οι διάσημες σε όλον τον κόσμο

Gucci Marmont: Μια κομψή τσάντα που επιλέγουν οι διάσημες σε όλον τον κόσμο
(photo: @gucci)
Οι γυναίκες που ασχολούνται με τη μόδα ξέρουν ότι μια τσάντα Gucci είναι ένας μεγάλος πόθος αφού έχει την υπογραφή ενός από τους σπουδαι΄΄οτερους οίκους μόδας παγκοσμίως.

Οι τσάντες Gucci λατρεύονται εδώ και δεκαετίες, από τα μοντέλα Diana και Jackie - που ονομάστηκαν από την πριγκίπισσα Diana και την Onassis Kennedy, αντίστοιχα - μέχρι τις new entry όπως την Dionysus ή την πρόσφατα ανανεωμένη Attaché.

Αλλά ένα στυλ, συγκεκριμένα, έφτασε να αντιπροσωπεύει το επιτυχημένο rebranding της Gucci υπό τη θητεία του πρώην creative director Alessandro Michele. Επίσης, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας και έγινε το πιο γνωστό σχέδιο του brand και δεν είναι άλλη από την καπιτονέ chevron-style, την Marmont.

{https://www.instagram.com/p/Cps5VOpM5iH/}

Από την Kendall Jenner έως τη Margot Robbie, οι celebrities και οι influencers αγκάλιασαν αμέσως την συγκεκριμένη τσάντα, καθιστώντας την ως ένα από τα πιο διαχρονικά κομμάτια γκαρνταρόμπας για την ελίτ της μόδας.

Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί του κλάδου λένε ότι είναι πλέον το «πιο αναγνωρίσιμο» κομμάτι της Gucci.

Ενώ οι τσάντες τείνουν να χάνουν τη δημοτικότητά τους με τα χρόνια (η μόδα ανακυκλώνεται, τελικά), η ελκυστικότητα της Marmont διαρκεί. Το 2018, ήταν η τσάντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Net-a-Porter. Και το 2021, συμπεριλήφθηκε στην καμπάνια Gucci Beloved — σφραγίζοντας ουσιαστικά τη θέση της ανάμεσα σε άλλα «αγαπητά» στυλ, όπως την Jackie και την Horsebit, που συμπεριλήφθηκαν επίσης στην καμπάνια. Στην καμπάνια τύπου talk show με τον James Corden, τόσο η Serena Williams όσο και η κωμικός Awkwafina επέλεξαν αυτό το καπιτονέ στυλ.

Sabato De Sarno: Η Gucci ανακοίνωσε τον νέο creative director της

Αναρίθμητες άλλες διάσημες έχουν απαθανατιστεί με το αξεσουάρ, όπως η Salma Hayek, η Busy Philipps και η Elle Fanning, η οποία είχε αυτό το στυλ πολύ πριν πρωταγωνιστήσει στο House of Gucci. Ακόμη και η Dakota Johnson, η οποία είναι το πρόσωπο μιας διαφορετικής τσάντας Gucci, έχει εντοπιστεί να φοράει την Marmont σε αρκετές περιπτώσεις.

{https://www.instagram.com/p/CrVwEr-ouPj/?hl=el}

Ενώ η ορθογώνια τσάντα είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές στυλ Marmont, η πλήρης σειρά Marmont διαθέτει πολλά άλλα σχέδια για κάθε λάτρη της τσάντας. Ευτυχώς για τους αγοραστές, κυκλοφορούν τακτικά νέες επαναλήψεις και χρωματικές αποχρώσεις— σε limited edition, συμπεριλαμβανομένων αυτών που διαθέτουν κεντήματα, ειδικό υλικό, ακόμη και μαργαριτάρια. Η πρόσφατη συνεργασία με την Adidas, για παράδειγμα, φέρει παντού το λογότυπο τριφυλλιού της αθλητικής μάρκας.

{https://www.instagram.com/p/CqD2vmGOAt0/}

Τα περισσότερα σχέδια είναι φτιαγμένα με δέρμα chevron matelassé, αλλά τα στυλ flap βγαίνουν επίσης σε τουίντ, βελούδο και εξωτικά δέρματα. Όλα συνοδεύονται από αλυσίδα που μπορεί να διαμορφωθεί και να φορεθεί, χιαστί, πιο μακριά είτε ως τσάντα ώμου.

Τελευταία τροποποίηση στις 26.04.2023 - 09:33