Η Gucci συναντά την Adidas στο fashion trend της χρονιάς!

24.05.2022
Η Gucci συναντά την Adidas στο fashion trend της χρονιάς!
Η Gucci φοράει τα αθλητικά της για άλλη μια φορά. Μετά τη δεύτερη συνεργασία του με την The North Face τον περασμένο χειμώνα, ο ιταλικός οίκος μόδας ξεκινά μια συνεργασία με την Adidas. Ο σχεδιαστής της Gucci Alessandro Michele, ωστόσο, προτιμά να τις αναφέρει όχι ως συνεργασίες, αλλά μάλλον ως «crossovers (διασταυρώσεις)».

Ο Michele έδωσε τον Φεβρουάριο μια πρώτη γεύση της συνεργασίας (ή της διασταύρωσης), με τα μοντέλα στην πασαρέλα να εντυπωσιάζουν με τη συλλογή του φθινοπώρου του 2022, με κοστούμια δύο τεμαχίων τα οποία έφεραν κοινό λογότυπο Gucci/Adidas, κάπες με την εμβληματική τριπλή ρίγα της μάρκας αθλητικών ειδών στο πλάι και μάξι φορέματα που παρέπεμπαν σε εικόνες της κλασικής αθλητικής φόρμας. Και αυτό ήταν ένα δείγμα μόνο αυτής της συναρπαστικής συνεργασίας.

Καθώς η τριπλή ρίγα αποτελεί μέρος της υπογραφής και των δύο επωνυμιών, προσέφερε τον τέλειο τρόπο για να παντρευτούν οι δύο αισθητικές. Για παράδειγμα, το παντελόνι φόρμας διαθέτει τρεις λευκές γραμμές της Adidas στο πλάι του ενός ποδιού, ενώ το άλλο πόδι διαθέτει το κόκκινο και το πράσινο γραμμικό τρίο της Gucci.

Το κοινό δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε εξήγησε: «Με την κληρονομιά και των δύο εμπορικών σημάτων κωδικοποιημένη σε μια τριάδα γραμμών, μια σύνθεση ριγών εκτυλίσσεται σε κομμάτια που απηχούν τις σιλουέτες των βασικών αθλητικών ειδών και του καθημερινού ντυσίματος».

Το lookbook, που γυρίστηκε από τον Carlijn Jacobs, έχει μια αίσθηση ρετρό, σχεδόν Wes Anderson. Στην πραγματικότητα, δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς αν ο χαρακτήρας του Ben Stiller με αθλητική φόρμα Adidas από το The Royal Tenenbaums, αποτέλεσε σημείο έμπνευσης .

Οι fans των δύο brands μπορούν να ψωνίσουν τα πάντα, από κλασσικές φόρμες μέχρι παντελόνια καμπάνα, ρετρό πάνινα παπούτσια Gazelle σε τόνους του έντονου ροζ ή καλυμμένα με λογότυπα Gucci, καθώς και εντυπωσιακά εμπριμέ παλτό και καπέλα τύπου bucket.

Η συλλογή Gucci x Adidas κυκλοφορεί στα καταστήματα στις 7 Ιουνίου.