5 σημάδια πως δεν σκοπεύει να σε "πάρει"

28.05.2010
"Να το πάρεις το κορίτσι, να το πάρεις, μη το παιδεύεις" του τραγουδούν γνωστοί και φίλοι αλλά ο καλός σου πέρα βρέχει. Ποιά είναι τα 5 πιο ανησυχητικά σημάδια που δείχνουν πως νυφούλα στο πλευρό του δεν υπάρχει περίπτωση να ντυθείς;

"Να το πάρεις το κορίτσι, να το πάρεις, μη το παιδεύεις" του τραγουδούν γνωστοί και φίλοι αλλά ο καλός σου πέρα βρέχει. Ποιά είναι τα 5 πιο ανησυχητικά σημάδια που δείχνουν πως νυφούλα στο πλευρό του δεν υπάρχει περίπτωση να ντυθείς;

1. Έχεις φτάσει να τον παρακαλάς:

Είναι αλήθεια πως υπάρχουν φορές που το μυαλό μας κολλάει τόσο με το γάμο, που φτάνουμε να ξεπερνάμε τα όρια μιας σοβαρής συζήτησης για το μέλλον της σχέσης μας και παρακαλάμε να μας στεφανωθεί ο καλός μας. Αν έχεις πιάσει τον εαυτό σου να τον παρακαλά, να θέτεις τελεσίγραφα τύπου "η με παίρνεις ή χωρίζουμε", να βάζεις στις καθημερινές σας συζητήσεις το γάμο, να παίρνεις ως πρότυπο τις σχέσεις των γύρω σου, τότε κακά τα νέα για εσένα αφού είσαι στα όρια της εμμονής. Από τη στιγμή που φτάνεις να παρακαλάς, είναι ώρα να προχωρήσεις! Ο τύπος αυτός όχι μόνο δεν σκοπεύει να σε παντρευτεί αλλά θα συνεχίσει για χρόνια να βλέπει τα νεύρα σου να τσακίζουν προτού αποχωρήσεις από μόνη σου από την ιδέα του γάμου ή της ίδιας της σχέσης μαζί του.

2. Επιμένει πως περιμένει την κατάλληλη στιγμή:

Ακούγεται τόσο υπεύθυνος και ώριμος κάθε φορά που σου λέει πως θα σου ζητήσει να παντρευτείτε αλλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή, έλα όμως που η στιγμή αυτή όλο περιμένεις κι όλο δεν φτάνει. Και μην μου πεις ΄τι δεν έχεις ακούσει δικαιολογίες για την κατάλληλη στιγμή: όταν βρω δουλειά, όταν πάω φαντάρος και μετά, όταν αποκτήσω λεφτά, όταν παντρέψω τις αδερφές μου, όταν πατήσω τα 30, όταν και όταν... Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αγαπητή αλλά η στιγμή αυτή δεν θα έρθει ποτέ! Γιατί ποτέ δεν θα υπάρξει στιγμή στην εποχή που ζούμε που θα πεις και θα πει ότι όλα είναι ρόδινα, ας παντρευτούμε. Ειδικά αυτό το πλάνο ζωής που κάνουν πολλοί άντρες, οι οποίοι επιμένουν να λένε θα παντρευτώ μετά τα 35 και παραχωρήσεις δεν κάνω, είναι το πιο άσχημο απ' όλα, Αυτό και μόνο σημαίνει πως η γνωριμία μαζί σου δεν τον άλλαξε καθόλου και δεν αξίζει να γίνει άντρας σου.

3. Οι αιώνιοι αρραβώνες:

Ο δεσμός υπάρχει, ο αρραβώνας υπάρχει αλλά ορισμός ημερομηνίας γάμου στον ορίζοντα δεν φαίνεται. Πολλά αγόρια πιστεύουν πως το βάρος του μονόπετρου δαχτυλιδιού στο χέρι της αγαπημένης τους, μπορεί να κάνει τον εγκέφαλό της ν' αδρανήσει και να επιφέρει παροδική αμνησία σε κάθε τι που έχει να κάνει με γάμους και πανηγύρια. Αν πέρασαν μήνες, ακόμα και χρόνια από τον πρόταση γάμου αλλά κουβέντα για ημερομηνία δεν έχει υπάρξει, βρες χρυσοχόο να λιώσεις το μονόπετρο και να το κάνεις σκουλαρίκια φίνα!

4. Στρίβει δια της συγκατοίκησης:

Οι άντρες που έχουν σκοπό το γάμο, τις περισσότερες φορές είναι εκείνοι κάνουν την πολυπόθητη πρόταση!Δεν βρίσκουν δικαιολογίες για να καθυστερήσουν το θέμα! Υπάρχουν φυσικά κι εκείνοι που στην ανάγκη του βολέματος σου λένε, έλα να συγκατοικήσουμε, να δοκιμάσουμε πως θα πάει μεταξύ μας και βλέπουμε! Και το παράδοξο είναι πως πολλά κορίτσια ενδίδουν στην δοκιμαστική περίοδο που τελειωμό δεν έχει. Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει μάλιστα πως αν δεν τον δεις να κάνει έστω και μια νύξη για γάμο μέσα στους 12- 15 μήνες της σχέσης (ή της συγκατοίκησης), δεν έχει σκοπό να σε παντρευτεί. Όχι ότι πρέπει ο καλός σου να πάρει γουρουνάκι στο σακί αλλά αν δεις την δοκιμαστική περίοδο να χρονίζει, πάρε τα μπογαλάκια σου και πήγαινε σε άλλη παραλία.

5. Ακυρώνει διαρκώς την τελετή:

Η συγκεκριμένη ξεκινά από τη στιγμή που εκείνος επιμένει να ορίσετε μαι ημερομηνία αρκετά χρόνια μακρυά από το σήμερα. Όσο τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, εκείνος σου προτείνει να παρατείνετε για λίγο πιο μετά το γάμο. Γενικά, οι άνθρωποι που δεν έχουν σκοπό να κάνουν κάτι, τείνουν να το αναβάλλουν διαρκώς. Το ίδιο μάλλον ισχύει και στην περίπτωσή σου. Ειδικά, όταν εκείνος σου μιλά διαρκώς για παραδείγματα γαμπρών που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο γάμο τους (έστω κι αν το θεωρεί κωμικό), πρόσεξε μήπως πάει για τσιγάρα ένα βράδυ και δεν τον ματαδείς.

Οι παραπάνω ενδείξεις δεν ανταποκρίνονται σε κάθε σχέση ή σε κάθε αρσενικό. Αποτελούν πιθανά σενάρια για το πως αντιδρά στην ιδέα του γάμου το μεγαλύτερο μέρος του αντρικού πληθυσμού που θέλει να τον αποφύγει. Συνήθως, όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά το καταλαβαίνεις πρώτη (εκτός κι αν είσαι η Ελενίτσα του Αντωνάκη). Όπως και να έχει, αν εσύ νιώθεις έτοιμη να προχωρήσεις κι ο σύντροφός σου βρίσκεται κεφάλαια πίσω στο βιβλίο της κοινής σας ζωής, καλό να είστε ειλικρινείς για τα θέλω σας και οι δύο.

Από την Κατερίνα Πατούλια