Ισχυροποιείται η Βαλκανική συμμαχία!

23.05.2005
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τριανταμία (χρόνια) και τον πιάσαμε. Και το ανατολικό μπλοκ σπάσαμε». Και όχι μόνο, αλλά σπάσαμε και το σκανδιναβικό
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τριανταμία (χρόνια) και τον πιάσαμε. Και το ανατολικό μπλοκ σπάσαμε». Και όχι μόνο, αλλά σπάσαμε και το σκανδιναβικό, αφού σχεδόν όλη η Ευρώπη υποκλίθηκε στην Έλενα Παπαρίζου. Εντάξει, υπήρχαν χώρες - κυρίως από την πρώην Σοβιετική Ένωση - που είτε μας γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη χωρίς να μας δώσουν βαθμούς, είτε μας «φιλοδώρησαν» με ένα, δύο, τρία και τέσσερα. Ούτε ο Τριανταφυλλίδης να ήσαν. Τους το σχωρνάμε όμως, αν και για ένα μισάωρο μας είχαν στείλει την ψυχή στην κούλουρη και τους περισσότερους να πιστεύουμε πως θα ζήσουμε μία από τα ίδια. Στην παρέα μου για να καταλάβεις, μοιράζαμε χώρες για του χρόνου. «Εσύ θα πας Ουκρανία, εσύ Εσθονία, εσύ Λετονία, εσύ Ισλανδία» και θα αρχίσεις να ψηφίζεις Ελλάδα, γιατί δεν πάει άλλο.

Κι εκεί, που είχαμε ετοιμάσει ψυχολογία για ένα ακόμη...τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα, έρχεται το καλό Βέλγιο και μας δίνει το πρώτο δωδεκάρι. Γουρλίδικο το Βέλγιο. Να πάμε μία μέχρι Βρυξέλλες να ευχαριστήσουμε την χώρα για το γούρι που μας έφερε. Στη συνέχεια τα δωδεκάρια και τα δεκάρια έπεσαν βροχή και από κάποιο σημείο και πέρα χρειάστηκε να σημειώνουμε τις χώρες που μας το έδιναν. Άμα, ρε αδελφέ, μας τύχει το καλοκαίρι τουρίστας από εκεί, να του πούμε κι ένα «Thanks man». Εντάξει, στους Αλβανούς μπορούμε να πάμε μέχρι την Ομόνοια να το πούμε. Δωδεκάρι μας έδωσαν ακόμη οι: Ουγγαρία, Σουηδία (εμ, «δικό» τους παιδί η Έλενα), Γερμανία (εμ, εμείς κοτζάμ Περικλή βγάλαμε νικητή), Αγγλία (για δεύτερη συνεχή χρονιά), Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία και φυσικά Κύπρος.

Που τα χρόνια τα παλιά, που περιμέναμε να έρθει η σειρά της Κύπρου για να πάρει ένα πλάνο η εκάστοτε αποστολή μας; Πάντως, μετά τον Σαββατιάτικο τελικό προκύπτει το εξής συμπέρασμα: έχει δημιουργηθεί μία νέα συμμαχία, η Βαλκανική που άμα ισχυροποιηθεί περισσότερο η Γιουροβίζιον πολύ δύσκολα θα πάει ξανά βόρεια. Οι γείτονες χώρες μας ψήφισαν όλες - ακόμη και τα Σκόπια μας έδωσαν 8 βαθμούς -, αν κι εμείς σε κάποιες την «κάναμε». Χαρακτηριστικό παράδειγμα με την Τουρκία, η οποία αν και μας έδωσε 12 βαθμούς, από εμάς δεν πήρε ούτε one point. Την βλέπω να έρχεται η παραβίαση εναέριου χώρου!