"Εεεε, οοο, ήρθαμε και πήραμε το ευρωπαϊκό"!

23.05.2005
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Εεεε, οοο, ήρθαμε και πήραμε το ευρωπαϊκό (και σπάσαμε το ανατολικό μπλοκ)». Κοίτα τώρα τι έγινε, εκεί που λέγαμε πως δύσκολα θα ξαναφωνάξουμε το ίδιο σύνθημα
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Εεεε, οοο, ήρθαμε και πήραμε το ευρωπαϊκό (και σπάσαμε το ανατολικό μπλοκ)». Κοίτα τώρα τι έγινε, εκεί που λέγαμε πως δύσκολα θα ξαναφωνάξουμε το ίδιο σύνθημα (σε εθνικό ή συλλογικό επίπεδο) μετά την Πορτογαλία, ήρθε η Έλενα Παπαρίζου με την πρωτιά της στην Γιουροβίζιον και οι Έλληνες όχι μόνο θυμήθηκαν το σύνθημα, αλλά έβγαλαν τις ελληνικές σημαίες που είχαν πρόχειρά βάλει στην ντουλάπα και πήραν ξανά τον δρόμο προς την Ομόνοια, αλλά και τις πλατείες των διάφορων πόλεων. Το Σάββατο ξενύχτησαν πολλοί πανηγυρίζοντας τον θρίαμβο (κάποιοι θεωρούν υπερβολικό τον χαρακτηρισμό, αλλά δεν πειράζει, στους περισσότερους Έλληνες αρέσει η...υπερβολή), ενώ άλλοι τόσοι έμειναν καρφωμένοι στην τηλεόραση, παρακολουθώντας τον διαγωνισμό.

Το 92, 4% άγγιξε η τηλεθέαση την ώρα που η Παπαρίζου ως νικήτρια της Γιουροβίζιον παραλάμβανε το βραβείο από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας. Αυτό αποτελεί και νούμερο ρεκόρ για την ελληνική τηλεόραση, οπότε συχωρνάμε την ΝΕΤ που ολημερίς και ολοβραδίς παίζει και ξαναπαίζει βίντεο με την τηλεθέαση. Το τρίλεπτο που η Έλενα τραγούδησε, η τηλεθέαση άγγιξε το 88% (ούτε με τον Sakis δεν είχαμε τέτοια μεγαλεία), ενώ το χαμηλότερο ποσοστό (70%) σημειώθηκε στην έναρξη του διαγωνισμού.

Πάμε πάρτι;
Πέρυσι, υποδεχτήκαμε τους θριαμβευτές της Πορτογαλίας στο Καλλιμάρμαρο παρουσία Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού, Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αρχιεπισκόπου κι άλλων επιφανών ανδρών. Φέτος, θα υποδεχθούμε τους θριαμβευτές του Κίεβου με τον ίδιο ενθουσιασμό, αλλά όχι με την ίδια επισημότητα, ούτε στο Καλλιμάρμαρο. Βλέπεις, είναι η εποχή της ντομάτας και δεν είναι να το ρισκάρουν στην ΕΡΤ και όχι μόνο. Έτσι, η διοίκηση αποφάσισε να διοργανώσει στις 5 το απόγευμα ένα μεγάλο πάρτι στο προαύλιο του Ραδιομέγαρου και προσκεκλημένοι είναι όλοι οι φαν του θεσμού.

Εντάξει, κι εδώ θα υπάρχουν επίσημοι με πρώτο και καλύτερο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος έχει ένα μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία. Ως υπουργός Τουρισμού κινήθηκε με μεθοδικότητα και δεν έστειλε την αποστολή για...τουρισμό στο Κίεβο. Εκεί, λογικά θα παραβρεθούν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Σιούφας και γενικά όλοι όσοι έδωσαν το «παρών» στο Ζάππειο, το Σάββατο το βράδυ.


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]