Χωρίς Μπραντ - Τζολί, αλλά με Λεονάρντο - Γκιζέλε!

28.02.2005
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«θα πάει με την Αντζελίνα Τζολί ή σόλο ο Μπραντ Πιτ;» αναρωτιόμασταν όλη την εβδομάδα και με την αγωνία αυτή ξενυχτήσαμε την βραδιά των Όσκαρ. Τσάμπα ξενύχτι και τσάμπα τα εσπρεσάκια που ήπια
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«θα πάει με την Αντζελίνα Τζολί ή σόλο ο Μπραντ Πιτ;» αναρωτιόμασταν όλη την εβδομάδα και με την αγωνία αυτή ξενυχτήσαμε την βραδιά των Όσκαρ. Τσάμπα ξενύχτι και τσάμπα τα εσπρεσάκια που ήπια (με έπιασε και το στομάχι μου), αφού το πιο διάσημο ανεπιβεβαίωτο παράνομο ζευγάρι δεν πήγε αλά μπρατσέτα στο Kodak Theatre. Για την ακρίβεια, ούτε καν πήγαν στην τελετή απονομής. Κι εγώ που το μάτι μου είχε πεταχτεί έξω από την καφεΐνη που έρεε στο αίμα μου (όλα τα γίδια και τα πρόβατα της χώρας να μέτραγα ο ύπνος και πάλι δεν θα με έπιανε) πως θα περνούσα την βραδιά; Ποιον θα είχα να σχολιάσω; Και προτού με πάρουν τα κλάματα, τσουπ μπροστά από την οθόνη και πάνω στο κόκκινο χαλί βλέπω να περπατά με χάρη και με νάζι ένα παλιό γνώριμο ζευγάρι.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Γκιζέλε στέκονταν μπροστά στις κάμερες, σκόρπιζαν χαμόγελα και αποκάλυπταν τον έρωτά τους. Αλήθεια, γιατί έχω χάσει τον λογαριασμό: «πόσες φορές έχουν χωρίσει και ξανασμίξει; Πόσες; Α, όσα είναι τα αιγοπρόβατα της χώρας». Πάντως, ως ζευγάρι ήτο μία ομορφιά. Αυτή με το trendy λευκό Dior κι αυτός με το Prada κοστούμι του. Κρίμα που δεν κέρδισε το Όσκαρ, για να συμπληρωθεί η ευτυχία τους (γι αυτή την περίοδο).

Ένα δεύτερο ζευγάρι που ήτο μούρλια και ταιριαστό είναι ο Τζόνι Ντεπ και η Βανέσα Παραντί. Ποιος του το είχε του Ντεπ πως θα ερχόταν κάποτε η μέρα που θα γινόταν οικογενειάρχης και θα πήγαινε στα Όσκαρ χεράκι, χεράκι μετά της συζύγου. Να τους φτύσεις, να μην τους ματιάσεις ήσαν, ενώ με το ντύσιμο που είχαν σε παρέπεμπαν σε ζευγάρι περασμένων δεκαετιών. Εκείνη με ένα μαύρο σανέλ φόρεμα κι εκείνος με ένα μπλε σμόκιν, που είχε σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν. Φιγουρίνια οι «γάλλοι».

Ένα άλλο ζευγάρι που έκλεψε τις εντυπώσεις της βραδιάς ήταν ο Αντόνιο Μπαντέρας και η Μέλανι Γκρίφιθ. Στο λίγο χρόνο που είχαν ως ζευγάρι να κάνουν την εμφάνισή τους και να περπατήσουν στο χαλί (ο Αντόνιο τραγούδησε στα Όσκαρ με τον Κάρλος Σαντάνα) σκόρπισαν στα γρήγορα χαμόγελα ευτυχίας, έδωσαν πεταχτά φιλιά στο στόμα και αποκάλυψαν για ακόμη μία φορά την οικογενειακή τους ευτυχία, που κρατάει σχεδόν δέκα χρόνια. Μια χαρά τους βρίσκω. Και το dress code τους επίσης μια χαρά ήταν. Η Μέλανι φορούσε μία γαλάζια τουαλέτα Βερσάτζε (η Ντονατέλα εκείνη τη βραδιά έντυσε ένα σωρό κόσμο) με απαραίτητο λόγω εγχείρησης αλλά έδενε ωραία, μπαστούνι, ενώ ο Αντόνιο (ω Αντόνιο, γιατί να είσαι ο Αντόνιο και να σαι παντρεμένος) έβαλε ένα Αρμάνι.

Δήμητρα Ζάρκου