Γεμίσαμε από ψώνια στο Fame!

08.02.2005
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Μία σύγχυση έχω πάθει τις τελευταίες μέρες με το Fame Story καθώς δεν έχω καταλάβει τι συγκεντρώνει στις τάξεις της η «Μεγάλη των Αοιδών Ακαδημία». Είναι μία ομάδα φερέλπιδων αοιδών;
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Μία σύγχυση έχω πάθει τις τελευταίες μέρες με το Fame Story καθώς δεν έχω καταλάβει τι συγκεντρώνει στις τάξεις της η «Μεγάλη των Αοιδών Ακαδημία». Είναι μία ομάδα φερέλπιδων αοιδών; Είναι ένα «ίδρυμα» με διάφορα νούμερα; Είναι ένα τσίρκο με μαϊμούδες, όπως ο Αγαμέμνων; Είναι ένα μανάβικο με φρούτα; Ή ένα μπακάλικο με διάφορα ψώνια; Μάλλον, λίγο απ’ όλα με ελαφρύ προβάδισμα την τελευταία περίπτωση του μπακάλικου, αφού ο ένας μετά τον άλλον παίκτη μας αποκαλύπτει και το ψώνιο του.

Τελευταίο περιστατικό η σοπράνο Αναστασία, η οποία ως «αθλήτρια τραγουδίστρια» που είναι (πρόκειται για νέα κατηγορία τραγουδιστών, επηρεασμένη μάλλον από την πρόσφατη Ολυμπιάδα) ένιωσε μεγάλη ντροπή που είναι προτεινόμενη. «Ρεζίλι», «ρεζίλι» μονολογούσε η Αναστασία, ενώ μυξόκλαιγε με το ύφος της σοπράνο, στην τουαλέτα κι εμείς θυμηθήκαμε πέρυσι την Αθηνά με τα περίφημα: «Χοντρή, άσχημη, άσχημη, ζώο». Η Αναστασία, επειδή πρόκειται για καλλιτέχνιδα, περιορίστηκε στο καλλιτεχνικό κομμάτι και δεν έθιξε ευαίσθητα σημεία όπως: «μυτόγκα, μυτόγκα». Η σοπράνο, λοιπόν, ένιωσε ντροπιασμένη επειδή ήταν προτεινόμενη μαζί με τον Περικλή και όχι με κάποιον του επιπέδου της, όπως η Αρβανιτάκη, ο Μάριος Φραγκούλης ή έστω η Αγνή Μπάλτσα. Τι να κάνουμε Νατάσσα μου (έτσι τη φώναζαν πριν γίνει του κλασικού) τον Πέρι έχουμε στο Fame, με τον Πέρι θα είσαι. Έπεσε κατηγορία η Αναστασία με αυτή την υποψηφιότητα και από τα σαλόνια της Α’ Εθνικής πήγε στην Γ’. Για τόσο χαμηλά τον έχει τον Πέρι αυτή και οι υπόλοιποι συμπαίκτες της - ψώνια.

Αφορμή ζητούσαν για να ρίξουν τον Πέρι στον τάκο και τη βρήκαν όλοι με την ίδια δικαιολογία: η Αναστασία είναι μία καλλιτέχνις! Μία έκρηξη ποιότητας συντελέστηκε το βράδυ της Κυριακής στο δωμάτιο επικοινωνίας, όπου όλοι από τον Βαγγέλη μέχρι τη Νάνσυ (ξέρει και η Νάνσυ από ποιότητα τι νομίζεις) στήριξαν την Αναστασία. Μόνο ο Ανδρέας υποστήριξε τον Πέρι, διότι ο μικρός είναι αθώος, με κοινό που τον υποστηρίζει, σίγουρος για τον εαυτό του και δεν έχει να φοβηθεί από τον Πέρι. Για τους άλλους ισχύει απλά: να τανε η ζήλια ψώρα. Και το ψώνιο χρήμα, θα είχαμε γεμίσει με πλούσιους.

Ζάρκου Δήμητρα