Το τριαντάφυλλο είναι (ξανά) η νέα μεγάλη τάση στα αρώματα

21.05.2022
Το τριαντάφυλλο είναι (ξανά) η νέα μεγάλη τάση στα αρώματα
Το τριαντάφυλλο είναι μια από τις πιο ανθεκτικές νότες της αρωματοποιίας και, ενώ δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα, φέτος έχει μεγάλη έκρηξη σε δημοτικότητα. Από μεγάλα ονόματα μέχρι εξειδικευμένες ενέργειες, οι οίκοι αρωμάτων επιστρέφουν στο ρομαντικό μονοπάτι των λουλουδιών αυτή τη σεζόν και υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από υπέροχες μυρωδιές για να δοκιμάσεις.

Tο άρωμα των τριαντάφυλλων εμπνέει τους αρωματοποιούς για αιώνες. Επειδή η προέλευση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα, αξιοσημείωτες γαλλικές μάρκες όπως η Dior, η Chanel και η Lancοme είτε έχουν αποκλειστικούς προμηθευτές είτε δικούς τους αγρούς τριανταφυλλιών. Ακόμα και να μην σε ελκύουν τα αρώματα του τριαντάφυλλου, το αγαπημένο σου άρωμα θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει το συγκεκριμένο λουλούδι κρυμμένο κάπου μέσα του.

Επαγγελματικά tips για να κάνεις το άρωμα σου να διαρκέσει περισσότερο

«Τα τριαντάφυλλα έχουν μια φυσική χημεία που μας προσφέρει ένα ολόκληρο τοπίο μυρωδιών: εσπεριδοειδή, φρουτώδη, λουλούδια, πικάντικες νότες και όχι μόνο», λέει στο Womens Health Mag, η αρωματοποιός Pia Long. «Μια κρυφή δόση απόλυτου τριαντάφυλλου προσθέτει έναν μελωμένο πλούτο. Μου αρέσει να βελτιώνω με αυτό τις πλευρές του φρούτου ή του καπνού».

Το τριαντάφυλλο είναι το συστατικό αρώματος που αναζητήθηκε περισσότερο στο βρετανικό Google τον περασμένο χρόνο, με περισσότερες από 50.000 αναζητήσεις κάθε μήνα. Και η πιο πρόσφατη συλλογή μοντέρνων αρωμάτων τριαντάφυλλου, προσφέρει κάτι για όλες τις γυναίκες. Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να σταματήσεις, να μυρίσεις (και να φορέσεις) τα τριαντάφυλλα.

Τα είδη αρωμάτων που αξίζει να ξέρεις

Αναμφίβολα υπάρχει μια σειρά από μη προβλέψιμα μείγματα εκεί έξω αλλά ένα άρωμα τριαντάφυλλου δεν χρειάζεται να είναι μια «ασφαλής» κίνηση καθώς στην πραγματικότητα, οι καλύτερες επιλογές στα ράφια είναι γεμάτες εκπλήξεις. Επίλεξε ανάμεσα σε καταπράσινα, φρέσκα αρώματα που ξεχωρίζουν τους πράσινους μίσχους του λουλουδιού ή προτίμησε κάτι πιο βαθύ μαζί με ένα άγγιγμα πιπεριού ή σε πατσουλί.