Ο πρίγκιπας William ακύρωσε εμφάνιση στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και οι φήμες οργίασαν

27.02.2024
Ο πρίγκιπας William ακύρωσε εμφάνιση στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και οι φήμες οργίασαν
Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επρόκειτο να έχει ενεργό ρόλο στην επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως έλληνα μονάρχη όμως ακύρωσε την τελευταία στιγμή «για προσωπικούς λόγους».

Στις 10 Ιανουαρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και αφού τελέστηκε το μνημόσυνο στην Ελλάδα τον περασμένο μήνα, πραγματοποιήθηκε ακόμη ένα στο κάστρο του Winsdor.

Επρόκειτο για μία ευχαριστήρια λειτουργία για τη ζωή του τελευταίου βασιλιά των Ελλήνων, ο οποίος είχε στενές σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, αλλά και συγγένεια.

Θυμίζουμε ότι ο πατέρας του Κωνσταντίνου, βασιλιάς Παύλος Α', ήταν ξάδερφος του πρίγκιπα Φίλιππου, πατέρα του βασιλιά Καρόλου ενώ ο τέως βασιλιάς ήταν νονός του πρίγκιπα William και ο Φίλιππος Γλίξμπουργκ βαφτισιμιός της πριγκίπισσας Diana.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παραβρέθηκε η βασίλισσα Καμίλα, οι βασιλείς Φελίπε και Λετίθια της Ισπανίας και άλλα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όπως ο πρίγκιπας Andrew και η πρώην σύζυγός του, Sarah Ferguson, η πριγκίπισσα Beatrice και ο σύζυγός της, η Zara και ο Mike Tindall και η πριγκίπισσα Άννα, ενώ σύσσωμη η οικογένεια του εκλιπόντος έδωσε το «παρών», με τον Παύλο και τη Marie Chantal στην κεφαλή, πλάι στη χήρα του τέως βασιλιά, Άννα Μαρία.

{https://www.instagram.com/p/C32jQziIN6U/}

{https://www.instagram.com/p/C32e1xAous5/}

Η απουσία του βασιλιά Καρόλου είχε ανακοινωθεί από την αρχή, για τους γνωστούς λόγους υγείας, όμως αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν η τελευταίας στιγμής απουσία του William ο οποίος, μάλιστα, θα είχε ενεργό ρόλο στην τελετή καθώς θα διάβαζε κάτι προς τιμή του νονού του.

Η δικαιολογία «για προσωπικούς λόγους» δεν κάλυψε τον περισσότερο κόσμο που άρχισαν να σκέφτονται μήπως η υγεία της Kate χειροτέρεψε. Μετά τις φήμες να έχουν «αγριέψει» το παλάτι βιάστηκε να μεταφέρει ένα σύντομο ιατρικό ανακοινωθέν για την εξέλιξη της ανάρρωσης της πριγκίπισσας της Ουαλίας λέγοντας πως όλα πηγαίνουν περίφημα, όμως η απορία παραμένει καθώς η αλήθεια είναι πως η Kate είναι «άφαντη» από τις 16 Ιανουαρίου όταν και έγινε γνωστό ότι χειρουργήθηκε στην κοιλιά.

Παύλος και Νικόλαος: Οι γιοί του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας μιλούν για το επίθετο (που δεν έχουν) και την πατρίδα (που θέλουν να έχουν)

Τελευταία τροποποίηση στις 27.02.2024 - 16:22