Η Sarah Ferguson στέλνει ένα μήνυμα για την έγκαιρη πρόγνωση του καρκίνου και εμπνέει

21.02.2024
Η Sarah Ferguson στέλνει ένα μήνυμα για την έγκαιρη πρόγνωση του καρκίνου και εμπνέει
Με αφορμή την Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου, η Sarah Ferguson έκανε μία ανάρτηση από καρδιάς.

Αυτή η εβδομάδα στη Βρετανία έχει χαρακτηριστεί ως Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου (#CancerPreventionActionWeek) και η Sarah Ferguson χρησιμοποιεί τη δική της εμπειρία ώστε να εμπνεύσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί σχετικά με τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης (και) για τον καρκίνο.

Η 64χρονη δούκισσα του York διαγνώστηκε με δεύτερο καρκίνο μέσα στον ίδιο χρόνο, όπως αποκάλυψε η ίδια τον Ιανουάριο του 2024 και στην ανάρτησή της μιλά και γι' αυτό.

«Με αφορμή την Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου, θα ήθελα να παροτρύνω τους πάντες να είναι συνεπείς με τα check up της υγείας τους. Είμαι αποφασισμένη να κάνω τα πάντα για να βοηθήσω στην ευαισθητοποίηση και γι' αυτό μοιράζομαι την εμπειρία μου», γράφει η δούκισσα εξηγώντας τα της δικής της υγείας.

«Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού το 2023 και με μελάνωμα, μία πολύ επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος φέτος και αν δεν ήταν τόσο συνεπείς και επιμελείς οι γιατροί μου η κατάστασή μου θα ήταν πολύ χειρότερη. Ήμουν πολύ απασχολημένη το 2023 και σχεδόν ανέβαλα την ετήσια μαστογραφία μου, όμως μετά από επιμονή της αδελφής μου, της Jane, πήγα. Έχοντας υποβληθεί σε μαστεκτομή και αποκατάσταση, ήλπιζα ότι είχα καθαρίσει, γι' αυτό και η νέα διάγνωση για τον καρκίνο του δέρματος ήρθε ως σοκ. Βρίσκομαι στα καλύτερα χέρια και νιώθω έντονη τη στήριξη της οικογένειάς μου», συνεχίζει η Ferguson ολοκληρώνοντας με μία συγκινητική διαπίστωση και προτροπή.

«Μία μέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο γι' αυτό σας παρακαλώ μη χάνετε ή μην αναβάλλετε τις εξετάσεις σας και προτρέψτε τους αγαπημένους σας να κάνουν το ίδιο».

{https://www.instagram.com/p/C3kAo8VOBnl/}

Όπως επιβεβαίωσε η ίδια τον Ιανουάριο, η δούκισσα του York διαγνώστηκε με κακόηθες μελάνωμα μετά την αφαίρεση ενός καρκινικού σπίλου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού, ενώ είχε υποβληθεί σε μονή μαστεκτομή τον προηγούμενο Ιούνιο.

Στην πρώτη ανάρτηση μετά την ανακοίνωση, η Sarah Ferguson τόνισε πως «χάρη στη μεγάλη εγρήγορση του δερματολόγου μου το μελάνωμα εντοπίστηκε τη στιγμή που εντοπίστηκε» ενώ δεν έκρυψε πως η δεύτερη διάγνωση καρκίνου μέσα στον ίδιο χρόνο «ήταν ένα σοκ, αλλά είμαι σε καλή διάθεση και ευγνώμων για τα πολλά μηνύματα αγάπης και υποστήριξης».

{https://www.instagram.com/p/C2ZZI3AO-vt/}

Τελευταία τροποποίηση στις 21.02.2024 - 14:00