Η Sarah Ferguson διαγνώστηκε με δεύτερο καρκίνο μέσα στον ίδιο χρόνο - Η πρώτη της ανάρτηση μετά το σοκ

22.01.2024
Η Sarah Ferguson διαγνώστηκε με δεύτερο καρκίνο μέσα στον ίδιο χρόνο - Η πρώτη της ανάρτηση μετά το σοκ
Η δούκισσα του York διαγνώστηκε με κακόηθες μελάνωμα μετά την αφαίρεση ενός καρκινικού σπίλου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού. Είχε υποβληθεί σε μονή μαστεκτομή τον Ιούνιο.

Όπως ανακοίνωσε, αρχικά, ο εκπρόσωπός της, η Sarah Ferguson είχε αφαιρέσει και εξετάσει αρκετούς σπίλους κατά τη διάρκεια επανορθωτικής επέμβασης μετά τη μαστεκτομή, όμως ένας από αυτούς έκρυβε ακόμη έναν καρκίνο.

«Ο δερματολόγος της ζήτησε να αφαιρεθούν και να αναλυθούν αρκετοί σπίλοι την ίδια στιγμή που η δούκισσα υποβαλλόταν σε επανορθωτική χειρουργική επέμβαση μετά τη μαστεκτομή της και ένας από αυτούς έχει αναγνωριστεί ως καρκινικός», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της δούκισσας συμπληρώνοντας πως υποβάλλεται σε περαιτέρω έρευνες για να διασφαλιστεί ότι έχει εντοπιστεί στα αρχικά στάδια.

«Παραμένει σε καλή διάθεση», παρά το γεγονός ότι είναι όντως «αγχωτικό» να έχει προκύψει ακόμη μία άλλη μια διάγνωση καρκίνου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, συνεχίζει η ενημε΄ρωση.

Sarah Ferguson: Τα ονόματα που έδωσε στα δύο στήθη της μετά τον καρκίνο και τη μαστεκτομή

Λίγες ώρες αργότερα η ίδια η Sarah Ferguson προχώρησε σε μια ανάρτηση στα social media όπου αναφερόταν συγκεκριμένα στο πρόβλημά της ευχαριστώντας ταυτόχρονα ολόκληρη την ιατρική ομάδα που την στήριξε, ιδιαίτερα τον δερματολόγο της, η επαγρύπνηση του οποίου εξασφάλισε ότι η ασθένεια ανιχνεύτηκε όταν συνέβη.

«Αφιερώνω λίγο χρόνο στον εαυτό μου καθώς διαγνώστηκα με κακόηθες μελάνωμα, μια μορφή καρκίνου του δέρματος, τη δεύτερη διάγνωση καρκίνου μέσα σε ένα χρόνο αφότου διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού αυτό το καλοκαίρι και υποβλήθηκα σε μαστεκτομή και επανορθωτική επέμβαση. Χάρη στη μεγάλη εγρήγορση του δερματολόγου μου το μελάνωμα εντοπίστηκε τη στιγμή που εντοπίστηκε.

Φυσικά, μια ακόμη διάγνωση καρκίνου ήταν ένα σοκ, αλλά είμαι σε καλή διάθεση και ευγνώμων για τα πολλά μηνύματα αγάπης και υποστήριξης.

Πιστεύω ότι η εμπειρία μου υπογραμμίζει τη σημασία του ελέγχου του μεγέθους, του σχήματος, του χρώματος και της υφής και της εμφάνισης νέων σπίλων που μπορεί να είναι σημάδι μελανώματος και παροτρύνει όποιον το διαβάζει να είναι επιμελής.

Είμαι απίστευτα ευγνώμων στις ιατρικές ομάδες που με στήριξαν και στις δύο αυτές εμπειρίες με τον καρκίνο και στην MAYRLIFE Clinic που με φρόντισαν ευγενικά τις προηγούμενες εβδομάδες, δίνοντάς μου χρόνο για ανάρρωση. Τώρα ξεκουράζομαι με την οικογένεια στο σπίτι, νιώθω ευλογημένη που έχω την αγάπη και την υποστήριξή τους»

{https://www.instagram.com/p/C2ZZI3AO-vt/}

Σημειώνουμε ότι είναι το τρίτο μέλος της ευρύτερης βασιλικής οικογένειας που ανακοινώνει πρόβλημα υγείας αυτή την εβδομάδα. Έχουμε αφενός την πριγκίπισσα της Ουαλίας η οποία αναρρώνει ύστερα από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην κοιλιά αφετέρου τον ίδιο τον βασιλιά Κάρολο ο οποίος πρόκειται να μπει στο νοσοκοκείο την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να χειρουργηθεί για διογκωμένο προστάτη.

Και μπορεί η περίπτωση του Καρόλου να μην εγείρει ανησυχία, δεν μπρορούμε να πούμε το ίδιο και για αυτή της Kate η οποία έχει ταράξει πολύ τους Βρετανούς, με τα σενάρια σχετικά με το σοβαρό της κατάστασής της να εντείνουν το πέπλο μυστηρίου γύρω από την κατάστασή της. Χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά που χρειάζεται 10 με 14 μέρες παραμονή στο νοσοκομείο και τρεις μήνες ανάρρωση στο σπίτι. Σίγουρα κάτι δεν έχει πάει καλά, όμως το Παλάτι δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες και τα ΜΜΕ της Βρετανίας έχουν συμφωνήσει να «υποβιβάσουν» κάπως την κατάσταση μέχρι νεοτέρας, θέλοντας, προφανώς να μη δημιουργήσον επιπλέον προβλήματα στην άμεση οικογένεια της πριγκίπισσας και ειδικά στα τρία ανήλικα παιδιά της.

Περαστικά, γενικότερα!

Τελευταία τροποποίηση στις 22.01.2024 - 12:10