Όταν ο πρίγκιπας Harry συνάντησε τον πατέρα του αλλά όχι τον αδελφό του - και ούτε πρόκειται

07.02.2024
Όταν ο πρίγκιπας Harry συνάντησε τον πατέρα του αλλά όχι τον αδελφό του - και ούτε πρόκειται
Μήπως η αρρώστια του βασιλιά Καρόλου αποτελέσει την αφορμή για να φτιάξουν οι σχέσεις του με τον μικρότερο γιο του; Ο «μεγάλος», πάντως, δε φαίνεται να «ψήνεται»!

Δεν είναι μυστικό ότι οι σχέσεις του πρίγκιπα Harry τόσο με τον πατε΄ρα και τον αδελφό του, όσο και με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια δεν είναι καθόλου καλές.

Η απόφαση του δούκα του Sussex και της συζύγου του, Meghan, αφενός να εγκαταλείψουν το παλάτι (και τη Μεγάλη Βρετανία), αφετέρου να ανοίξουν το στόμα τους «και όποιον πάρει ο Χάρος» έχει κάνει πολύ δύσκολη την τήρηση έστω και της πιο σχετικής ισορροπίας.

Συνεντεύξεις (σε όλα τα μέσα), βιβλίο, ντοκιμαντέρ. Από πού να το πιάσει κανείς; Οι Sussexes έθεσαν εαυτών «εκτός» και, βέβαια, οι πράξεις τους επέφεραν και τις αντίστοιχες αντιδράσεις από τους συγγεγγενείς τους.

Ο μεγάλος αδελφός William, για παράδειγμα, φαίνεται πως παραμε΄νει έξαλλος και δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Δεν συγχωρεί τον αδελφό του που έβγαλε όλα τα άπλυτά τους στη φόρα εξ ου και τώρα, στο σύντομο ταξίδι του «μικρού» για να δει τον πατέρα τους, δεν υπάρχει το παραμικρό σχέδιο συνάντησης. Άσε που όλη η ενέργεια του διαδόχου αυτό τον καιρό εστιάζεται στη στήριξη (με όποιον τρόπο) της συζύγου του, η οποία βρίσκεται εν μέσω μιας μακράς ανάρρωσης έπειτα από μία εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα στην οποία υποβλήθηκε και για την οποία δεν έχουμε την παραμικρή πληροφόρηση, εκτός του ότι δεν αφορά σε καρκίνο.

Οι πληροφορίες από το παλάτι θέλουν τον βασιλιά Κάρολο να έχει ενημερώσει ο ίδιος για τη διάγνωσή του και τον Harry όπως και όλα τα άμεσα μέλη της οικογένειάς του πριν δοθεί στη δημοσιότητα το επίσημο ανακοινωθέν.

Ο δούκας του Sussex πήρε αμέσως το αεροπλάνο και πέταξε για Λονδίνο όπου έφτασε σε χρόνο μηδέν στο Clarence House για να δει τον πατε΄ρα του. Η συνάντηση δεν κράτησε ούτε 45 λεπτά και ο Harry έφυγε για να αφήσει τον βασιλιά να επιστρέψει στο Sadrigham.

{https://www.youtube.com/watch?v=zBZEZHJIvC0&ab_channel=TheRoyalFamilyChannel}

Η συνέχεια, πάντως, έρχεται με ένα ερωτηματικό γιατί προς το παρόν ο Κάρολος φαίνεται να μην έχει παραχωρήσει (ακόμη) στον William επιπλέον αρμοδιότητες, πιθανότατα μέχρι νεοτέρας, τη στιγμή που το «σούσουρο» για την προφητεία που φέρνει στον θρόνο τον Harry και όχι τον William.

Για την ιστορία, πάντως, ιδού το δέντρο με τη σειρά διαδοχής της βρετανικής βασιλικής οικογένειας με τους γαλαζοαίματους σε μωβ κύκλο.

Στο μεταξύ ο Κάρολος και η Kate αναρρώνουν με τη μόνη διαφορά ότι για τον πρώτο γνωρίζουμε τι έχει (αν και το ακριβές είδος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί) ενώ για τη δεύτερη όχι.

Τελευταία τροποποίηση στις 07.02.2024 - 17:11