Βασιλιάς Κάρολος: Ο καρκίνος, η προφητεία και η ερμηνεία που θέλει βασιλιά τον... Harry

06.02.2024
Βασιλιάς Κάρολος: Ο καρκίνος, η προφητεία και η ερμηνεία που θέλει βασιλιά τον... Harry
Η είδηση για τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο έχει ταράξει τη Βρετανία που αγωνιά για την επόμενη μέρα ενώ η προφητεία του Νοστράδαμου φέρνει κι άλλους τριγμούς στη βασιλική οικογένεια και επιπλέον σενάρια διαδοχής.

Όπως μεταδίδει ο βρετανικός Τύπος, το σοκ από την αποκάλυψη της ασθένειας του βασιλιά είναι μεγάλο. Μόλις 17 μήνες μετά τη στιγμή που διαδέχτηκε τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ στον θρόνο, ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και η ανακοίνωση ήρθε επίσημα από το παλάτι, χωρίς όμως να αποκαλυφθεί το ακριβές σημείο που έχει προσβληθεί.

Η ασθένεια ανακαλύφθηκε κατά την πρόσφατη επέμβαση για διογκωμένο προστάτη στην οποία υποβλήθηκε ο Βρετανός μονάρχης και το πιο πρόσφατο ανακοινωθέν θέλει τον οργανισμό να αντιδρά πολύ θετικά στις θεραπείες και του γιατρούς να είναι αισιόδοξοι καθώς ο καρκίνος εντοπίστηκε πολύ νωρίς!

Και πάλι, όμως, ουδείς λόγος για το είδος του καρκίνου που «χτύπησε» τον βασιλιά.

{https://www.instagram.com/p/C2-Z6wfM5Ae/?img_index=1}

Ο Κάρολος ματαίωσε όλες τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις του (μέχρι νεοτέρας), όπως επίσης και ο William ο οποίος μόλις και είχε αρχίσει να κινείται δημόσια μετά το διάλειμμα που έκανε κι εκείνος για να στηρίξει τη σύζυγό του, Catherine, η οποία υποβλήθηκε «σε μια επέμβαση στην κοιλιά» (χωρίς περαιτέρω πληροφορίες) και χρειάζεται 4 μήνες για την πλήρη ανάρρωσή της.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και στη Βρετανία επικρατεί μια μικρή αναταραχή, λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει το ενδιαφέρον (που ολοένα και αυξάνεται) σχετικά με μια προφητεία του Νοστράδαμου (ή Michel de Nostredame, όπως ήταν το πραγματικό όνομά του) που χωρίς να κάνει συγκεκριμένη αναφορά, θεωρείται ότι αφορά τη βρετανική βασιλική οικογένεια και αυτή τη συγκεκριμένη συγκυρία.

Η προφητεία γράφτηκε το 1555 και έχει ήδη εκπληρωθεί σε ένα κομμάτι της εξ ου και ο συσχετισμός.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα και μελετητή του Νοστράδαμου (14 Δεκεμβρίου 1503 - 2 Ιουλίου 1566), Mario Reading («Nostradamus: The Complete Prophecies For The Future») ο γάλλος αστρολόγος ο οποίος κέρδισε την προσοχή του κόσμου καθώς φέρεται να έχει προβλέψει την 11η Σεπτεμβρίου, τον πόλεμο στο Ιράκ, την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 και τη δολοφονία της Benazir Bhutto, προέβλεψε και τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ το 2022, αλλά και την κάθοδο του διαδόχου της από τον θρόνο πολύ σύντομα μετά την ενθρόνισή του.

Ο Νοστράδαμος μιλά για αναγκαστική απομάκρυνση λόγω απρόβλεπτων εξελίξεων (ασθένεια ίσως;) αλλά ξαφνιάζει καθώς υποστηρίζει πως αυτός που θα τον διαδεχτεί δεν θα είναι κάποιος που δεν περίμενε ποτέ ότι θα γίνει βασιλιάς.

In a 2006 version of his book, Reading discussed who would replace Charles as king.

Εκεί ακριβώς είναι που ξεκινούν τα σενάρια για την επόμενη μέρα καθώς, όπως είναι γνωστό, πρώτος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο είναι ο πρίγκιπας William και στη συνέχεια τα τρία παιδιά του, τα πριγκιπόπουλα George, Charlotte και Louis, πριν φτάσουμε στον πρίγκιπα Harry που, όντως, δεν θα περίμενε ποτέ να γίνει βασιλιάς.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι, για κάποιο λόγο, ο πρίγκιπας William δεν θα μπορέσει (γιατί το «δεν θα θελήσει» αποκλείεται έστω και ως πιθανότητα) να φορέσει το στέμμα και ο Harry ίσως λειτουργήσει ως Αντιβασιλέας μέχρι να ενηλικιωθεί ο ανιψιός του και αναλάβει τη θέση που έχει κληρονομήσει από τον πατέρα του.

Όλα αυτά, βέβαια, παραμένουν σενάρια που μένει να φανεί αν επαληθευτούν.

Προς το παρόν, ο πρίγκιπας William αναλαμβάνει πιο σημαντικό ρόλο στο παλάτι, έχοντας όλους τους senior royals στο πλευρό του, ενώ η Kate συνεχίζει να αναρρώνει στο σπίτι και ο Harry (μόνος, χωρίς τη Meghan) πετά εσπευσμένα από την Καλιφόρνια για να δει τον πατέρα του.

Εν αναμονή εξελίξεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 06.02.2024 - 16:12