Μοναχικά τα φετινά Χριστούγεννα για τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο

04.12.2020
Μοναχικά τα φετινά Χριστούγεννα για τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο
Ένα είναι σίγουρο. Τα Χριστούγεννα δεν θα είναι φυσιολογικά για κανέναν φέτος, και αυτό ισχύει και για τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Αν και στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επιτρέψει να είναι πάνω από τρία άτομα σε κάθε σπίτι για πέντε ημέρες κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος αποφάσισαν να περάσουν τα Χριστούγεννα μόνο οι δύο τους στο κάστρο του Windsor αυτόν τον μήνα, επιλέγοντας να παραλείψουν τις συνηθισμένες εορταστικές εκδηλώσεις στο Sandringham.

Σύμφωνα με μια δήλωση από τα Ανάκτορα του Buckingham, το βασιλικό ζεύγος αποφάσισε να μην κάνει κάποιο χριστουγεννιάτικο πάρτι, επιλέγοντας αντ 'αυτού να είναι πιο προσεκτικό εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

«Έχοντας εξετάσει όλες τις κατάλληλες συμβουλές, η Βασίλισσα και ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισαν ότι φέτος θα περάσουν ήσυχα τα Χριστούγεννα στο Windsor», ανέφερε η δήλωση.

Στα βασιλικά Χριστούγεννα, σύμφωνα με την παράδοση, ένας μεγάλος αριθμός μελών της βασιλικής οικογένειας, συγκεντρώνονται στο κτήμα Sandringham, όπου στη συνέχεια πηγαίνουν πεζοί στην εκκλησία την ημέρα των Χριστουγέννων και εκεί συναντούν και χαιρετούν πολίτες πριν από την λειτουργία.

Aκόμα βέβαια δεν έχει επιβεβαιωθεί πώς θα περάσουν άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας τις χριστουγεννιάτικες γιορτές, αλλά είναι πιθανό ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex θα παραμείνουν στο Λος Άντζελες, όπου ζουν τώρα, ενώ ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge είναι πιθανόν να περάσουν τα Χριστούγεννα σε ένα από τα σπίτια τους στο Norfolk ή στο Kensington Palace ή μπορεί να επιλέξουν να βρεθούν με κάποια άλλα μέλη της οικογένειας.