Βασίλισσα Ελισάβετ: Η συγκινητική αντίδραση της σε συναυλία παιδιών από την Κύπρο

08.12.2020
Βασίλισσα Ελισάβετ: Η συγκινητική αντίδραση της σε συναυλία παιδιών από την Κύπρο
Όπως και όλοι οι κοινοί θνητοί, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει καταλάβει απόλυτα τη σημασία της τεχνολογίας λόγω του lockdown. Σε μια πρόσφατη βιντεοκλήση μέσω Zoom, η Βασίλισσα ενθουσιάστηκε από μια ομάδα παιδιών από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου Sistema, η οποία πραγματοποίησε μια ζωντανή συναυλία προς τιμήν της Αυτής Μεγαλειότητας.

Τα παιδιά έπαιξαν ένα κομμάτι μουσικής που έγραψαν ειδικά για την 73η επέτειο του γάμου της Βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου, με τίτλο «Modus Cyprius». Η βασίλισσα φαίνεται να απόλαυσε τη σύνθεσή τους και τους ευχαρίστησε με ένα χαμόγελο και γέλιο. «Αυτό είναι πολύ ωραίο, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, ευχαριστώ που με αφήσατε να το ακούσω, ήταν πολύ ωραίο», είπε.

Αυτή η παράσταση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης μεταξύ της Βασίλισσας και τριών νικητών των βραβείων Points of Light της Κοινοπολιτειας, τα οποία τιμούν τους εθελοντές και τους ανθρώπους που κάνουν μια αλλαγή στην κοινότητά τους.

Η ιδρύτρια της Συμφωνικής Ορχήστρας Sistema Κύπρου, Νικολέττα Πολύδωρου έλαβε πρόσφατα το βραβείο της από τον Αναπληρωτή Βρετανό Ύπατο Αρμοστή στην Κύπρο, Ian Whitting. Η Sistema Κύπρος παρέχει δωρεάν μουσικά όργανα καθώς και μαθήματα σε περισσότερα από 200 παιδιά, «πολλά από τα οποία είναι πρόσφυγες ή μετανάστες», όπως αναφέρει ο ιστότοπος της Κοινοπολιτείας, «βοηθώντας τα να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και ικανότητες επικοινωνίας μεταξύ τους».

Διάβασε και αυτό: Eλισάβετ-Φίλιππος: Όταν πιάστηκαν στα πράσα σε τρυφερή στιγμή στο κρεβάτι τους

«Μέσω της μουσικής, η Νικολέτα και η ομάδα της διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην Κύπρο στην ένταξη ευάλωτων κοινοτήτων στην ευρύτερη κοινωνία, καθώς και στην εκπαίδευση των νέων στη δύναμη της μουσικής, προκειμένου να φέρουν τους ανθρώπους κοντά», δήλωσε ο Whitting .

«Είναι βαθιά τιμή που έλαβα το βραβείο Commonwealth Points of Light ως μοναδική αναγνώριση της δουλειάς μου ως εθελόντρια», πρόσθεσε η Πολύδωρου. Το" Sistema Cyprus", δεν είναι ένα πρόγραμμα, αλλά είναι μια οικογένεια όπου τα παιδιά και οι γονείς ήταν μέρος κάθε απόφασης που ελήφθη».

«Σας ευχαριστώ όλους που συμμετείχατε σε αυτό το πρόγραμμα», είπε η Βασίλισσα στο τέλος της κλήσης. «Είμαι πολύ χαρούμενη που άκουσα τις ιστορίες σας και νομίζω ότι είναι υπέροχο το έργο που κάνετε όλοι, με το να είστε εθελοντές. Σας ευχαριστώ πολύ».