Donald Trump: "Δεν θα πληρώσουν οι ΗΠΑ για την προστασία του Harry και της Meghan" - Η απάντηση των Sussexes

30.03.2020
Donald Trump: "Δεν θα πληρώσουν οι ΗΠΑ για την προστασία του Harry και της Meghan" - Η απάντηση των Sussexes
Πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν. Και μάλιστα εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Με τα θύματα του κορονοϊού να πολλαπλασιάζονται με επικίνδυνους ρυθμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τα μέτρα για την μείωση της εξάπλωσης να γίνονται ολοένα και πιο αυστηρά, το Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό αφενός ότι ο Harry και η Meghan μετακόμισαν στο Λος Άντζελες, αφετέρου ότι ο αμερικανός πρόεδρος τους "έτριξε" τα δόντια. Και εκείνοι του απάντησαν. Πολλές οι πληροφορίες. Για να τις δούμε χωριστά...

Διανύοντας τις τελευταίες τους μέρες ως royals [θυμίζουμε ότι από την 1η Απριλίου ξεκινά, θεωρητικά, η δοκιμαστική περίοδος του ενός χρόνου όπου οι Sussexes δεν θα νοούνται ως ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας] ο Harry και η Meghan άφησαν τον Καναδά όπου ζούσαν μετά το Megxit και όδευσαν προς Αμερική μεριά και συγκεκριμένα προς Λος Άντζελες. Οι πληροφορίες που ήθελαν τον πρωθυπουργό του Καναδά να κλείνει τα σύνορα της χώρας φαίνεται ότι επίσπευσαν μια κίνηση που ήταν προαποφασισμένη έτσι κι αλλιώς.

Ο Donald Trump όμως δεν την είδε την κίνηση αυτή με καλό μάτι. Και έσπευσε να ξεκαθαρίσει -και μάλιστα κατηγορηματικότατα- τα πράγματα μέσω Twitter. Ιδού τι έγραψε:

Είμαι μέγας φίλος και θαυμαστής της βασίλισσας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Είχε ειπωθεί ότι ο Harry και η Meghan, οι οποίοι έφυγαν από το Βασίλειο, θα έμεναν μόνιμα στον Καναδά. Τώρα έφυγαν από τον Καναδά για τις ΗΠΑ ωστόσο οι ΗΠΑ δεν θα πληρώσουν για την ασφάλειά τους. Πρέπει εκείνοι να πληρώσουν!

Ξεκάθαρα πράγματα. Ιδού και το εν λόγω tweet

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, υπήρξε και απάντηση από τους Sussexes με δήλωση που εξέδωσαν μέσω του εκπροσώπου τους. Διαβάζουμε τα εξής λοιπόν: "Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex δεν σκοπεύουν να ζητήσουν από την αμερικανική κυβέρνηση να αναλάβουν την ασφάλειά τους. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ρυθμίσεις ασφάλειας έχουν ήδη γίνει με ιδιωτική χρηματοδότηση"

Στο μεταξύ, στη Μεγάλη Βρετανία, τα πράγματα είναι παράξενα καθώς αφενός η βασίλισσα έχει αποσυρθεί στο Windsor, αφετέρου ο διάδοχος έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό και βρίσκεται σε απομόνωση στη Σκωτία. Ο Harry βρίσκεται στις ΗΠΑ και ο "κλήρος" πέφτει στον William και την Kate να λειτουργήσουν αυτούς τους δύσκολους καιρούς ως τα πρόσωπα της μοναρχίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα, σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα, να δούμε και τυπικά μερικές αλλαγές στην ιεραρχεία. Λες η "ώρα της Kate" να φτάνει πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόταν και η ίδια; Θα δείξει. Σύντομα μάλιστα.