Ο Harry και η Meghan έκλεισαν τον λογαριασμό τους στο Instagram - Ιδού η τελευταία ανάρτησή τους

31.03.2020
Ο Harry και η Meghan έκλεισαν τον λογαριασμό τους στο Instagram - Ιδού η τελευταία ανάρτησή τους
Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η στιγμή έφτασε για τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex που σε δυο μέρες από τώρα δεν θα λέγονται πια έτσι. Και δεν θα πρόκεται για πρωταπριλιάτικο αστείο.

30/3/2020 και μία μέρα πριν τελειώσει ο Μάρτης, ο Harry και η Meghan αποχαιρέτησαν τους 11,3 εκατομμύρια διαδικτυακούς τους φίλους με μια τελευταία ανάρτηση μέσα από τον λογαρισμό τους @sussexroyal ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους σύντομα, μέσα από έναν άλλο, λογαριασμό, προφανώς.

Το "διαζύγιο" με τη βασιλική οικογένεια είχε ανακοινωθεί, οι αποφάσεις είχαν παρθεί και τώρα, απλά, έφτασε η "Ώρα Μηδέν". Τέρμα τα ψέματα. Αυτή η "πιλοτική πρώτη φορά" όπου ένας royal δεν θα είναι πια royal αλλά κάτι ενδιάμεσο -και μάλιστα κατόπιν δικού του αιτήματος- ξεκινά την 1η Απριλίου 2020 με δοκιμαστική ισχύ ενός χρόνου.

Εν μέσω πανδημίας βρίσκει το παλάτι αυτή η ιστορική στιγμή, με τους Sussexes μάλιστα (όσο ακόμη ονομάζονται έτσι, έστω) να έχουν μόλις αναγκαστεί να απαντήσουν επίσημα στον Donanld Trump σχετικά με το ποιος θα πληρώνει τους ανθρώπους της ασφάλειάς τους τώρα που μετακόμισαν στις ΗΠΑ.

Γεγονός είναι πως το διαδικτυακό αντίο του ζεύγους μόλις ειπώθηκε. Κάπως... μπερδεμένο στην πρώτη παράγραφο, όπως θα δείτε, αλλά ειπώθηκε.

Καλή αντάμωση λοιπόν και ιδού:

Όπως όλοι νιώθουμε, ο κόσμος αυτή τη στιγμή μοιάζει εξαιρετικά εύθραυστος. Παραμένουμε βέβαιοι, ωστόσο, πως το κάθε ανθρώπινο ον έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να κάνει τη διαφορά -το βλέπουμε εξάλλου σε όλο τον πλανήτη, στις οικογένειές μας, στις κοινότητές μας και σε όλους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή- Μαζί μπορούμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο και να αντιληφθούμε αυτή την υπόσχεση σε όλο της το εύρος.
Αυτό που είναι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η υγεία και η ευημερία του καθενός σε όλη την υφήλιο και η εύρεση λύσεων για τα πολλά ζητήματα που έχουν παρουσιαστεί ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
Καθώς όλοι βρίσκουμε τον ρόλο που μας αντιστοιχεί να παίξουμε σε αυτή την παγκόσμια βάρδια και καθώς αλλάζουμε τις συνήθειές μας, εστιάζουμε σε αυτό το νέο κεφάλαιο για να αντιληφθούμε τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συμβάλουμε.
Και παρόλο που δεν μας βλέπετε εδώ, η δουλειά συνεχίζεται.
Ευχαριστούμε αυτή την κοινότητα -για τη στήριξη, την έμπνευση και τη δέσμευση που μοιραστήκαμε για το καλό αυτό του κόσμου. Ανυπομονούμε να συνδεθούμε μαζί σας ξανά. Ήσασταν όλοι υπέροχοι!
Μέχρι τότε, σας παρακαλούμε να προσέχετε τους εαυτούς σας και ο ένας τον άλλο.
Harry και Meghan

As we can all feel, the world at this moment seems extraordinarily fragile. Yet we are confident that every human being has the potential and opportunity to make a difference—as seen now across the globe, in our families, our communities and those on the front line—together we can lift each other up to realise the fullness of that promise. What’s most important right now is the health and wellbeing of everyone across the globe and finding solutions for the many issues that have presented themselves as a result of this pandemic. As we all find the part we are to play in this global shift and changing of habits, we are focusing this new chapter to understand how we can best contribute. While you may not see us here, the work continues. Thank you to this community - for the support, the inspiration and the shared commitment to the good in the world. We look forward to reconnecting with you soon. You’ve been great! Until then, please take good care of yourselves, and of one another. Harry and Meghan

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Για την ιστορία βέβαια να υπογραμμίσουμε ότι σύμφωνα με επεξηγήσεις που έδωσε εκπρόσωπος του ζεύγους, τόσο ο λογαριασμός SussexRoyal στο Instagram όσο και το site του ζεύγους με το ίδιο όνομα δεν θα "κατέβουν" από τον ιστό. Παραμένουν ως έχουν, όμως χωρίς να ανανεώνονται. Γιατί, πραγματικά, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να φέρει ο χρόνος!!!!!