Εσύ διαβάζεις το βράδυ; 3 λόγοι για τους οποίους είναι καλό να φέρεις το βιβλίο πίσω στη ζωή σου

14.05.2024
Εσύ διαβάζεις το βράδυ; 3 λόγοι για τους οποίους είναι καλό να φέρεις το βιβλίο πίσω στη ζωή σου
Βάλε το διάβασμα (το παραδοσιακό) πάλι πίσω στη ζωή σου και μόνο κερδισμένη θα βγεις.

Όλη μέρα στο τρέξιμο και το κινητό αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας, σε βαθμό... κακουργήματος! Κι όμως, υπάρχει, ή έστω, πρέπει να υπάρχει κάποιος χρόνος όπου οι ρυθμοί θα πέσουν και το μυαλό, το σώμα και η ψυχή θα μπουν σε άλλο mood. Το διάβασμα (και εννοούμε το παραδοσιακό, οι σελίδες ενός βιβλίου) είναι αυτό που θα μπορέσει να σου δώσει αυτό το κάτι που χρειάζεσαι. Ιδού τρεις λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε όλοι να διαβάζουμε μερικές σελιδούλες πριν πέσουμε για ύπνο, αντί να σκρολάρουμε ατελείωτα στο κινητό ή το τάμπλετ.

Αισθάνεσαι συνέχεια κουρασμένη; Οι 4 καθημερινές συνήθειες που μπορεί να είναι ο ύπουλος λόγος

Διανοητική διέγερση: Η ανάγνωση εμπλέκει το μυαλό σου, διεγείροντας τις γνωστικές λειτουργίες όπως η κατανόηση, η ανάλυση και η κριτική σκέψη. Όπως κάθε άλλος μυς, έτσι και ο εγκέφαλός χρειάζεται τακτική άσκηση για να παραμείνει αιχμηρός και δραστήριος, όσο και αν δεν το αντιλαμβάνεσαι. Το διάβασμα παρέχει μια προπόνηση για τον εγκέφαλό σου, την καλύτερη, συμβάλλοντας στη διατήρηση της πνευματικής οξύτητας και ακόμη και δυνητικά μειώνοντας τον κίνδυνο γνωστικής έκπτωσης καθώς μεγαλώνεις. Δεν είναι καθόλου «λίγο» αυτό.

4 νυχτερινές συνήθειες που μπορούν να εγγυηθούν έναν καλό ύπνο

Διευρυμένη γνώση και κατανόηση: Είτε εμβαθύνεις στη μυθοπλασία είτε σε μη μυθοπλασία, το διάβασμα σε εκθέτει σε νέες ιδέες, προοπτικές και πληροφορίες. Διευρύνει την κατανόησή σου για τον κόσμο, τους πολιτισμούς, την ιστορία και την ανθρώπινη συμπεριφορά. Βυθίζοντας τον εαυτό σου σε διαφορετικές αφηγήσεις και θέματα, αποκτάς ιδέες που μπορούν να εμπλουτίσουν την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Η ανάγνωση ενισχύει επίσης την ενσυναίσθηση επιτρέποντάς σου να μπείς στη θέση των χαρακτήρων ή να μάθεις για (και από) τις εμπειρίες των άλλων.

Ο απίστευτος τρόπος για να ηρεμήσεις από το άγχος σου ανά πάσα στιγμή

Μείωση του στρες και χαλάρωση: Το διάβασμα μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για χαλάρωση και ανακούφιση από το άγχος και αυτό έχει τεράστια σημασία. Το να βυθιστείς σε ένα καλό βιβλίο προσφέρει μια απόδραση από τα άγχη και τις πιέσεις της καθημερινής ζωής. Σου επιτρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου σε κάτι ευχάριστο και συναρπαστικό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και στην προώθηση μιας αίσθησης ηρεμίας. Επιπλέον, η καθιέρωση μιας τακτικής ρουτίνας ανάγνωσης μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου, καθώς μπορεί να χρησιμεύσει ως μια ηρεμιστική δραστηριότητα πριν τον ύπνο που βοηθά το μυαλό σου να χαλαρώσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 14.05.2024 - 18:14