Eurovision Γαλλία: Τά πρωτοφανή ρεκόρ του Slimane και το συγκινητικό «Ευχαριστώ»

15.05.2024
Eurovision Γαλλία: Τά πρωτοφανή ρεκόρ του Slimane και το συγκινητικό «Ευχαριστώ»
To Nemo σήκωσε το τρόπαιο για την Ελβετία στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision όμως στο aftermath νικητής είναι και ο Γάλλος Slimane -και μάλιστα με διαφορά. Και εξηγούμε...

Τελείωσε ακόμη μία Eurovision και αν γυρίσεις πίσω στα τραγούδια που ακούστηκαν και βρεις τον εαυτό σου να σιγομουρμουρίζει το Mon Amour, τη συμμετοχή της Γαλλίας... δεν είσαι η μόνη.

Το Nemo και το Code του, θα έρχεται στο μυαλό σου, όπως και το Ζάρι, σίγουρα, όμως η μελωδική φωνή του Slimane άφησε το δικό της αποτύπωμα στη φετινή διοργάνωση, σπάζοντας, μάλιστα το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην πατρίδα του.

Αρχικά, όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας, καταγράφηκε ένα ιστορικό ρεκόρ την ώρα που ο γάλλος ερμηνευτής ήταν στη σκηνή για την τελική του εμφάνιση στο Malmo Arena. 7,62 εκατομμύρια τηλεθεατές συντονισμένοι στο France2. Ρεκόρ Νο1.

{https://www.instagram.com/p/C63PGRiKocp/?img_index=1}

Και πάμε για το ρεκόρ Νο2 το οποίο ανακοίνωσε ο ίδιος το τραγουδιστής, φανερά συγκινημένος, μέσα από ένα βίντεο που μοιράστηκε στα social media.

«Το Mon Amour έγινε το γαλλικό τραγούδι με τη μεγαλύτερη ροή στην ιστορία στο Spotify μέσα σε 24 ώρες, με πάνω από 2 εκατομμύρια streams παγκοσμίως», και μάλιστα δυο μέρες στη σειρά, λέει ο γλυκύτατος Sliman ευχαριστώντας τον κόσμο «για το τραγούδι, για τη γαλλική γλώσσα, για μένα, για εμάς».

{https://www.instagram.com/p/C69EBqTtr08/}

Οι αριθμοί έχουν μιλήσει και στα social media όπου βλέπουμε στο Instagram (βάσει Likes) τη Γαλλία πρώτη με 411.000, δεύτερη την Ιταλία και την Angelina Mango με το La Noia στα 313.000, τρίτο το Ισραήλ και την Eden Golan με το Hurricane στα 272.000 και στην τέταρτη θέση την Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το Ζάρι της τα 214.000 Likes. To Nemo και το The Code ακολουθεί στην πέμπτη θέση με 194.000, για την ιστορία!

Την ίδια στιγμή, η πρώτη πεντάδα στο YouTube (βάσει views) έχει ως εξής, ενώ η Ελλάδα και η Μαρίνα Σάττι βρίσκεται στην 9η θέση με 1,9 εκατ. views.

1. Ελβετία - Nemo - The Code - 15 εκατ.
2. Κροατία - Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim - 7,3 εκατ.
3. Γαλλία - Slimane - Mon Amour - 4,7 εκατ.
4. Ουκρανία - alyona alyona and Jerry Heil - Teresa & Maria - 3,3 εκατ.
5. Ιρλανδία - Bambie Thug - Doomsday Blue - 3,3 εκατ.

Τώρα, αν θέλεις να το ξαναθυμηθείς, ιδού το Mon Amour και ο Slimane ακόμη μία φορά.

{https://www.youtube.com/watch?v=-XyLecY2JyE&ab_channel=EurovisionSongContest}

Τελευταία τροποποίηση στις 15.05.2024 - 13:48