Will Smith: Η ποινή αποκλεισμού από την Ακαδημία για το χαστούκι και η απάντησή του

10.04.2022
Will Smith: Η ποινή αποκλεισμού από την Ακαδημία για το χαστούκι και η απάντησή του
Δύο εβδομάδες μετά τη μελανή στιγμή που σημάδεψε τη φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ έχουμε την κίνηση που, μάλλον, βάζει την τελεία σε ένα επεισόδιο που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία.

Όταν στα ξημερώματα της 28ης Μαρτίου ολοκληρώθηκε η φετινή 94 τελετή απόνομής των Βραβείων Όσκαρ ουδείς μιλούσε για τους νικητές. Όλος ο κόσμος ασχολούνταν με το χαστούκι που έδωσε -σε απευθείας μετάδοση, εννοείται- ο Will Smith στον Chris Rock ο οποίος, ως παρουσιαστής, έκανε ένα αστείο εις βάρος της συζύγου του Smith, Jada, και εκείνος δεν το "σήκωσε".

Λίγο αργότερα ο Smith σηκώθηκε ξανά στη σκηνή και παρέλαβε το βραβείο που είχε κερδίσει για την ερμηνεία του στην ταινία "King Richard" διχάζοντας τον κόσμο ως προς αν ήταν σωστό αυτό ή αν έπρεπε η Ακαδημία, απλά, να τον "πετάξει έξω" μετά τη δημόσια βίαιη αντίδρασή του.

Η Ακαδημία τότε δεν αντέδρασε αλλά το έκανε 10 μέρες μετά ανακοινώνοντας τον αποκλεισμό του ηθοποιού από τις τελετές της για τα επόμενα 10 χρόνια, όμως δεν του παίρνουν πίσω το Όσκαρ, όπως είχε ακουστεί κάποια στιγμή.

Ο Smith, ο οποίος από εκείνη τη στιγμή λέγεται ότι νοσηλεύτηκε σε κλινική αποτοξίνωσης δήλωσε λακωνικά τι νιώθει για την απόφαση αυτή της Ακαδημίας. "Δέχομαι και σέβομαι την απόφαση της Ακαδημίας", διαβάζουμε στη δήλωσή του που δόθηκε στα ΜΜΕ και θυμόμαστε ότι ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τον Rock -με τον οποίο είχαν και προϊστορία, όμως ο ίδιος έχει δηλώσει ότι "ακόμη επεξεργάζεται τι έχει συμβεί".

Τελευταία τροποποίηση στις 09.03.2023 - 17:16