Margot Robbie: Η αντίδρασή της στον ντόρο για τη μη υποψηφιότητά της έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον

01.02.2024
Margot Robbie: Η αντίδρασή της στον ντόρο για τη μη υποψηφιότητά της έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον
Η Margot Robbie δεν είναι υποψήφια για Όσκαρ και, μάλλον, είναι η μόνη που το αποδέχεται τόσο ψύχραιμα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα φετινά βραβεία Όσκαρ ο κόσμος όλος ξεσηκώθηκε για την απουσία των ονομάτων της Margot Robbie και της Greta Gerwig στις κατηγορίες Α' Γυναικείου Ρόλου και Σκηνοθεσίας για την ταινία Barbie.

Μεταξύ των εκείνων που αντέδρασαν δημόσια και έντονα ήταν οι συμπρωταγωνιστές της Robbie, Ryan Gosling και America Ferrera, οι οποίοι, για την ιστορία, κέρδισαν την πολυπόθητη υποψηφιότητα στις κατηγορίες Β' Ανδρικού Ρόλου και Β' Γυναικείου Ρόλου, αντίστοιχα.

Η ίδια η άμεσα ενδιαφερόμενη, όμως, τι λέει, αλήθεια;

Μία εβδομάδα μετά, η Margot Robbie επιτέλους τοποθετήθηκε δημόσια στο όλο ζήτημα και το έκανε με ιδιαίτερη χάρη και ψυχραιμία.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να νιώθεις λυπημένος όταν ξέρεις ότι είσαι τόσο ευλογημένος», είπε σε ζωντανή συζήτηση που διεξήχθη στο πλαίσιο μιας ειδικής προβολής των SAG-AFTRA, την Τρίτη το βράδυ.

«Προφανώς πιστεύω ότι η Greta θα έπρπε να έχει προταθεί ως σκηνοθέτης, επειδή αυτό κατάφερε ήταν κάτι που γίνεται μία φορά στη ζωή κάποιου, μία φορά στην καριέρα κάποιου», συνέχισε η ηθοποιός τονίζοντας πάντως πως «ήταν μια απίθανη χρονιά για τον κινηματογράφο».

Η Barbie είναι η μόνη ταινία δισεκατομμυρίων δολαρίων που σκηνοθετήθηκε αποκλειστικά από γυναίκα και ξεπέρασε όλες τις άλλες ταινίες στο box office πέρυσι, αποφέροντας 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Όπως είπε η Margot Robbie, οι αντιδράσεις στην ταινία σηματοδοτούν ένα είδος πολιτισμικού φαινομένου: «Απλώς υποψιάζομαι ότι πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο από εμάς, μεγαλύτερο από αυτή την ταινία, μεγαλύτεροη από τη βιομηχανία μας».

Η 33χρονη Robbie που υπογράφει και την συμπαραγωγή της ταινίας παραδέχτηκε ότι είναι «πέρα από εκστασιασμένη» για τις 8 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε η ταινία, έτσι κι αλλιώς, στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλύτερου Τραγουδιού, Καλύτερων Κοστουμιών και Καλύτερης Σκηνογραφίας.

{https://www.instagram.com/p/C2h-RLUxUQR/}

Καλή επιτυχία!

Τελευταία τροποποίηση στις 01.02.2024 - 16:58