Όσκαρ 2024: Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις, με την καλή και την κακή έννοια, στις φετινές υποψηφιότητες

23.01.2024
Όσκαρ 2024: Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις, με την καλή και την κακή έννοια, στις φετινές υποψηφιότητες
13 υποψηφιότητες το Oppenheimer του Christopher Nolan, 11 το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου ενώ η μεγάλη χαμένη (κατά μία έννοια) είναι η Barbie της Greta Gerwing.

Μεγάλη μέρα για τον κόσμο του κινηματογράφου σήμερα καθώς αναμένονταν οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ. Οι ανακοινώσεις έγιναν όπως προβλεπόταν από τους ηθοποιούς Zazie Beetz και Jack Quaid [ναι, ο γιος του Dennis Quaid και της Meg Ryan], από το Samuel Goldwyn Theatre.

{https://www.instagram.com/p/C2SJtkFrBFD/}

Οι ανακοινώσεις για τα «μεγάλα βραβεία» έφτασαν και μαζί με αυτά και οι απαραίτητες εκπλήξεις, ευχάριστες για κάποιους, (πολύ) δυσάρεστες για άλλους, αναμενόμενες γενικότερα όμως καθώς «Τα Όσκαρ είναι... άλλο πράγμα», όπως είναι γνωστό. Και αυτό, κυρίως γιατί αντίθετα με τα υπόλοιπα, τα βραβεία της Ακαδημίας έχουν 5 υποψήφιους σε κάθε κατηγορία (πλην αυτής για την Καλύτερη ταινία που έχει 10) ενώ δε χωρίζουν τις ταινίες σε Δράμα/Κωμωδία/Μιούζικαλ/Τηλεοπτικό κ.ο.κ. όπως κάνουν τα υπόλοιπα βραβεία και ως εκ τούτου δίνουν περισσότερες ευκαιρίες για περισσότερες βραβεύσεις.

Έχουμε και λέμε λοιπόν!

13 υποψηφιότητες για το Oppenheimer, 11 για το Poor Things με τα πράγματα να ακολουθούν λίγο πολύ τα όσα έχουν συμβεί στα βραβεία μέχρι τώρα (Χρυσές Σφαίρες, Critics Choice Awards, Baftas και άλλα) όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την Barbie η οποία υπέστη μία μικρή «ήττα» από τα... αποδυτήρια!

Η πολυσυζητημένη ταινία της Greta Gerwing βρίσκεται μεν στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας (που κατά τεράστια πιθανότητα δεν θα βραβευτεί) όμως, οι απουσίες της Margot Robbie και της Gerwing από τις κατηγορίες του Α' Γυναικείου Ρόλου και Σκηνοθεσίας, αντίστοιχα, ήταν ηχηρότατες, ειδικά καθώς αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η Ακαδημία «σνομπάρει» τη δημοφιλή σκηνοθέτη μετά τις Μικρές Κυρίες της πριν από 4 χρόνια.

Από την άλλη, η «καλή είδηση της ημέρας» (για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα) είναι πως ο Ryan Gosling θα εμφανιστεί ζωντανά στη σκηνή της τελετής όπου και θα ερμηνεύσει στο τραγούδι I' m Just Ken που είναι υποψήφιο στην κατηγορία Καλύτερου Τραγουδιού και έχει ήδη κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα [ναι, τότε που είχε εκείνος την πιο μυθική αντίδραση που τον έκανε meme].

Δύο στα δύο για τον γοητευτικό ηθοποιό που είναι βρίσκεται και ο ίδιος στην πεντάδα με τους υποψήφιους για τον Β' Ανδρικό Ρόλο. Αν μάλιστα για τη μεγα΄λη βραδιά έχει στο πλευρό του και την αγαπημένη του σύζυγο, Eva Mendes τότε πάει για ένα σπάνιο τρία στα τρία! Σημειώνεται, για την ιστορία, πως όσα χρόνια είναι μαζί οι δύο ηθοποιοί δεν παραβρέθηκαν ποτέ μαζί σε επίσημη εκδήλωση πε΄ραν εκείνης της πρώτης για την ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν.

{https://www.instagram.com/p/C1FmUz7Sq08/}

Παραμένοντας στην Barbie πάντως, η υποψηφιότητα της America Ferrera στην κατηγορία του Β' Γυναικείου Ρόλου ήρθε επίσης ως έκπληξη, όπως και αυτή της Justine Triet, για τη σκηνοθεσία της ταινίας “Anatomy of a Fall”, η οποία ίσως «έφαγε» και τη θέση της Gerwing στη λίστα; Πόσες γυναίκες να διεκδικήσουν το βραβείο της Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ε; Μην τρελαθούμε!

Συνεχίζοντας τις... σνομπαρίες, ίσως η απουσία του Leonardo DiCaprio από την κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου και της ταινίας Color Purple σε καμία από τις κατηγορίες να συζητήθηκαν πολύ.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να δεις ΕΔΩ τις υποψηφιότητες σε όλες τις κατηγορίες και... υπομονή μέχρι τον Μάρτιο για τους νικητές.

Τελευταία τροποποίηση στις 23.01.2024 - 19:51