Barbie: Η αντίδραση του Ryan Gosling και της America Ferrera στις (μη) υποψηφιότητες ήταν έντονη

24.01.2024
Barbie: Η αντίδραση του Ryan Gosling και της America Ferrera στις (μη) υποψηφιότητες ήταν έντονη
«Δεν υπάρχει Ken χωρίς Barbie», φωνάζει ο Ryan Gosling ο οποίος χαίρεται μεν για τη δική του υποψηφιότητα αλλά δεν κρύβει την απογοήτευσή του για κάποιες άλλες κατηγορίες!

Οι φετινές υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση, χαρές, λύπες αλλά και αναστάτωση.

Τα μέλη της Ακαδημίας ψήφισαν και η πολυπόθητη λίστα με τους υποψήφιους σε όλες τις κατηγορίες ανακοινώθηκε την Τρίτη 23/1 με την αντίστροφη μέτρηση για την τελετή της 10ης Μαρτίου να έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι περισσότερες αντιδράσεις εστιάστηκαν στο ότι «αγνοήθηκαν επιδεικτικά» από την Ακαδημία τα ονόματα των Greta Gerwing και Margot Robbie στις κατηγορίες Σκηνοθεσίας και Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Barbie, αντίστοιχα.

Αντίθετα για την ερμηνεία τους στην ίδια ταινία προτάθηκαν ο Ryan Gosling και η America Ferrera στις κατηγορίες Β' Ανδρικού Ρόλου και Β' Γυναικείου Ρόλου αντίστοιχα, ενώ το Όσκαρ του καλύτερου τραγουδιού διεκδικεί το I am Just Ken που έχει ήδη κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα στην ίδια κατηγορία.

Για την ιστορία, πα΄ντως, 8 τα βραβεία που διεκδικεί η ταινία της Greta Gerwing για το 2024.

{https://www.instagram.com/p/C2c43_XJqwc/?img_index=1}

Η μη υποψηφιότητα των Gerwing και Robbie πάντως συζητήθηκε πολύ και έκανε Gosling και Ferrera να τοποθετηθούν δημοσίως.

«Δεν υπάρχει Ken χωρίς Barbie και δεν υπάρχει ταινία Barbie χωρίς την Greta Gerwig και τη Margot Robbie, τους δύο ανθρώπους που είναι πιο υπεύθυνοι για αυτήν την ιστορία, που φημίζεται παγκοσμίως. Καμία αναγνώριση δεν θα ήταν δυνατή για κανέναν στην ταινία χωρίς το ταλέντο τους, σκληρότητα και ιδιοφυΐα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ryan Gosling σε μακροσκελή δήλωση που παραχώρησε στο PEOPLE, ενώ παράλληλα εξήγησε πως το να δηλώσει απογοητευμένος που δεν οι δυο γυναίκες δεν είναι υποψήφιες στις αντίστοιχες κατηγορίες τους «θα ήταν υποτιμητικό».

Ο Gosling συνεχάρη τη Ferrera για τη δική της υποψηφιότητα ενώ μόλισε και για τη δική του που κέρδισε επειδή «ζωντάνεψε μια πλαστική κούκλα που τη λένε Ken», ενώ αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και η America Ferrera.

{https://www.instagram.com/p/C1-s7mPPULr/}

Μιλώντας στο Variety, η ηθοποιός δεν έκρυψε την απογοήτευσή της λέγοντας πως «Η Greta έκανα όλα όσα θα έκανε ένας σκηνοθέτης για να το [την υποψηφιότητα] αξίζει».

«Δημιουργώντας αυτόν τον κόσμο και παίρνοντας κάτι που δεν είχε εγγενή αξία για τους περισσότερους ανθρώπους και καθιστώντας το παγκόσμιο φαινόμενο», είπε η Ferrera τονίζοντας ξανά και ξανά που δεν βλέπει το όνομά της στη λίστα.

{https://www.youtube.com/watch?v=pBk4NYhWNMM&t=98s&ab_channel=WarnerBros.Pictures}

Τελευταία τροποποίηση στις 24.01.2024 - 17:37