Κοτόπουλο με κουρκουμά και σπαράγγια, μια υγιενή και νόστιμη επιλογή

05.02.2023
Κοτόπουλο με κουρκουμά και σπαράγγια, μια υγιενή και νόστιμη επιλογή
Ένα πιάτο που μπορείς επίσης να χρησιμοποίησεις είτε τόφου, είτε γαρίδες ακόμη και χοιρινή ωμοπλάτη

Σε αυτό το γλυκό και πικάντικο πιάτο, το μαύρο πιπέρι, το μέλι και το ξύδι ρυζιού βοηθούν να τονίσουν τις απολαυστικά γήινες ιδιότητες του κουρκουμά. Τα σπαράγγια σε λεπτές φέτες δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για να μαγειρευτούν, αλλά μπορείς να χρησιμοπιήσεις και άλλα λαχανικά που μαγειρεύονται σε λίγα λεπτά, όπως πράσινα φασόλια σε λεπτές φέτες, κατεψυγμένα μπιζέλια ή σπανάκι baby. Μπορείς επίσης να αντικαταστήσεις το κοτόπουλο με τόφου, γαρίδες ή χοιρινή ωμοπλάτη σε κύβους.

Λουκάνικα και μανιτάρια με ρόκα και κρουτόν

Συστατικά

3 κουταλιές της σούπας μέλι
¾ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, + λίγο περισσότερο για γεύση
Αλάτι kosher
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
Μισό κιλό μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένο σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή κανόλα
340 γραμμάρια σπαράγγια, κομμένα σε λεπτές φέτες υπό γωνία
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι ρυζιού
1 lime κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)

3 νόστιμες και υγιεινές ιδέες για σπιτικό μεσημεριανό στη δουλειά σου

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε ¼ φλιτζάνι νερό με μέλι, πιπέρι και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Άφησε το μείγμα στην άκρη. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τον κουρκουμά και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και ανακάτεψε μέχρι να επικαλυφθεί.

Σε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι, ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και μαγείρεψε μέχρι ο κουρκουμάς να μυρίσει και το κοτόπουλο να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, 2 με 3 λεπτά ανά πλευρά. Πρόσθεσε τα σπαράγγια, αλατοπιπέρωσε, ανακάτεψε για να ενωθούν και μαγείρεψε μέχρι να γίνουν τραγανά, για 1 με 2 λεπτά.

Πρόσθεσε το μείγμα μελιού και μαγείρεψε, ανακατεύοντας, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα, για 2 με 3 λεπτά.

Βγάλε από τη φωτιά και ανακάτεψε με το ξύδι, αν χρησιμοποιείς. Αλατοπιπέρωσε με αλάτι και πιπέρι. Σέρβιρε με λάιμ στυμμένο από πάνω, αν θέλεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 04.02.2023 - 22:17