3 νόστιμες και υγιεινές ιδέες για σπιτικό μεσημεριανό στη δουλειά σου

01.02.2023
3 νόστιμες και υγιεινές ιδέες για σπιτικό μεσημεριανό στη δουλειά σου
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εργάζονται μακριά από το σπίτι αλλά δεν προγραμματίζουν το μεσημεριανό τους γεύμα με αποτέλεσμα, να καταλήγουν συνήθως να τρώνε κάτι - συνήθως από fast food ή κάποιο επεξεργασμένο σνακ - που τους κάνει να αισθάνονται κουρασμένοι και νωθροί. Ιδού μερικές ιδέες για "ταπεράκι" που μπορείς να δοκιμάσεις, αν δεν το έχεις ήδη κάνει.

Σαλάτα κοτόπουλου με λεμόνι

Μερικές φορές οι σαλάτες αδικούνται επειδή είναι κάπως άγευστες, αλλά στη δική σου πρόσθεσε στα λαχανικά σου ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, φέτα και φρέσκο θυμάρι, εκτός από το κοτόπουλο που μπορείς να έχεις ψήσει -ή βράσει- από το προηγούμενο βράδυ, για να μη σου πω ότι έτσι μπορείς να αξιοποιήσεις καλύτερα και τα όποια περισσεύματα χθεσινού φαγητού. Τίποτα δεν πάει χαμένο.

Φυσικές συνταγές ομορφιάς με αβγό

Αυγοσαλάτα με γιαούρτι αντί μαγιονέζα

Αντί να βασίζεται στην παραδοσιακή μαγιονέζα, η οποία στερείται πρωτεΐνης και μπορεί να περιέχει τεχνητά συντηρητικά, αυτή η συνταγή συνδυάζει τα βραστά αυγά με το γιαούρτι. Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης με πάνω από 16 γραμμάρια ανά κύπελλο. Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για το χτίσιμο και τη διατήρηση των οστών, των μυών, του δέρματος, ακόμη και των κυττάρων του ανοσοποιητικού.

Για περισσότερα θρεπτικά συστατικά, σκέψου να προσθέσεις επιπλέον λαχανικά, όπως ψιλοκομμένη πιπεριά, ψιλοκομμένο λάχανο ή ντομάτες σε φέτες. Αν χρειαστείς μπορείς να συσκευάσεις ξεχωριστά μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως για να τη συνδυάσεις με τη σαλάτα ή να ολοκληρώσεις το γεύμα σου με φρέσκα φρούτα εποχής.

Υγιεινό σάντουιτς με τονοσαλάτα σε μόλις 10 λεπτά

Μεσογειακή τονοσαλάτα

Αξιοποίησε τον τόνο κονσέρβας προσθέτοντας πέστο, ρεβίθια και ελιές σε μια γενναιόδωρη μερίδα λαχανικών με δύο φλιτζάνια συνολικά από ρόκα, μαρούλι iceberg και baby ντομάτες. Έτσι εξισορροπούνται υγιεινά οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και τα λίπη, ώστε να καταναλώνεις ένα ευρύτερο φάσμα θρεπτικών συστατικών. Το καλύτερο; Χρειάζονται μόνο περίπου 15 λεπτά για την προετοιμασία, αν έχεις φυσικά έτοιμα ρεβύθια από προηγούμενες μέρες ή συσκευασμένα μαγειρεμένα (υπάρχουν στην αγορά).

Τελευταία τροποποίηση στις 02.02.2023 - 11:49