Λουκάνικα και μανιτάρια με ρόκα και κρουτόν

23.10.2022
Λουκάνικα και μανιτάρια με ρόκα και κρουτόν
Το φρυγανισμένο ψωμί περιχύνεται με ρόκα, βινεγκρέτ από κόκκινο κρασί και ψητά μανιτάρια - και φτιάχνει τραγανές και πικάντικες μπουκιές

Αυτό το πιάτο είναι μια υπέροχη πρόταση για ένα διαφορετικό κυρίως πιάτο. Το φρυγανισμένο ψωμί περιχύνεται με ρόκα, βινεγκρέτ από κόκκινο κρασί και ψητά μανιτάρια, φτιάχνοντας ένα υπέροχο μείγμα από τραγανές και πικάντικες μπουκιές. Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις.

Πικάντικο κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και kale

Συστατικά (4 μερίδες)
Μισό κιλό ιταλικά λουκάνικα
Μισό κιλό ανάμεικτα μανιτάρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν περισσότερο όσο χρειάζεται
Αλάτι Kosher και μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί, συν περισσότερο όσο χρειάζεται
1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
4 φλιτζάνια κομμένα κομμάτια ψωμιού σε μέγεθος μπουκιάς
2 φλιτζάνια ρόκα
½ φλιτζάνι χοντροκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
Παρμεζάνα ψιλοτριμμένη, για το σερβίρισμα

Κοτόπουλο μαριναρισμένο με μαγιονέζα και τσιμιτσούρι

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόψε τα λουκάνικα σε λίγα σημεία και από τις δύο πλευρές, φροντίζοντας να μην τα κόψεις μέχρι το τέλος. Ρίξε τα λουκάνικα και τα μανιτάρια σε ένα ταψί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Άπλωσε σε μια ομοιόμορφη στρώση και ψήσε, ανακινώντας το μία ή δύο φορές, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, για 20 με 25 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, ανάμειξε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με το ξύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπέρωσε.

Όταν τα λουκάνικα και τα μανιτάρια είναι έτοιμα, χρησιμοποίησε μια τρυπητή κουτάλα ή λαβίδα για να τα μεταφέρεις σε ένα πιάτο. Πρόσθεσε το κομμένο ψωμί και 1 κουταλάκι του γλυκού από το dressing στο ταψί. Εάν το ψωμί φαίνεται στεγνό, πρόσθεσε περισσότερο dressing, 1 κουταλάκι του γλυκού τη φορά. Ψήσε μέχρι να ψηθεί ελαφρά το ψωμί, 5 με 10 λεπτά.

Πρόσθεσε τα μανιτάρια και τη ρόκα στο ταψί. Πρόσθεσε και ανακάτεψε την υπόλοιπη βινεγκρέτ μέχρι να καλυφθεί ελαφρά. Πρόσθεσε τον μαϊντανό και μετά πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, λάδι και ξύδι. Πασπάλισε με παρμεζάνα και απόλαυσε.