Κέικ αμυγδάλου με κάρδαμο και φιστίκι Αιγίνης

22.10.2022
Κέικ αμυγδάλου με κάρδαμο και φιστίκι Αιγίνης
Μια λαχταριστή περσική πρόταση που αξίζει να δοκιμάσεις

Αυτό το υπέροχο κέικ αμυγδάλου είναι γενναιόδωρα καρυκευμένο με αλεσμένο κάρδαμο και είναι η ιδανική επιλογή όταν θέλεις να δοκιμάσεις ένα διαφορετικό γλυκό.

Κέικ τζίντζερ με μελάσα

Συστατικά
½ φλιτζάνι φυτικό λάδι, συν λίγο περισσότερο για το τηγάνι
7 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου
4½ φλιτζάνια συν 1 κουταλιά της σούπας/420 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
1 προς 2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
3 έως 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης, για γαρνίρισμα

Η συνταγή για brownies με θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λάδωσε ένα στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί και άφησε το στην άκρη. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν αλλά όχι να στεγνώσουν και άφησε τα στην άκρη.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη και χτύπησε να αναμειχθούν. Χτύπησε με το εκχύλισμα αμυγδάλου και το λάδι. Πρόσθεσε το αλεύρι αμυγδάλου και το κάρδαμο. Ανακάτεψε απαλά το ένα τρίτο των ασπραδιών στο κουρκούτι και μετά δίπλωσε απαλά τα υπόλοιπα μέχρι να ενσωματωθούν.

Ρίξε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί. Ψήσε μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλεις στο κέντρο, περίπου 50 λεπτά. Άφησε το να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαίρεσε το από το τηγάνι. Πασπάλισε με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.