Μοντέρνες σταχτοπούτες

27.04.2010
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πανέμορφη κοπέλα που το λαμπερό της χαμόγελο εντυπωσίαζε τους πάντες. Από τους σχεδιαστές μόδας και τους φωτογράφους μέχρι τους τηλεθεατές σίριαλ και εκπομπών. Και ο πρίγκιπας ήρθε.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πανέμορφη κοπέλα που το λαμπερό της χαμόγελο εντυπωσίαζε τους πάντες. Από τους σχεδιαστές μόδας και τους φωτογράφους μέχρι τους τηλεθεατές σίριαλ και εκπομπών. Και ο πρίγκιπας ήρθε. Δεν έχει σημασία πού... Μπορεί να ήταν σ’ ένα κοσμικό πάρτι, ένα ρομαντικό δειλινό στη Μύκονο ή στο Κάπρι, στα πρώτα καθίσματα ενός exclusive ντεφιλέ. Και μπορεί το άλογο να έχουν αντικαταστήσει οι Porsche και τα χρυσά γοβάκια τα ψηλοτάκουνα Louboutin, ωστόσο το παραμύθι της Σταχτοπούτας παραμένει πάντα επίκαιρο.

Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας
Ένα άλλο μουσουλμανικό πρότυπο

Γεννημένη στο Κουβέιτ από μια αστική παλαιστινιακή οικογένεια "ο πατέρας της ήταν γιατρός", η νυν βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας από μικρή ήταν ανεξάρτητη προσωπικότητα σε σχέση με το συντηρητικό μουσουλμανικό πρότυπο της γυναίκας. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη διοίκηση επιχειρήσεων, εργάστηκε για λίγο στη Citibank και στην Αpple στο Αμάν. Ήταν Ιανουάριος του 1993 όταν συνάντησε τον πρίγκιπα Αμπντάλα μπιν αλ Χουσέιν, απόφοιτο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της Ακαδημίας Σάντχερστ, σε ένα δείπνο. Μέσα σε διάστημα δύο μηνών αρραβωνιάστηκαν και τον Ιούνιο παντρεύτηκαν.

Όταν ο σύζυγός της ανέβηκε στο θρόνο μετά το θάνατο του πατέρα του, το 1999, το ζευγάρι έδωσε ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο στη μοναρχία της Ιορδανίας. Με τις γνώσεις της, την εμφάνισή της αλλά και την εμπειρία της από τον «πραγματικό κόσμο» η βασίλισσα Ράνια έγινε υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών διοργανώνοντας αναρίθμητες φιλανθρωπίες. Πάντα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες γυναίκες του πλανήτη, ενώ κούκλες-ομοιώματά της υπάρχουν σε όλα τα ατελιέ των κορυφαίων οίκων μόδας.

Ταλία Σόντι Μιράντα
Η «βασίλισσα της σαπουνόπερας»

Όλες οι σαπουνόπερες στις οποίες πρωταγωνίστησε ήταν βασισμένες στο παραμύθι της Σταχτοπούτας ? «Μαρία», «Μαριμάρ», «Ροζαλίντα». Ήταν ίσως καρμικό να εξελιχθεί έτσι η ζωή της και σε προσωπικό επίπεδο. Η «βασίλισσα της σαπουνόπερας» Ταλία έπειτα από μια δυναμική είσοδο στο χώρο του τραγουδιού έκανε ακόμη εντυπωσιακότερη στο χώρο του διεθνούς τζετ σετ. Ο γάμος της το Δεκέμβριο του 2000 με τον πρώην πρόεδρο της παγκόσμιας Sony και πρώην σύζυγο της Μαράια Κάρεϊ, Τόνι Μοτόλα, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρίκιου στη Νέα Υόρκη κόστισε περισσότερα από 3 εκατ. δολ.!

Τζένιφερ Λόπεζ, Μάικλ Τζάκσον και Γκλόρια Εστέφαν ήταν μεταξύ των διάσημων προσκεκλημένων. Σήμερα έχει αποσυρθεί από το χώρο της τηλεόρασης και ασχολείται αποκλειστικά με την καριέρα της στο τραγούδι.

Ντάρια Ζούκοβα
Άφησε τις πασαρέλες

Η πανέμορφη «Ντάσα» ήταν ο λόγος που ο Ρώσος μεγιστάνας Ρόμαν Αμπράμοβιτς έβαλε τέλος στο γάμο του με την επί 16 χρόνια σύζυγό του Ιρίμα. Ένα διαζύγιο που του στοίχισε πάρα πολύ ακριβά. Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας δεν χαλάει χατίρι στην 28άχρονη καλλονή. Η Ντάρια έχει αφήσει πλέον τις πασαρέλες, καθώς ο αγαπημένος της της άνοιξε μια υπερπολυτελή γκαλερί στη Μόσχα, απάντηση στην περίφημη «Tate Gallery» του Λονδίνου. Δεν έχει βέβαια μόνη έδρα της τη Ρωσία, καθώς είναι και αρχισυντάκτρια σε ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά περιοδικά μόδας, το «Pop». Στον ελεύθερο χρόνο της κάνει ταξίδια με τον Ρόμαν με το υπερπολυτελές γιοτ τους ή δίνει το «παρών» στα μεγαλύτερα κοσμικά events του πλανήτη παρέα με την κολλητή της Ευγενία Νιάρχου.

Σάλμα Χάγιεκ
Πρωταγωνίστρια των εκατομμυρίων

Η 44χρονη Μεξικανή ηθοποιός δεν δίνει καμία πλέον σημασία στα κινηματογραφικά της κασέ. Οι δύο γάμοι της με το Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Ανρί Πινό ήταν από τα κορυφαία κοσμικά γεγονότα για το 2009. Ο πολιτικός γάμος έγινε στις 14 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, ενώ αυτός που ακολούθησε στη Βενετία τον προηγούμενο Απρίλιο ήταν πραγματικά υπερπαραγωγή. Οι Σαρλίζ Θερόν, Εμίρ Κουστουρίτσα, Πενέλοπε Κρουζ και ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ ήταν μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων στο εντυπωσιακό «Palazzo Grazzi». O 46άχρονος δισεκατομμυριούχος είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία με κορυφαία εμπορικά σήματα στην κατοχή του, όπως τα Gucci, Yves Saint Laurent, Puma, Alexander McQueen, La Redοute, μεγάλα θέατρα στο Παρίσι αλλά και το διεθνή οίκο δημοπρασιών Christie’s.

Πριγκίπισσα Λετίσια της Ισπανίας
Μια διαζευγμένη κοινή θνητή

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Ισπανία. Ο διάδοχος του ισπανικού θρόνου Φελίπε είχε αποφασίσει να παντρευτεί μια κοινή θνητή - και δη διαζευγμένη. Η Λετίσια Ορτίς δεν ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό: το 2001 μετέδωσε ζωντανά από το «Σημείο Μηδέν» τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, το 2003 μετέφερε εικόνες από τον πόλεμο του Ιράκ. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη διάρκεια ρεπορτάζ που έκανε η σημερινή πριγκίπισσα στο ναυάγιο του «Prestige».

O μεγαλιώδης γάμος τους πραγματοποιήθηκε το 2004 στον καθεδρικό ναό Αλμουδένα στη Μαδρίτη παρουσία του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και Σοφίας και, φυσικά, όλων των εστεμμένων της υφηλίου. Έχουν αποκτήσει δύο κοριτσάκια και σήμερα η Λετίσια, εκτός από το να συνοδεύει το σύζυγό της στα ταξίδια του ανά τον κόσμο, επιδίδεται σε κοινωνικό έργο, όπως η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και η εκπαίδευση.

Και οι Ελληνίδες...

Τζίνα Αλιμόνου-Βαρδινογιάννη
Το δικό της παραμύθι

Όσοι ανήκουν στο στενό φιλικό κύκλο του ζευγαριού γνωρίζουν για τον κεραυνοβόλο έρωτα που ένιωσαν και οι δύο όταν πρωτοσυναντήθηκαν σε κοσμική εκδήλωση πριν από μερικά χρόνια. Η γνωριμία τους πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε σχέση, που επίσης με ταχείς ρυθμούς τους οδήγησε στο ξωκλήσι του «Island» στη Βουλιαγμένη το καλοκαίρι του 2006. Ο παραμυθένιος γάμος τους τα είχε όλα: Κάντιλακ, σπάνια λουλούδια, διαμαντένια σκουλαρίκια Kessaris, φαντασμαγορικά βεγγαλικά και την αφρόκρεμα της αθηναϊκής κοινωνίας να τους εύχεται με ένα ποτήρι εκλεκτή γαλλική σαμπάνια ανά χείρας. Η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τη γέννηση της κόρης τους το Μάρτιο του 2009. Ο Παύλος Βαρδινογιάννης είναι πάντα δίπλα στην Τζίνα και τη στηρίζει σε κάθε της απόφαση, ενώ εκείνη πραγματοποιεί πλέον επιλεκτικές δουλειές στο θέατρο και στην τηλεόραση καθώς πρώτη της προτεραιότητα είναι η οικογένειά της.

Νατάσσα Λιακουνάκου
Η πωλήτρια «έκλεψε» την καρδιά του

Πρόκειται για ένα από τα πολυφωτογραφημένα ζευγάρια του αθηναϊκού high life. Οι διασκεδάσεις τους στα prive των καλύτερων club-restaurants αλλά και πρώτο τραπέζι πίστα στα μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά έχουν αφήσει εποχή. Ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος πριν από αρκετά χρόνια γοητεύτηκε όταν γνώρισε τη νεαρή Νατάσσα, που εκείνη την εποχή εργαζόταν ως πωλήτρια σε γνωστό κατάστημα ρούχων. Σύντομα ανέλαβε γραμματέας του κι έτσι ξεκίνησε αλλά και εξελίχθηκε ο δεσμός τους. Σήμερα ζουν την απόλυτη ευτυχία μαζί με τα παιδιά τους, ενώ το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούν μόνο επιλεκτικές κοσμικές εμφανίσεις, προτιμώνοντας τα ινκόγκνιτο ταξίδια στο εξωτερικό αλλά και παραθεριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Μελίσα Γκρόμελ-Βαρδινογιάννη
Η Σουηδέζα καλλονή

Ο «χρυσός εργένης» των eighties Τζίγκερ από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τη νεαρή τότε Σουηδέζα καλλονή Μελίσα Γκρόμελ γοητεύτηκε. Η σχέση τους ξεκίνησε σιγά σιγά, για να καταλήξει στα σκαλιά της εκκλησίας το 1996 σε ένα γάμο-υπερπαραγωγή. «Τον καλύτερο γάμο των ’90s», όπως συχνά θυμούνται οι δημοσιογράφοι του κοσμικού ρεπορτάζ, καθώς η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια για το γάμο του γιου της. Το ζευγάρι σήμερα ζει την απόλυτη οικογενειακή ευτυχία έχοντας αποκτήσει τρεις πανέμορφους γιους, τον Βαρδή, τον Ανδρέα και το μικρότερο Νίκο.