Ποιοι τα... λένε στο Internet

29.04.2010
Οι τηλεοπτικοί αστέρες δεν δίνουν μάχες μόνο επί της οθόνης, αλλά διασταυρώνουν τα ξίφη τους και στο Internet! Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί λίγα χρόνια πριν πως τα λαμπερά ονόματα της τηλεόρασης θα έμπαιναν

Από τη ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Οι τηλεοπτικοί αστέρες δεν δίνουν μάχες μόνο επί της οθόνης, αλλά διασταυρώνουν τα ξίφη τους και στο Internet! Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί λίγα χρόνια πριν πως τα λαμπερά ονόματα της τηλεόρασης θα έμπαιναν στο χώρο του Διαδικτύου βάζοντας κι εκεί μεγάλα επαγγελματικά στοιχήματα για το ποιος θα καταφέρει να κερδίσει την προτίμηση του κόσμου; Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν ακόμα και να κλείσουν πίσω τους την τηλεοπτική πόρτα, προκειμένου να καταφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερα να ανοίξουν ένα διαδικτυακό παράθυρο στον κόσμο.

Σταύρος Θεοδωράκης - Protagon.gr
Με επιτυχία δίνει στο Internet το «παρών» ο Σταύρος Θεοδωράκης και δημιούργησε το Protagon.gr, στο οποίο μάλιστα αυτή την εποχή αφιερώνει όλο τον ελεύθερο χρόνο του. Σ’ αυτό γράφουν επίσης ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Αντώνης Πανούτσος, ο Τάσος Τέλλογλου, η Ρίκα Βαγιάννη, ο Δημήτρης Καμπουράκης αλλά και πολλοί... έκτακτοι καλεσμένοι του Σταύρου, όπως ο Χρήστος Φερεντίνος και ο Παύλος Τσίμας.

Κώστας Βαξεβάνης - Koutipandoras.gr
Στο Internet λέει «ναι» και ο Κώστας Βαξεβάνης. Όταν οι Γερμανοί κατέφθασαν στον Alpha και άρχισε η σταδιακή στροφή του προγράμματος του καναλιού, ο γνωστός δημοσιογράφος βρέθηκε εκτός Κάντζας, με το «Κουτί της Πανδώρας» του να κλείνει πρόωρα. Το άνοιξε όμως στο Διαδίκτυο και βρήκε την ησυχία του. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να κάνετε «κλικ» στο Koutipandoras.gr.

Στέλιος Κούλογλου - Tvxs.gr
Μετά το βροντερό διαζύγιο με την κρατική τηλεόραση και πριν επιστρέψει δριμύτερος και πάλι στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ο Στέλιος Κούλογλου πρόλαβε να δημιουργήσει το δικό του διαδικτυακό κανάλι. Στόχος του όλους αυτούς τους μήνες που έμεινε μακριά από το γυαλί να μην μπορεί να τον φιμώσει κανείς και να έχει άμεση επικοινωνία με τους τηλεθεατές του  και όχι μόνο. Ο τίτλος του site του γνωστού δημοσιογράφου είναι Tvxs.gr. Ακόμα και τώρα, που έχει αυξημένα τηλεοπτικά τρεχάματα ως μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου της κρατικής τηλεόρασης, δεν έχει σταματήσει στιγμή να ασχολείται και με το Tvxs. Όσο για την παρουσία του μπροστά από τις κάμερες; Βρίσκεται σε αναμονή, περιμένοντας την ανανέωση τόσο του «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» όσο και της «Θεματικής βραδιάς».

Νίκος Ευαγγελάτος - Newsit.gr
Ο γνωστός δημοσιογράφος είχε βάλει μπροστά το σχεδιασμό και τη σύσταση της δικής του σελίδας πολύ πριν από το...βελούδινο διαζύγιό του με τον ΑΝΤ1. Έτσι, έριξε όλο το βάρος στο Newsit.gr. Κατά τα άλλα, ο Νίκος Ευαγγελάτος αυτή την εποχή βρίσκεται σε συνεχείς επαφές, για να δει πού θα τον βρει η επόμενη τηλεοπτική χρονιά.

Οι πιο στενοί... πολιορκητές του είναι τόσο ο Νίκος Χατζηνικολάου, που θέλει να τον εντάξει από το Σεπτέμβριο στο δυναμικό του Alter, όσο και οι άνθρωποι του Alpha και ο Δημήτρης Κοντομηνάς, οι οποίοι, παρακαλώ, θα ήθελαν το ιδανικότερο, να πετύχουν τη μετεγγραφή του Νίκου... πακέτο με την Τατιάνα Στεφανίδου!

Σεμίνα Διγενή - Mediasoup.gr
Στη... γοητεία του Διαδικτύου δεν τα κατάφερε να αντισταθεί ούτε η Σεμίνα Διγενή. Μάλιστα, ήταν η πρώτη από τους λαμπερούς δημοσιογράφους της τηλεόρασης που είπαν να βάλουν στη ζωή τους το Internet. Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πως στο site της μπορεί κανείς να βρει σπάνιο αρχειακό υλικό από όλες τις εκπομπές που έχει κάνει μέχρι σήμερα στην ελληνική τηλεόραση. Κι επειδή μιλάμε για τη Σεμίνα, πρέπει να αναφέρουμε πως πιθανότατα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα την ξαναδούμε στη μικρή οθόνη.

Τατιάνα Στεφανίδου - T-Life
Το site της Τατιάνας αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο Διαδίκτυο στις αρχές Μαΐου. Η Τατιάνα σχεδιάζει και θα μας παρουσιάσει ουσιαστικά ένα γυναικείο μαγκαζίνο με τη δική της χαρακτηριστική υπογραφή. Σ’ αυτό θα φιλοξενούνται στήλες με συμβουλές γυναικείας ομορφιάς, δίαιτες, μόδα, γυμναστική, χωρίς όμως να λείπουν τα πολιτικά σχόλια επικαιρότητας, όπως επίσης το τι συμβαίνει στο χώρο της δημοσιογραφίας! Όσο για τα επόμενα τηλεοπτικά της σχέδια; Ναι μεν δέχεται και αυτή «στενό μαρκάρισμα», προκειμένου η νέα σεζόν να τη βρει στον Alpha, όμως όσοι τη γνωρίζουν καλά υποστηρίζουν πως δεν σκέφτεται να αλλάξει τηλεοπτική γειτονιά.

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος - Zougla.gr
Φυσικά, σε αυτό το αφιέρωμα δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε απέξω τον «Ζούγκλα» της ελληνικής τηλεόρασης. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται στην τηλεόραση βρίσκει χρόνο και για το Διαδίκτυο. Το Zougla.gr είναι ουσιαστικά μία καθημερινή εφημερίδα στο Internet.

Έλλη Στάη - Ellispoint.gr
Η σιδηρά κυρία της δημοσιογραφίας προτίμησε για λίγο καιρό να κρατήσει αποστάσεις από την TV για να μπορέσει να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει, αλλά και να στρέψει το τηλεοπτικό και δημοσιογραφικό της βλέμμα αλλού. Εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, λοιπόν, είναι πια γεγονός το Ellispoint.gr. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στη διαδικτυακή ζωή της Έλλης, την ίδια ώρα «φουντώνουν» τα σενάρια που τη θέλουν από το Σεπτέμβριο να γυρίζει στο τηλεοπτικό προσκήνιο. Η γνωστή δημοσιογράφος αυτή την εποχή έχει κάνει σειρά από ραντεβού με τους ανθρώπους του ΑΝΤ1, μήπως και η νέα χρονιά τους βρει πάλι μαζί.