SEX

Τι σημαίνουν τα ερωτικά όνειρα που βλέπεις;

14.03.2019
Τι σημαίνουν τα ερωτικά όνειρα που βλέπεις;
Ένας ειδικός εξηγεί κάθε είδος ερωτικού ονείρου που μπορεί να βλέπεις τα βράδια

Μερικές φορές συναρπαστικά, άλλες λίγο περίεργα, τα ερωτικά όνειρα είναι κάτι που σχεδόν όλες έχουμε βιώσει.

Για να αποκωδικοποιήσεις ακόμα και τα πιο φαινομενικά ανεξήγητα ερωτικά σου όνειρα, η ψυχολόγος και ειδικός ονείρων Lauri Loewenberg εξηγεί το γιατί δεν μπορείς να βγάλεις εκείνον τον περίεργο ξένο από το μπαρ από το μυαλό σου ακόμα και στον ύπνο σου.

Δες και αυτό: 7 κοινοί μύθοι για το σεξ που δεν ισχύουν

Ένας απλός γνωστός

Η Loewenberg λέει ότι αυτή είναι μια κοινή φαντασίωση ύπνου, προσθέτοντας ότι τα όνειρα για τους απλούς γνωστούς δε σημαίνουν απαραίτητα ότι σου αρέσει ερωτικά το εν λόγω άτομο, αλλα "κάτι συγκεκριμένο πάνω του ή στον χαρακτήρα του".

Κάποιος που δεν είναι ο σύντροφος σου

Η Loewenberg διαβεβαιώνει ότι αυτό το περιστασιακό όνειρο είναι απολύτως φυσιολογικό. Εάν συμβαίνει συνεχώς, σε ενθαρρύνει να εξετάσεις καλύτερα τη σεξουαλική σου ζωή.

Το αφεντικό σου

"Το γεγονός ότι κάποιος βρίσκεται σε θέση εξουσίας πάνω σου είναι σημαντικό", λέει η Loewenberg, η οποία προτείνει να σκεφτείς αν πρέπει να έρθεις πιο κοντά με το αφεντικό σου με κάποιο τρόπο, ίσως για κάτι που αφορά ένα project. Η ίδια προσθέτει ότι μπορεί επίσης να σημαίνει ότι πρέπει να είσαι περισσότερο "αφεντικό" σε διάφορες πτυχές της ζωής σου - αναζήτησε τομείς στους οποίους υπάρχει χώρος για να αναλάβεις περισσότερα.

Αυτό το είδες; Γιατί ενώ έχεις σχέση εξακολουθείς να σκέφτεσαι τον πρώην σου; Ο λόγος παραείναι κυνικός

Κάποιος που δε βρίσκεις ελκυστικό

Η Lowenberg λέει ότι ο σύντομος τρόπος για να ερμηνεύσεις οποιδήποτε σεξουαλικό όνειρο είναι να σκεφτείς τι ξεχωρίζει περισσότερο στο άτομο που βλέπεις στον ύπνο σου. "Μπορεί να είναι κάτι στην προσωπικότητα του, κάτι που υποσυνείδητα θέλεις να έχεις και εσύ".

Ο μεγάλος σου έρωτας
Αν ονειρευτείς ότι κάνεις σεξ με έναν πρώην μη ανησυχείς: Δε σημαίνει ότι είσαι ακόμη ερωτευμένη μαζί του. Η Loewenberg λέει ότι τα όνειρα με έναν πρώην είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ερωτικών ονείρων.

"Αν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που είσασταν μαζί, δεν έχει να κάνει με τον ίδιο, αλλά για αυτό που αντιπροσωπεύει: η πρώτη αγάπη, το πάθος, ο ενθουσιασμός, η επιθυμία". Η ίδια προσθέτει ότι η πρώτη αγάπη μας θυμίζει μια εποχή που αισθανόμασταν ζωντανοί και γι 'αυτό είναι πιο πιθανό να δεις ένα τέτοιο όνειρο αν περνάς μια "ξηρή" περίοδο. "Είναι μια ήπια υπενθύμιση από το υποσυνείδητό σου ότι αυτός ο ενθουσιασμός είναι κάτι που πρέπει να επαναφέρεις στη ζωή σου", λέει η Loewenberg.

Ένας μυστηριώδης άγνωστος χωρίς πρόσωπο

"Αυτό το όνειρο έχει περισσότερο να κάνει με τον εαυτό σου. Ο μυστηριώδης εραστής συμβολίζει κάποια πτυχή του εαυτού σου που προσπαθείς να γνωρίσεις και να αξιοποιήσεις. Ο απρόσωπος άνθρωπος αντιπροσωπεύει την επιθυμία σου να είσαι περισσότερο δυναμική στην καθημερινή σου ζωή".

Διάβασε επίσης: Τι να κάνεις όταν η σεξουαλική έλξη για το σύντροφο σου έχει τελειώσει

Μια άλλη γυναίκα
Ακόμη κι αν δεν ελκύεσαι από άλλες γυναίκες, τα ερωτικά όνειρα με άτομα του ίδιου φύλου εξακολουθούν να είναι πολύ συνηθισμένα, σύμφωνα με την Loewenberg. Σκέψου τις ιδιότητες που αντιπροσωπεύουν οι γυναίκες που εμφανίζονται στο όνειρό σου, ή μπορεί να έχει να κάνει με ένα πρόσφατο επίτευγμα σου που σε έκανε να χαρείς που είσαι γυναίκα.

Με κάποιον που μισείς
Το θυμωμένο σεξ μπορεί να είναι υπέροχο, αλλά το να κάνεις σεξ με κάποιον που μισείς ακούγεται αρκετά δυσάρεστο. Ωστόσο, αξίζει να σκεφτείς γιατί ξοδεύεις τις πολύτιμες ώρες ύπνου σου σκεπτόμενη κάποιον που δεν μπορείτε να αντέξεις.

"Θα μπορούσε να είναι το υποσυνείδητο σου το οποίο σε παροτρύνει να βρεις έναν τρόπο να συνδεθείς με αυτό το άτομο, να έρθεις πιο κοντά του για χάρη της ψυχικής σου ευημερίας", λέει η Loewenberg.

Ομαδικό
Τα σεξουαλικά όνειρα με πολλά άτομα συνήθως σηματοδοτούν μια μεγάλη δυσκολία στη ζωή, λέει η Loewenberg. "Μήπως αυτήν την περίοδο προσπαθείς να ισορροπήσεις πολλά διαφορετικά πράγματα στη ζωή σου;"

Σε δημόσιο χώρο
"Στα όνειρα, χρησιμοποιούμε τις τοποθεσίες για να συμβολίσουμε περιοχές της ζωής μας: όπως τη ζωή στο σπίτι, την επαγγελματική ζωή, την ερωτική ζωή, τον κοινωνικό κύκλο", λέει η Loewenberg. "Ο δημόσιος χώρος θα συμβολίζει κάποιο μέρος της ζωής σου που όλοι γνωρίζουν".

Εάν βλέπεις ότι κάνεις σεξ στο γραφείο σου μπροστά σε μια ομάδα ανθρώπων, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η δουλειά σου κυριαρχεί σε πολλές από τις συζητήσεις σου τελευταία, ή ότι είσαι περισσότερο γνωστή για τις επαγγελματικές σου επιτυχίες.