SEX

Η ψυχολογία του οργασμού: Αν προσποιείσαι σήμερα μπορεί να καταστρέψεις την αυριανή σεξουαλική σου ζωή

20.03.2019
Η ψυχολογία του οργασμού: Αν προσποιείσαι σήμερα μπορεί να καταστρέψεις την αυριανή σεξουαλική σου ζωή
Να μερικά σημεία που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Eίναι κοινό μυστικό ότι οι γυναίκες προσποιούνται πολλές φορές ότι έχουν οργασμό, παρόλο που πολλοί άνδρες φαίνονται να μην το αντιλαμβάνονται. Σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 1.683 ετεροφυλόφιλοι νεόνυμφοι και δημοσιεύτηκε στην Journal of Sexual Medicine, ερευνητές του Πανεπιστημίου Brigham Young στις ΗΠΑ, διαπίστωσαν ότι το 43% των συζύγων δεν αντιλαμβάνεται πόσο συχνά οι γυναίκες τους έρχονται σε οργασμό. Οι άνδρες βίωναν τον οργασμό 87% κάθε φορά κατά τη διάρκεια του σεξ. Για τις γυναίκες το ποσοστό ήταν 49% - αλλά το 25% των ανδρών πίστευε ότι οι σύζυγοι τους έφταναν σε οργασμό περισσότερες φορές από όσες συνέβαινε πραγματικά.

Πολλές γυναίκες παλεύουν να βιώσουν έναν οργασμό, λέει η Kate Moyle, ψυχοθεραπεύτρια ζευγαριών. «Όλη η έμφαση περιστρέφεται γύρω από τη σεξουαλική επαφή και λιγότερο γύρω από τη διέγερση της κλειτορίδας. Σήμερα γνωρίζουμε περισσότερα γύρω από αυτό».

Μια άλλη μελέτη, το 2014, εισήγαγε την Faking Orgasm Scale for Women (Κλίμακα Ψεύτικου Οργασμού για Γυναίκες), με τα κίνητρα του προσποιητού οργασμού να χωρίζονται σε τέσσερις παράγοντες για τις γυναίκες: για να τελειώσει γρήγορα το σεξ, για να αυξήσουν τη δική τους διέγερση, για να αποφύγουν το «φόβο και την ανασφάλεια» ότι δεν μπορούν να επιτύχουν οργασμό και τέλος - το πιο σύνηθες - για να αποφύγουν να πληγώσουν το σύντροφό τους.

Διάβασε επίσης: Επιστημονική ανάλυση: Τόσο σεξ πρέπει να κάνεις ανάλογα με την ηλικία σου

Το πρόβλημα είναι, λέει η Moyle: «Εάν αρχίσεις να προσποιείσαι οργασμούς, ίσως να αισθανθείς την ανάγκη να συνεχίσεις και έτσι να βάζεις έναν τοίχο από την άποψη της επικοινωνίας για το τι είναι καλό και τι όχι». Η γυναίκα μπορεί να σκεφτεί αυτό: «Δεν μπορώ να του πω ότι δεν είχα οργασμό και ότι χρειάζεται να κάνει κάτι διαφορετικό και εκείνος πιστεύει ότι ήταν όλα μια χαρά και δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα διαφορετικό ».

Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι το 17% των συζύγων υποτίμησε την απόλαυση των συζύγων τους. Η Moyle πιστεύει ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη εκπαίδευσης. «Δεν μας διδάσκουν για τη γυναικεία ευχαρίστηση», λέει. Η πορνογραφία μπορεί να απεικονίζει τους οργασμούς των γυναικών ως κραυγές και αναστεναγμούς και προφανώς, δεν είναι αυτή η εμπειρία κάθε γυναίκας. «Εάν η σύζυγός σας έχει οργασμό αλλά δεν είναι το είδος της εικόνας που μπορεί να δείτε στα πορνό, τότε μπορεί να αισθανθείτε σύγχυση ή να το υποτιμήσετε».

Η ανοιχτή επικοινωνία από την αρχή είναι ιδανική, λέει, αλλά τι γίνεται αν χρειάζεσαι μήνες ή χρόνια για να μιλήσεις; «Η καλύτερη στιγμή για να μιλήσεις για σεξ είναι όταν δεν κάνεις σεξ. Προσέγγισε τη συνομιλία θετικά και όχι κριτικά. Συζήτησε το θέμα με αυτό τον τρόπο: «Θα ήθελα να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό» και όχι: «Όταν κάνουμε σεξ, δεν κάνουμε αυτό». Θα είναι επωφελές τόσο για εσένα όσο και για τη σχέση σου.

Καλή επιτυχία!!