SEX

Μίστερ Μπιγκ: μήπως παραείναι "μεγάλος" για σένα;

27.02.2015
Εντάξει, όλες οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες με κάποια εμπειρία έχουμε ένα συγκεκριμένο μέγεθος πέους που προτιμάμε τόσο κατά πλάτος όσο και κατά μήκος και με λίγη τύχη μπορεί ο σταθερός σύντροφος μας να ανήκει ακριβώς στη σωστή κατηγορία. Τι γίνεται όμως όταν εκείνος είναι υπερβολικά «προικισμένος» και πότε ο εξοπλισμός του μπορεί να γίνει απαγορευτικός για απολαυστικό σεξ; Από την Ελεονώρα Γαλάτη

Τόσο, όσο: αν υπάρχει ένα «ιδανικό μέγεθος» αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο καλά ταιριάζει στην ανατομία κάθε γυναίκας, ώστε να τη γεμίζει χωρίς να απαιτεί ειδικούς χειρισμούς. Εντούτοις, το ιδανικό μέγεθος σπάνια συνδυάζεται στη ζωή με τον ιδανικό σύντροφο κι ενώ όταν μεν εκείνος ανήκει στους αδικημένους της φύσης μπορεί να επέλθει ένας ικανοποιητικός συμβιβασμός, τι μπορείς να κάνεις όταν βρεθείς αντιμέτωπη με πραγματικό Μίστερ Μπιγκ; Την απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα δίνει η γυναικολόγος και συγγραφέας, Λόρεν Στράικερ (Lauren Streicher).

Σε γενικές γραμμές η αλήθεια είναι ότι ο γυναικείος κόλπος μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα μεγέθη και τα σχήματα του πέους: «με την κατάλληλη διέγερση και λίπανση, ο κόλπος μπορεί να διασταλεί αρκετά για να υποδεχτεί οποιοδήποτε μέγεθος» λέει η Στράικερ.

Ιδιαίτερα στις ηλικίες των είκοσι και των τριάντα είναι εξαιρετικά σπάνιο για μια γυναίκα να αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα. «Ωστόσο μεγαλώνοντας υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο μια και είναι πιθανότερο να αντιμετωπίζει παράλληλα κάποιο ιατρικό ή ορμονικό πρόβλημα», εξηγεί η ίδια:

Γιατί σ' εμένα;
Οπωσδήποτε πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις: «Αν μια γυναίκα νομίζει ότι το πέος του συντρόφου της είναι πολύ μεγάλο για εκείνη, θα πρέπει να καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό καθώς υπάρχει τρόπος το πρόβλημα να λυθεί».

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν δύο λόγοι που το αντρικό μόριο μπορεί να φαίνεται τρομακτικά μεγάλο. Ο πρώτος λόγος είναι να μην έχεις ερεθιστεί αρκετά: «Αν μια γυναίκα δεν έχει διεγερθεί σωστά το πέος μπορεί να μην μπορεί να διεισδύσει καθόλου κι αν τελικά διεισδύσει το πιθανότερο είναι ότι θα προκαλέσει πόνο ή ακόμα και κάποιο σκίσιμο» λέει η γυναικολόγος.
Για να ξεπεράσεις αυτόν τον σκόπελο θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι έχεις υγρανθεί επαρκώς πριν από τη διείσδυση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει άφθονα προκαταρκτικά ή και τη χρήση ενός ειδικού λιπαντικού με βάση τη σιλικόνη το οποίο σίγουρα θα διευκολύνει την κατάσταση.

Ο δεύτερος λόγος που μπορεί να κάνει ένα πέος να φαίνεται μη διαχειρίσιμο είναι η χρήση κάποιων φαρμάκων που «στεγνώνουν» τον κόλπο, ακόμη και χωρίς να το καταλαβαίνεις. «Πολλά αντισυλληπτικά χάπια χαμηλής δόσης προκαλούν κολπική ξηρότητα. Το ίδιο συμβαίνει και με κάποια αντισταμινικά αλλά και με την ακτινοθεραπεία για τη θεραπεία του καρκίνου», εξηγεί η Στράικερ.
Άρα, αν παρά τα άφθονα προκαταρκτικά και τις φιλότιμες προσπάθειες του καλού σου να σε ανάψει με κάθε άλλο τρόπο εξακολουθείς να νιώθεις τον κόλπο σου στεγνό, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου ώστε να αποκλείσεις το ενδεχόμενο κάποιο από τις θεραπείες που ακολουθείς να δημιουργεί παράσιτα στη σεξουαλική σου απόλαυση.

Το σημαντικότερο που πρέπει να κρατήσεις λοιπόν είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει λύση. Ακόμη κι συναντήσεις τον ιδανικό σύντροφο που έχει του κόσμου όλου τις χάρες αλλά το μειονέκτημα να ανήκει στην κατηγορία XXX-Large μην σκιάζεσαι: όπως επιβεβαιώνει κι η ντόκτορ Στράικερ, «δεν έχω δει ποτέ καμιά από τις πελάτισσες μου να μην καταφέρει να έρθει σε συνουσία, αφού λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διορθώσει το πρόβλημα».