Επίσημη παρουσίαση του βασιλικού δαχτυλιδιού!

11.02.2005
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Τις πόρτες της πριγκιπικής του οικίας, Γουίντσορ άνοιξε ο Κάρολος και υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους προκειμένου να παρουσιάσει επίσημα την αρραβωνιάρα του, Καμίλα Πάρκερ
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Τις πόρτες της πριγκιπικής του οικίας, Γουίντσορ άνοιξε ο Κάρολος και υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους προκειμένου να παρουσιάσει επίσημα την αρραβωνιάρα του, Καμίλα Πάρκερ και το δαχτυλίδι που της πρόσφερε. Το ζεύγος έλαμπε από ευτυχία που μετά από 30 χρόνια άσβεστου πάθους κι έρωτα, επιτέλους παντρεύονται. Ειδικά, η Καμίλα ζούσε την απόλυτη ευτυχία και όπως δήλωσε η ίδια «Δεν έχει κατέβει ακόμη από τα σύννεφα που πετάει».

Προσπαθώ να φανταστώ την εικόνα: η Καμίλα με μια τιάρα στο κεφάλι καθισμένη πάνω σε ένα σύννεφο να κοιτάζει προς τον Θεό και να του σκάει το δικό της μοναδικό χαμόγελο (εκείνο που αντί να θυμίζει Χιονάτη, είναι φτυστή η κακιά μητριά της) για την καλή μοίρα που της έγραψε. Μαμά μου, φρίκη η φαντασίωση μου. Αλλάζω θέμα γιατί σκιάζομαι. Αλλά και που να πάω; Το εν λόγω ζευγάρι από όπου κι αν το πιάσεις, δεν παύει να είναι δυσφήμηση για τον κλάδο των βασιλέων. Πως είναι κάποιες αμερικανικές ταινίες που παρωδούν θρίλερ ή κωμωδίες; Έτσι, και οι μελλόνυμφοι είναι σα να παρωδούν το παραμύθι της «Σταχτοπούτας», της «Χιονάτης, της «Ωραίας Κοιμωμένης» και άλλων φτωχών κοριτσιών που της ερωτεύεται και παντρεύεται ο πρίγκιπας.

Το μόνο που θύμισε «γαλαζοαίματη» κατάσταση αρραβώνα, στο Παλάτι ήταν το δαχτυλίδι - κοτρόνα που πρόσφερε ο Κάρολος στην καλή του. Αυτή το επιδείκνυε με περισσή χαρά και περηφάνια, ενώ κάθε φορά που το πλησίαζε στο μούτρο των δημοσιογράφων για να τους το δείξει, εκείνοι με αντανακλαστική κίνηση τραβιόντουσαν πίσω για να μη τους βγάλει το μάτι. Η Καμίλα αποκάλυψε επίσης, πως ο αγαπημένος της τής έκανε πρόταση γονατιστός, κίνηση που το επιβάλλει το Πρωτόκολλο και εφαρμόζεται ακόμη και στα παραμύθια. Φαντάζομαι σκηνικό (είμαι μαζόχα, μην το ψάχνεις). Νύχτα με πανσέληνο. Η Καμίλα φοράει ένα φούξια μακρύ φόρεμα και καθισμένη σε μια πέτρα στο ξέφωτο περιμένει τον γενναίο επαναστάτη πρίγκιπα της. Ο Κάρολος καταφθάνει φορώντας αυτό το φουσκωτό σατέν σορτσάκι και το σατέν με πούπουλα σακάκι (καταλαβαίνεις τη στολή που φοράνε στα παραμύθια) σε μπλε χρώμα συνδυασμένο με λευκό καλσόν(έχει σημασία η λεπτομέρεια). Ο διάδοχος κατεβαίνει από το άσπρο του άλογο και με προσοχή μη σκίσει το καλσόν του, σκύβει στα γόνατα της καλής του και της λέει: «Η μαμά μου και ο Επίσκοπος με άφησαν να σε παντρευτώ. Τι λες θέλεις να γίνει σύζυγος διαδόχου του θρόνου»;

Η Καμίλα είπε το ναι και φθάσαμε σήμερα να γιορτάζουμε τους αρραβώνες του «αιώνιου» παράνομου ζεύγους. Πάντως, ο επικείμενος γάμος τους έχει διχάσει την Βρετανική κοινή γνώμη, η οποία στα βασιλικά θέματα επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία και πουριτανισμό. Πολλοί πιστεύουν πως ήταν καιρός του Κάρολου να αποκαταστήσει την αγαπημένη του, διότι έτσι πρέπει να κάνει ένας σωστός άνδρας. Αλλοι, πάλι, (οι περισσότεροι) είναι αντίθετοι με τον γάμο καθώς ακόμη δεν έχουν ξεχάσει τη Νταϊάνα και τα όσα πέρασε από τον παράνομο έρωτα τους. Όλοι, όμως, συμφωνούν η Καμίλα να μη γίνει ποτέ Βασίλισσα. Καλά δε σκάει κιόλας η Πάρκερ, αφού έναν τίτλο θα τον πάρει.

Ζάρκου Δήμητρα