7 σημάδια πρόωρης γήρανσης του προσώπου σου και πώς θα τα αντιμετωπίσεις

7 σημάδια πρόωρης γήρανσης του προσώπου σου και πώς θα τα αντιμετωπίσεις
Eίναι η πραγματικότητα και καλό είναι να την αποδεχτούμε. Το δέρμα μας θα γερνάει πάντα με την πάροδο του χρόνου και είναι πιθανό ότι τα σημάδια γήρανσης του δέρματος μπορεί να εμφανιστούν και από μικρή ηλικία.

Οι περισσότερες από αυτές τις σωματικές αλλαγές είναι αβλαβείς, αλλά μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε άβολα και ακόμη και να επηρεάσουν την αυτοπεποίθησή μας. Η αλλαγή όμως του τρόπου ζωής και των συνηθειών μας μόλις εντοπίσουμε πρώιμα σημάδια γήρανσης του δέρματος, μπορεί να μας κάνει να απολαύσουμε τη νεανική μας εμφάνιση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αν θες να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές συνέχισε να διαβάζεις για να δεις τι πρέπει να προσέχεις για να καταλάβεις από νωρίς εάν το δέρμα σου γερνά.

Τα χείλη σου γίνονται πιο λεπτά

Αν παρατηρήσεις ότι τα χείλη σου αρχίζουν να λεπταίνουν στα είκοσί σου, τότε είναι πιθανό το δέρμα σου να γερνάει πιο γρήγορα από το κανονικό. Ο κύριος λόγος; Πιθανόν η μείωση του κολλαγόνου στα χείλη σου. Μπορεί επίσης να προκληθεί από αφυδάτωση, υπερβολική έκθεση στον ήλιο και έλλειψη βιταμίνης C.

Jennifer Aniston: Αυτό είναι το ρατσιστικό, ως προς την ηλικία, κομπλιμέντο που την τρελαίνει - Δεν έχει κι άδικο

Έχεις μικρά εξογκώματα στο πρόσωπό σου

Αυτά τα μικροσκοπικά εξογκώματα ονομάζονται milia, τα οποία είναι μικρά λευκά εξογκώματα που εμφανίζονται συνήθως γύρω από τη μύτη και τα μάγουλα και είναι μικρές κύστεις που σχηματίζονται, όταν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος παγιδεύονται κάτω από το δέρμα σου. Μπορούν να αναπτυχθούν όταν το δέρμα μας αρχίζει να χάνει την ικανότητά του να απολεπίζεται μόνο του. Η υπερβολική χρήση προϊόντων όπως οι στεροειδικές κρέμες μπορεί να κάνουν το δέρμα σου να γεράσει πιο γρήγορα και να προκαλέσει milia.

Το δέρμα σoυ φθείρεται εύκολα

Το δέρμα μας μπορεί επίσης να γερνάει πιο γρήγορα από ότι νομίζουμε, εάν έχουμε μώλωπες που εμφανίζονται μυστηριωδώς από το πουθενά. Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα μας έχει γίνει πιο λεπτό από το κανονικό, καθιστώντας το πιο επιρρεπές σε μώλωπες και πιο αργή επούλωση των πληγών. Η συχνή ενυδάτωση του δέρματος μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή αυτού του προβλήματος.

Φοράς αποσμητικό πριν πέσες για ύπνο; Ιδού τα υπέρ και τα κατά

Η υφή του δέρματός σου γίνεται χάρτινη

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό. Η βλάβη οφείλεται στη διάσπαση της ελαστίνης, η οποία επιτρέπει στο δέρμα μας να τεντωθεί και να επανέλθει στην κανονική του θέση. Όσοι άνθρωποι κάνουν συχνά σολάριουμ διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο να συμβεί αυτό.

Τα βλέφαρά σου αρχίζουν να πέφτουν

Ίσως χρειαστεί να σταματήσεις να τρίβεις τα μάτια σου περισσότερο από το συνηθισμένο εάν παρατηρήσεις ότι τα βλέφαρά σου αρχίζουν να πέφτουν. Γνωστή και ως βλεφαρόπτωση, τα πεσμένα βλέφαρα μπορεί επίσης να εμφανιστούν με τη συχνή χρήση δύσκαμπτων φακών επαφής ή μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας πρόσφατης χειρουργικής επέμβασης στα μάτια.

6 tips για να καθυστερήσετε τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπό σας

Έχεις πρησμένα μάτια που δεν ξεπρήζονται

Συνήθως θεωρούμε τα πρησμένα μάτια ως ένα φυσιολογικό φαινόμενο που ξεκινά στα είκοσί μας και όχι ως ένδειξη ταχείας γήρανσης του δέρματος. Ένας άλλος λόγος για τα πρησμένα μάτια, εκτός από την έλλειψη ύπνου, είναι η συσσώρευση υγρών γύρω από τα μάτια μας. Ένας από τους τρόπους για να εξαφανιστεί είναι να κόψεις τα αλμυρά τρόφιμα από τη διατροφή σου για να αποτρέψεις την αυξημένη κατακράτηση υγρών στην περιοχή των ματιών.

Βλέπεις πολλές κόκκινες κρεατοελιές στο πρόσωπό σου

Αυτές οι κόκκινες κρεατοελιές είναι επίσης γνωστές ως κερασοειδή αιμαγγειώματα και εμφανίζονται συνήθως σε άτομα άνω των 30 ετών και περισσότερο σε άνω των 40 ετών. Αυτά τα κόκκινα σημάδια δεν είναι βλαβερά, αλλά υπάρχουν επιλογές για όσες θέλουν να τα αφαιρέσουν, όπως η επέμβαση με λέιζερ.

Τελευταία τροποποίηση στις 04.08.2023 - 09:39