5 εύκολοι τρόποι για να διατηρήσεις νεανικό τον λαιμό σου 

5 εύκολοι τρόποι για να διατηρήσεις νεανικό τον λαιμό σου 
Ο λαιμός «προδίδει» την ηλικία σου. Γεγονός. Μήπως πρέπει να τον φροντίζεις λίγο περισσότερο;

Ο λαιμός είναι συνήθως το πρώτο σημείο πάνω στο σώμα μας που εμφανίζει σημάδια γήρανσης. Αυτό οφείλεται στο ότι το δέρμα σε αυτό το σημείο είναι πιο λεπτό από ότι στα άλλα μέρη του σώματος και, επιπλέον, έχει λιγότερους αδένες λίπους, γι' αυτό και χάνει την ελαστικότητά του πιο γρήγορα. Ευτυχώς, οι αλλαγές στον λαιμό που σχετίζονται με την ηλικία, μπορούν να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά.

Αν θέλεις να παραμείνει ο λαιμός σου όσο το δυνατόν περισσότερο νεανικός, διάβασε παρακάτω 5 δημοφιλείς συμβουλές.

Πώς θα κάνεις το άρωμα σου να διαρκέσει περισσότερο - Ένα απροσδόκητο κόλπο από το TikTok

Μην αρωματίζεις υπερβολικά τον λαιμό σου

Τα αρώματα περιέχουν οινόπνευμα και διάφορα αρωματικά που στεγνώνουν το δέρμα σου και το κάνουν λιγότερο ελαστικό. Αν συνηθίζεις να ανανεώνεις το άρωμά σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, καλύτερα να το απλώνεις μόνο στους καρπούς.

Πρόσεξε τη στάση του σώματός σου

Πρώτα απ 'όλα, μια κακή στάση μπορεί να είναι η αιτία για πονοκεφάλους και πόνους στον αυχένα. Δεύτερον, λόγω της συνεχούς κάμψης, μπορεί να εμφανιστούν ρυτίδες και δεν είναι εύκολο να απαλλαγούμε από αυτές.

Υπάρχει ένας ακόμη εχθρός - το κινητό τηλέφωνο. Πολλοί άνθρωποι το κρατούν χαμηλότερα από το επίπεδο των ματιών όταν διαβάζουν ή παρακολουθούν κάτι και αυτό προκαλεί επίσης την εμφάνιση ρυτίδων.

Μη φοράς βαριά κοσμήματα

Βαριά κολιέ και μενταγιόν τεντώνουν το απαλό δέρμα στο λαιμό. Είναι καλύτερα να τα φοράς μόνο σε ειδικές περιστάσεις. Για τον ίδιο λόγο, είναι καλύτερα να μην φοράς συνθετικά πουλόβερ με ζιβάγκο και στενούς γιακάδες.

Κατανάλωνε περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C και λιπαρά οξέα

Η βιταμίνη C ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο κάνει το δέρμα ελαστικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να συμπεριλάβεις περισσότερα εσπεριδοειδή, ντομάτες και μούρα στη διατροφή σου. Είναι επίσης καλό να τρως περισσότερα προϊόντα πλούσια σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα: ελαιόλαδο, λιπαρά ψάρια, ξηρούς καρπούς και αβοκάντο. Βοηθούν στη θρέψη του δέρματος και είναι αναντικατάστατα για την υγεία σου.

7 σημάδια πρόωρης γήρανσης του προσώπου σου και πώς θα τα αντιμετωπίσεις

Ενυδάτωνε το δέρμα σου τακτικά

Ίσως φαίνεται προφανές, ωστόσο, πολλές γυναίκες ξεχνούν ότι ο λαιμός, όπως και το πρόσωπο, πρέπει να ενυδατώνεται τακτικά. Δεν χρειάζεσαι ειδική λοσιόν καθώς η κανονική σου κρέμα προσώπου είναι εξίσου καλή για το λαιμό σου. Πρέπει να προσέχεις πώς την εφαρμόζεις στο λαιμό σου γιατί είναι σημαντικό να μετακινείς τα δάχτυλά σου απαλά προς τα πάνω.

Είναι επίσης χρήσιμο να συμπεριλάβεις και στον λαιμό σου μερικές διαδικασίες ομορφιάς που έχεις συνηθίσει να κάνεις στο πρόσωπό σου. Για παράδειγμα, το δέρμα στο λαιμό σου χρειάζεται απαλή απολέπιση όπως ακριβώς το πρόσωπό σου. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς ήπιες θεραπείες. Για παράδειγμα, μπορείς να αναμίξεις γιαούρτι και νιφάδες βρώμης για να φτιάξεις ένα κατάλληλο scrub. Θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος χωρίς να βλάψει το απαλό δέρμα του λαιμού σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12.09.2023 - 09:12