5 καθημερινές συνήθειες που μπορεί να βλάψουν αθόρυβα την επιδερμίδα μας

03.10.2023
5 καθημερινές συνήθειες που μπορεί να βλάψουν αθόρυβα την επιδερμίδα μας
Η ρουτίνα περιποίησης που έχουμε για την επιδερμίδα μας μπορεί να μην αρκεί για ένα καλό αποτέλεσμα. Εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε κάποια λάθη σε καθημερινές συνήθειες και να θέτουμε την επιδερμίδα μας σε κίνδυνο.

Ποιες όμως είναι οι καθημερινές συνήθειες που μπορεί να βλάψουν την επιδερμίδα μας χωρίς καν να το καταλάβουμε.

Περνάς αρκετό χρόνο στο ντους

Ένα ζεστό πρωινό ντους για αρκετή ώρα είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να ξυπνήσεις, ειδικά τις κρύες μέρες. Ωστόσο, το να το κάνεις καθημερινά μπορεί να μη βοηθήσει όσο θέλεις στην περιποίηση της επιδερμίδας σου. Το ζεστό νερό μπορεί να βλάψει το προστατευτικό φράγμα του δέρματος, το οποίο διατηρεί τη ζωτική υγρασία και επιταχύνει τη γήρανση. Επιπλέον, εάν πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους να είσαι προσεκτική, καθώς το ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει διαστολή των τριχοειδών αγγείων του προσώπου και ενδεχομένως να τα καταστρέψει.

Μήπως ο τρόπος που κάνεις ντους κάνει το δέρμα σου πιο ξηρό;

Καταναλώνεις νιφάδες βρώμης για καθημερινό πρωινό

Το να απολαύσεις ένα μπολ με νιφάδες βρώμης για πρωινό είναι ένας απολαυστικός και θρεπτικός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Ωστόσο, αν γίνουν καθημερινή συνήθεια, οι νιφάδες βρώμης μπορούν ακούσια να επηρεάσουν αρνητικά το σώμα και το δέρμα σου. Η πολύ συχνή κατανάλωση τους μπορεί να περιορίσει την πρόσληψη κρίσιμων θρεπτικών συστατικών, κάνοντας το δέρμα σου ξηρό και ξεφλουδισμένο.

Ξεκινάς τη μέρα σου με καφέ

Για πολλούς, ένα φλιτζάνι ζεστός καφές είναι ένα ουσιαστικό μέρος της πρωινής ρουτίνας τους, προσφέροντας την απαραίτητη ενέργεια. Ωστόσο, εάν τον καταναλώνεις καθημερινά πριν από το πρωινό, μπορεί άθελά σου να βλάψεις το δέρμα σου. Ο καφές δρα ως ισχυρό διουρητικό, προκαλώντας δυνητικά ήπια αφυδάτωση. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την αποβολή των τοξινών μέσω του δέρματός σου, καθιστώντας το πιο ευαίσθητο στις πρόωρες ρυτίδες.

Πώς επηρεάζει το σώμα σου η υπερβολική κατανάλωση καφέ

Καταναλώνεις αρκετό κόκκινο κρέας

Όσον αφορά στη διατροφή, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι επιλογές μας μπορούν να έχουν αντίκτυπο πέρα ​​από τις γευστικές μας προτιμήσεις. Για τις γυναίκες, η συμπερίληψη κόκκινου κρέατος στη διατροφή τους μπορεί να σχετίζεται με ρυτίδες. Επιπλέον, η μέθοδος που επιλέγουμε για να μαγειρέψουμε το κρέας, μπορεί να συνδέεται με μια άλλη ανησυχητική προοπτική: τον αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη.

Εφαρμόζεις αντηλιακό μόνο όταν έχει ήλιο

Το αντηλιακό δεν είναι μόνο για υπαίθριες καλοκαιρινές δραστηριότητες. Μπορεί επίσης να αποτρέψει τη γήρανση του δέρματος όταν εφαρμόζεται σε εσωτερικούς χώρους. Ενώ το τζάμι που χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα, σπίτια και παράθυρα γραφείων εμποδίζει αποτελεσματικά τις περισσότερες ακτίνες UVB, ωστόσο προσφέρει λιγότερη προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες UVA. Επομένως, ακόμα κι αν βρίσκεσαι κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα να εργάζεσαι σε ένα γραφείο όλη μέρα, η εφαρμογή αντηλιακού παραμένει μια σοφή επιλογή για τη διατήρηση μιας νεανικής επιδερμίδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 03.10.2023 - 08:52