Βασιλιάς Κάρολος - Βασίλισσα Καμίλα: Η επίσημη πρόσκληση για τη στέψη και ο ρόλος του πρίγκιπα George

05.04.2023
Βασιλιάς Κάρολος - Βασίλισσα Καμίλα: Η επίσημη πρόσκληση για τη στέψη και ο ρόλος του πρίγκιπα George
(photo: Hugo Burnand for the Royal Family)
Η αντίστροφη μέτρηση για τη στέψη του νέου βασιλιά της Αγγλίας (και της βασίλισσάς του) έχει αρχίσει και μαθαίνουμε ολοένα και περισσότερα πράγματα για την τελετή.

Καθώς η 6η Μαΐου, ημέρα όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου αλλά και της συζύγου του, Καμίλα, πλησιάζει δόθηκε στη δημοσιότητα η επίσημη πρόσκληση που πρόκειται να λάβει, τυπωμένη σε ανακυκλωμένο χαρτί, καθένας από τους 2.000 προσκεκλημένους.

Σχεδιασμένο στο χέρι με νερομπογιά και γκουάς από τον Andrew Jamieson, το προσκλητήριο έχει στο κέντρο του τη μορφή του Πράσινου Άντρα (Green Man), μιας αρχαίας φιγούρας της βρετανικής παράδοσης, που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση, για να γιορτάσει τη νέα βασιλεία. Σε αυτό περιλαμβάνονται, επίσης, τα εμβλήματα του ζεύγους (επάνω αριστερά του Καρόλου και δεξιά της Καμίλα), τα εμβληματικά λουλούδια του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και στοιχεία της βρετανικής υπαίθρου που τόσο αγαπά και στηρίζει ο νέος βασιλιάς.

Royal weddings: 5 ρομαντικές προτάσεις γάμου της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Αξίζει, δε, να προσέξει κανείς τα δυο πουλιά που "στέκονται" επάνω στο γράμμα "C" στο κέντρο της πρόσκλησης, σημειώνοντας πως είναι το γράμμα με το οποίο ξεκινούν και τα δύο ονόματα του βασιλικού ζεύγους (Charles & Camilla).

royal.jpg

"Η στέψη των Μεγαλειοτήτων τους βασιλιά Καρόλου Γ’ και βασίλισσας Καμίλα", διαβάζουμε στο κείμενο, που συνεχίζει "Με εντολή του βασιλιά, ο Κόμης Marshal καλείται να προσκαλέσει τον [το όνομα του εκάστοτε καλεσμένου] να παραστεί στο Αβαείο του Westminster την 6η Μαΐου 2023"

Η λίστα με τους καλεσμένους δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα, όμως έχει γίνει γνωστό πως ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle θα λάβουν και επίσημα την πρόσκληση που έχουν δεχτεί εδώ και λίγο καιρό, όμως στην οποία δεν έχουν απαντήσει ακόμη.

Ο ρόλος του πρίγκιπα George

Στις ανακοινώσεις των ημερών και αυτή που αφορά στον μεγαλύτερο εγγονό του βασιλιά - και δεύτερο στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο, μετά τον πατέρα του, πρίγκιπα William, για την ιστορία!

royal_1.jpg

(Photo by Samir Hussein/WireImage)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, λοιπόν, επιλέχθηκαν οκτώ νεαροί επί των τιμών που θα συνοδεύουν το βασιλικό ζεύγος κατά τη διάρκεια της τελετής και θα κρατούν τους χιτώνες τους καθώς εκείνοι θα εισέρχονται στο Αβαείο του Westminster.

Από την πλευρά του Καρόλου θα δούμε τον πρίγκιπα George της Ουαλίας, τον Λόρδο Oliver Cholmondeley και τους Master Nicholas Barclay και Master Ralph Tollemache ενώ από την πλευρά της Καμίλα θα δούμε τους εγγονούς της, Master Gus και Master Louis Lopes, Master Freddy Parker Bowles καθώς και τον ανιψιό της, Master Arthur Elliot.

Κάρολος: Στο πρώτο διάγγελμα ως βασιλιάς τίμησε την Καμίλα, επιβεβαίωσε William και Kate ως πρίγκιπες της Ουαλλίας και έστειλε την αγάπη του στον Harry και τη Meghan

Στο μεταξύ και καθώς το ρολόι μετρά αντίστροφα, δόθηκε στη δημοσιότητα μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους της Βρετανίας η οποία αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την ευτυχία δύο ανθρώπων που έζησαν όλη τη ζωή τους μαζί (ακόμη και τον καιρό που, τυπικά, ήταν χώρια) και επέζησαν όλων των δυσκολιών που συνάντησαν στο διάβα τους, δυο ανθρώπων που γεννήθηκαν για να είναι μαζί και που αν τους είχε επιτραπεί να γίνουν ζευγάρι από την αρχή... όλα θα ήταν διαφορετικά! Η επιλογή του "εκτυφλωτικού" Royal Blue, φυσικά, διόλου τυχαία.

king.jpg(Photo: Hugo Burnand for the Royal Family)
Τελευταία τροποποίηση στις 05.04.2023 - 16:27